Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Internet

Miksterek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może masz jakiś program odpalony, który Ci ciągnie internet ? Ja mam 4mb/s i ściągam 700MB, przy dobrym transferze w 1h.

Myślisz, że nie próbowałem wyłączać wszystko? Wczoraj o 1(o wiele mniej ludzi) sprawdzałem i tak było to samo.

Opublikowano

Różnie .. Jak próbowałem pobrać na PS3 z PS Store LittleBigPlanet to w półtorej godziny 121mb ...

Ale mi chodzi głównie o ping 3 w nocy, a ping 300.

Opublikowano

No to nie masz 4mb/s, skoro tak Ci muli. Ja mam tak tylko czasami przy większej ilości ludzi. Zadzwon do dostawcy i powiedz mu, powinen Ci to ogarnać.

2ufgk6u.png

Opublikowano

Na pewno mam 4mb/s :) + kilka razy te debile przyjeżdżały coś szperały pochodziło 2 dni na normalnym pingu i znów to samo.

Kiedyś(ten sam net) było normalnie pingi cały czas 30 i wgl.

Opublikowano

No właśnie, czasami przydaje się nowy router. Ja zmieniam co 2 lata i nie mam takich problemów. Spróbuj zresetować go, lecz nie wiem czy pomoże.

@edit: A od kiedy masz internet?

2ufgk6u.png

Opublikowano

Ale na wszelki wypadek skontaktuj się z dostawcą i podsuń mu taki pomysł, żeby przyjechał i podłączym Ci inny router na 5min i wtedy sprawdzicie jak jest z internetem. A skoro wyjdzie, że to router, to drogie nie są, do 100zł kupisz dobry.

2ufgk6u.png

Opublikowano

Po co od razu router ?

Jeśli wysyła połączenie to jest dobry chyba nie ?

Najlepiej zadzwoń do dostawcy bo ktoś może z twojego ip ściągać coś lub grać..

Ja miałem 1 mb/s a ściągało się z 512 zadzwoniłem i zmienił mi ip i teraz śmiga ;d

Opublikowano

Po co od razu router ?

Jeśli wysyła połączenie to jest dobry chyba nie ?

Najlepiej zadzwoń do dostawcy bo ktoś może z twojego ip ściągać coś lub grać..

Ja miałem 1 mb/s a ściągało się z 512 zadzwoniłem i zmienił mi ip i teraz śmiga ;d

Może działać, ale nie w pełni. Miałem dobry router ( tak mi się zdawało ), a dopóki nie wymieniłem to chodził 2 razy wolniej i ściągał tak samo.

2ufgk6u.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...