Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Smartfon z Andkiem jako myszka do PC!

!.Szymcio:*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Zdarza mi sie czesto ze ogladam seriale na necie i wkurza mnie to ze co 21 minut musze wstawac z wyra i tak raz za razem :D ZNALAZLEM NA TO ROZWIAZANIE!

PRemoteDroid to jest to! Laczy sie z naszym PC przez Wi-Fi/Bluethoot i zamienia nasz telefon w Myszke !

Oblusga wyglada nastepujaco!

Sciagamy na nasz telefon PRemoteDroid.

https://play.google.com/store/apps/details?id=org.pierre.remotedroid.client&hl=pl

I na razie to tyle co musimy zrobic na naszym telefonie.

Nastepnie sciagamy PRemoteDroid server na nasz komputer z tego linku:

www.premotedroid.com

Do odpalenia programu potrzebna nam bedzie JAVA w wersij 1.6 minimum.

Po odpaleniu programu otrzymujemy dane do polaczenia z kompem:

4EJA1.png

Po nacisnieciu prawym na ikonke PRemoteDroid mamy dostep do nastepujacych ustawien ...

cuAeK.png

w telefonie w zakladce Connections ustawiamy sobie nasze "Conekcje" :)

WSZYSTKO DZIALA I SPRAWDZONE NA 100% :D

61093c6efb.png

Opublikowano

Rzeczywiście działa. Pytanie tylko na chuj to komu

Ja mam spory monitor i jak leze sobie w lozku i ogladam seriale na necie to nie musze wstawac zeby sobie przelaczac na inny odcinek :D

61093c6efb.png

Opublikowano

@UP: uwierz mi, że są ludzie jeszcze bardziej leniwi. xD Moja koleżanka (troszku otyła) kupiła sobie taki chwytak (tak, jak ten gościu od coverów znanych piosenek) żeby ściągać żarcie ze stołu. xD

@Topic: jak dla mnie przydatne! Też często oglądam seriale/filmy na kompie i nie zawsze chce mi się ruszyć tyłek z łóżka żeby coś przełączyć. ;)

Opublikowano

Dziwny bajer, ale dla niektórych przydatny np. gdy rozjebie się myszka :)

Jest możliwość czegoś takiego na iOS? Jak nie to jutro wezme od ojca fona i sprawdzę ;x

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

Jest też TeamViewer.

Teoretycznie na jedno wychodzi, ale można potem sterować komputerem będąc gdzieś w innym kraju (chyba że tutaj też można łączyć sie za pomocą internetu a nie tylko wifi/bt)

Czesto używałem takich sztosów przy prezentacjach w większych pomieszczeniach, albo kiedy musiałem wyjść z domu a nie chciałem zostawiać włączonego komputera.

f.png

Opublikowano

Fajnie i przydatne mam montitor 28" i tak jak ty wkur*ia mnie wstawanie szczegolnie ze mam 2pietrowe lozko i musze zlazic. :D

11456947725785518698.jpg

By: Fringe

Opublikowano

Nawet nie wiedziałem.

Ach ta dzisiejsza technologia ...

Człowiek za nią nie nadarza.

Przetestuje to sobię :D

Podłącze się pod mamy kompa i będę sobie robił z niej jaja ^^

blck.png

CPU: Intel Core I7 2700k // Mobo: ASRock Fatal1ty Z68 Proffesional Gen 3 // GPU: Sapphire Radeon HD7850 1024 MB/DDR5/256b // RAM: Kingston HyperX 2x4GB 2133MHz DDR3 // Zasilacz: OCZ Fatal1ty 550W // HDD: Western

Digtal Caviar Blue, 3.5", 500GB, SATA III, 7200RPM // Obudowa: Antec Dark Fleet DF10 ATX

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...