Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Przyjemne rozpoczęcie gry na globalnym serwerze przy okazji Świąt Bożego Narodzenia 2012/13

Hajda™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rozpoczęcie gry przy okazji Świąt Bożego Narodzenia 2012/2013

Witajcie,otóż dziś natchnęła mnie ochota by zacząć sobie zagrać na globalnym serwerze Metin2.pl

Oczywiście wybrałem najświeższy czyli s26 zwanym Solar.

Zalogowałem się ,wybrałem królestwo no i zacząłem się rozglądać po mieście bo w sumie nie zaglądałem do wioski Globalnego serwera przez 3 lata

;)

Tak więc zacząłem sobie w Shinsoo i pierwszą postacią ,którą przykuła mój wzrok był właśnie Święty Mikołaj (NPC) ,który sporo nam ułatwia rozgrywkę.

Po rozmowie z nim otrzymujemy reniferka Bambi oraz Grzańca starczającego nam na 6łyków.

Oczywiście na długo z nami sympatyczny renifer nie zostaje bo tylko 2h + Grzańca możemy spożyć w terminie 20h.

Dobra mamy Renifera ,otworzyliśmy skrzynię ucznia,idziemy w dal expić.

Na początek wybrałem Głodne Zabłąkane Psy i tak na nich do 3lv. Później spokojnie damy radę z tymi na większy lv

Okey nabijamy 10lv na Głodnych Niedźwiedziach otwieramy kolejną skrzynkę a z niej Parę potek pośpiechu ,Smocza Moneta no i expimy dalej aż do 20lv. ,który w bardzo szybki sposób nabijemy na Zaprzysiężonych/Dzikusach (tych łatwiejszych) expiąc w m2.

Zdobywamy nasz 20lv/.Ja osobiście posiadałem stan konta 67k , skrzynię ucznia a zniej 3 dodania oraz zmianki bonów,miksturki pośpiechu + 60 speed'a ,wykrywacz metinów i Smocza moneta no i autopoty.

W porządku. Tak więc można śmiało się domyślić jak można w łatwy sposób wybonować sobie ekwipunek.

Dobijamy głównemu dropowi np. Wojownikowi Body 26lv. no i expimy resztę tych słabszych kont dla szkatułek na 20lv.

Czas wyexpienia takiej postaci to 1,5h.

Ja dziś swojemu Healerowi zdążyłem wybonować Antyka,Szatę na 18lv oraz Jelonka Lurowi ,więc nie jest to tak strasznie pracochłonne a ekwipunek można łatwo podrasować

;)

Tyle mogę podpowiedzieć ,że ze skrzynki na 30lv ciekawym przedmiotem jest 5 x Zwój Błogosławieństwa i KS.Lidera a na 40lv prócz księgi Mikstura Mądrości.

Dodatkowo Renifera otrzymujemy co 24h na 2h użytkowania jak i flakonik z 6łykami grzańca.

Zakończenie :

Będę dopisywał wiele więcej pomysłów i porad zaczynając właśnie grę w okresie świątecznym 2012/13 z dalszym rozwijaniem swojej postaci by wam łatwiej się zaczynało

;)

Opublikowano

Ja znalazłem (chociaż pewnie większość o tym wie) trochę ulepszony sposób. Mowa o werbowaniu znajomych. Nagrody ciekawe, a czas wyexpienia takiego 20 lvla zamuje mi 40-50 minut, gdyż na start otrzymujemy zdejmowany pierścień expa na 3h, a na 10 lvlu butki na 30h.

Nie sprzęt lecz technika czyni z Ciebie zawodnika.

649c1f9662363.jpg

Opublikowano

Od siebie dodam - robisz konta np 4 postacie ciśniesz na wilki po 5 skarpetek i skrzyneczka - bodzio kamol. taka postać to około 8-15 minut gry. Ja w 2h zdobyłem 15 kamoli kilka bodzi , 2-3kk yang i syf ; )

Opublikowano

Tak panowie i oczywiście dziękuję :>

Cieszę się ,że opisujecie również własne sposoby itd. bardzo to cenię a przede wszystkim pomoc w prowadzeniu poradnika ;)

Zostanie poprawione + dodane.

Opublikowano

Od siebie dodam - robisz konta np 4 postacie ciśniesz na wilki po 5 skarpetek i skrzyneczka - bodzio kamol. taka postać to około 8-15 minut gry. Ja w 2h zdobyłem 15 kamoli kilka bodzi , 2-3kk yang i syf ; )

ja tak samo tylko ze w 4h 22 kamole :<

Opublikowano

Może to nie tylko lur, ale też postać do zabawy w pvp?

A może lubi? xD

Poradnik jest git. Plus leci

Opublikowano

Mam taką jedną uwage.. Po co jelonka dla lura bonować?

Ja bonowałem sobie Jelonka dla Lura bo lubię nim expić też i bawić się w m1.

Trująca strzała na m3 więc zabawa mała bo mała ale jest.

Opublikowano

Gdzieś czytałem, że wybonowany jelonek jakieś 40 średnie z polimorfią to kosa do expa? :>

Opublikowano

Nawet nawet, w jakim królestwie grasz ?

@UP

Na poli łatwo jest expić ninją. Robisz eq pod poli (pż, % do pż, wysokie śr, itp - def się nie liczy), wbijasz poli na P - trzyma 35 min i jest najbardziej opłacalne. Masz ok. 40lvl i lecisz na marmurach w v2 a jak zrobisz eq pod grote to i tam tak samo możesz. Więc jeżeli masz trochę kasy na to wszystko to jest to jak najbardziej opłacalne - zarobek na bossach.

2nsj.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...