Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Czarny ekran i "Trzzzzzz"

michalmonika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Dawno temu miałem problem.

Podczas gry w symulator farmy 2013,battlefield 3 komputer dziwnie się zachowywał.Po jakimś czasie pojawił się czarny ekran,po kilku sekundach dzwięk "Trzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz..."

Naprawiłem skanując kompa anty-virem.Pomogło.

Dzisiaj miałem ten sam problem.Ze skanowałem kompa,ale nic nie pomogło.

Proszę o pomoc.

Mam Windows 7

LeviQuote1v3.png

LeviQuote1v3.png.39bf425ff20e713eab782423c651555b.png

Opublikowano

Skanując kompa antywirem pomogło ?

Dziwne ... A te ,,trzzzzzzz'' To z głośników leci ?

1364047611-U477327.png

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Nie pisać mi na PW w sprawach pomocy od tego macie dział komputery!!!

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Opublikowano

To raczej nie są problemy z systemem .

To już bardziej Hardware.

W tym to nie za bardzo ci pomogę więc czekaj na naszych sprzętowców :P

1364047611-U477327.png

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Nie pisać mi na PW w sprawach pomocy od tego macie dział komputery!!!

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Opublikowano

Dzwiek najwyrazniej jest spowodowany crashem gry

Ekran przez jakis czas jest czarny, czy po crashu gry taki juz zostaje?

I czy dzwiek po crashu gry jest dopoki nie resniesz kompa czy po jakims czasie ustaje?

Opublikowano

Dobrze caly zarny ale jak dlugo jest ten czarny ekran?

Dopoki nie zrestartujesz kompa to czarny ekran i dzwiek jest caly czas? czy po pewnym czasie gra sie wylacza i wraca do pulpitu?

Jest mozliwe z masz za slabego kompa dlatego crashuje Tobie gre

Lub mozliwosc jest jeszcze, ze gra zle sie zainstalowala, brak jej jakiegos skladnika

Dlatego wywala Ci dzwiek jak i czarny ekran

Mozliwe tez, ze wywala Ci czarny ekran a za czarnym ekranem wyskakuje error w ktorym jest napisane co jest nie tak

Opublikowano

Gdyby tak było to bym zawracał wam 4 litery?

Pisze,że do resetu.

A grać mogę,do póki nie pojawi się ten błąd.

Czarem jak jadę traktorem,jak koszę pole(co robiłem nie raz) a czasami jak stoję w miejscu.

LeviQuote1v3.png

Opublikowano

Probowales przeinstalowac gre, sciagnac jeszcze raz i zainstalowac na nowo ?

Aktualne sterowniki?

Moze reinstal win'a ? ale to ostatecznosc

Jesli tak to nie wiem ^^

Trzeba czekac na innych wypowiedzi

Opublikowano

A po co miałbym to robić?Skoro nie brakuje żadnego pliku?Z dnia na dzień tak się stało,a poza tym to kilka gier musiałbym.

Sterowniki nowe...nie dawno aktualizowane.

LeviQuote1v3.png

Opublikowano

Czyli zapewne z kijowym zasilaczem i obudową piekarnikiem. Pasty pewnie też nie zmieniałeś, więc od tego czasu mogła po prostu wyschnąć, a na radiatorze osadził się kurz ;].

Tak jak pisałem wcześniej - rozkręć obudowę, podaj model zasilacza oraz zrób SS programu Hw Monitor, kiedy komputer nie jest obciążony. .

Opublikowano

Tu nie ma się co bawić... po prostu podaj temperatury przez program HWMonitor, do tego nie potrzeba rozkręcać kompa.

Jak potrafisz odkręcić 2 śrubki i czytać, to przyda się także informacja na temat zasilacza - powinna być na nim naklejka.

Opublikowano

Tak, tyle, że za to zapłacisz (jeśli to w serwisie zrobisz), masz w cholerę poradników, nawet videotutów nie zabrakło, więc nawet największy laik nie będzie miał z tym problemu. Coś, co można zrobić samemu będzie kosztować Cię ~50zł (+ koszt taniej pasty termoprzewodzącej, koleś z serwisu może Ci wcisnąć wszystko).

Podaj temperatury, może będzie się dało uniknąć serwisu.

Opublikowano

Grafa się grzeje, ponad 70 stopni w spoczynku to za dużo, przy większym obciążeniu nie wytrzymuje wysokich temperatur dlatego wysiada... prockowi przydałoby się lepsze chłodzenie, bo 55 to również kiepski wynik.

Opublikowano

Eh zachowujesz sie jak by serwis był najlepszy i tani 150250zl ci wyczyscil kompa? Kur zróbil bys to sam za 20zl. Twój kochany serwis jest do dupy komputer ten shitowy w tej cenie byś miał coś lepszego poczytaj trochę na forach o kompach i na temat sprzedawców

Opublikowano

otwórz obudowę i sprawdź czy jakiś kabel nie blokuje wentylatora karty że stoi, miałem przypadki ze tylko przez to zaczynała grzać się grafika w czasie gier a programy do testów wskazywały że wentylator się kręci na minimalnych obrotach !

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...