Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

TF2 jak zarabiać na przedmiotach - pytanie

Shasth1887

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli masz jakiś item to wejdź na

Spreadsheet :
http://tf2spreadsheet.blogspot.com/
Backpack :
http://backpack.tf/

Ja osobiście polecam BackPack.

Jeśli już wszedłeś, to sprawdź cenę na spreadsheet wpisz nazwę przedmiotu, a na BP zaloguj się wejdź w inventory najedź na przedmiot w plecak NIE KLKAJ i wtedy pokaże ci się cena danego przedmiociku

Później wchodzisz na stronę do handlu przedmiotami :

Podam 2 przykłady :

www.tf2outpost.com
lub
tf2tp.com/

1 METODA

Wchodzisz w SEARCH i podajesz 1 polu co chcesz wymienić a w 2 za co chcesz wymienić np. Metal, klucze, budsy, oferty

2 METODA

Wchodzisz w SEARCH wpisujesz co chcesz wymienić np. Metal, klucze, budsy, twoja oferty a w 2 co chcesz kupić

OCZYWISCIE najpierw na takiej stronie musisz się zalogować co jest w 100% bezpieczne :)

Opublikowano

Jeżeli masz jakiś item to wejdź na

Spreadsheet :
http://tf2spreadsheet.blogspot.com/
Backpack :
http://backpack.tf/

Ja osobiście polecam BackPack.

Jeśli już wszedłeś, to sprawdź cenę na spreadsheet wpisz nazwę przedmiotu, a na BP zaloguj się wejdź w inventory najedź na przedmiot w plecak NIE KLKAJ i wtedy pokaże ci się cena danego przedmiociku

Później wchodzisz na stronę do handlu przedmiotami :

Podam 2 przykłady :

www.tf2outpost.com
lub
tf2tp.com/

1 METODA

Wchodzisz w SEARCH i podajesz 1 polu co chcesz wymienić a w 2 za co chcesz wymienić np. Metal, klucze, budsy, oferty

2 METODA

Wchodzisz w SEARCH wpisujesz co chcesz wymienić np. Metal, klucze, budsy, twoja oferty a w 2 co chcesz kupić

OCZYWISCIE najpierw na takiej stronie musisz się zalogować co jest w 100% bezpieczne :)

Dzięki, chodzi mi głownie o kupowanie niechcianych czapek takich jak czapka elisa najlepiej za reca max.

Opublikowano

Nie korzystaj z spreadsheeta, twórca tej strony zawyża ceny, aby scamować. Nie opłaca się z niej korzystać.

Opublikowano

To też napisałem, że polecam BP. Ale wiara się pluje często ;)

@topic

Polecam szukać osób, które nie znają cen, a mają Słuchawki (mało jest już takich osó B)

oraz, które mają skrzynie 40 ;) Ale nie jeśli masz to nie sprzedawaj teraz skrzynia #30 jak dropiła kosztowała mało a teraz to dropi #40 i chodzi po 30keyi :D

To co dopiero jak będzie 50 ;P

Opublikowano

To też napisałem, że polecam BP. Ale wiara się pluje często ;)

@topic

Polecam szukać osób, które nie znają cen, a mają Słuchawki (mało jest już takich osó B)

oraz, które mają skrzynie 40 ;) Ale nie jeśli masz to nie sprzedawaj teraz skrzynia #30 jak dropiła kosztowała mało a teraz to dropi #40 i chodzi po 30keyi :D

To co dopiero jak będzie 50 ;P

To zostało mi szukać F2P lub graczy premium którzy nieznają się na cenach, znalezłem gościa który ma ebenzera niestety F2P.
Opublikowano

Gdzie ty widziałeś #40 za 30 kluczy!?!?!?

Z tego co widzę to ona chodzi po 8/10 kluczy. Sam ostatnio sprzedałem za billa. Te stronki z cennikami są faktycznie dobre... o.O

@down

Ja widzę co innego.

a teraz to dropi #40 i chodzi po 30keyi :D

@edit

gadamy na pw

@down

Wina chyba dalej leży w składni bo jakoś nie wiem jak można to rozumieć w wasz sposób. (Od samego początku czytałem całe zdanie, już tłumaczę :))

Ale nie jeśli masz to nie sprzedawaj teraz skrzynia #30 jak dropiła kosztowała mało a teraz to dropi #40 i chodzi po 30keyi :D

Jak wiadomo przed "a" stawia się przecinek co jest równoznaczne z drugą/następną częścią zdania :)

Opublikowano

On pisał, że #30 chodzi po 30 kluczy :>

@up

Ale nie jeśli masz to nie sprzedawaj teraz skrzynia #30 jak dropiła kosztowała mało a teraz to dropi #40 i chodzi po 30keyi :D

Tak to jest, jak się czyta połowę zdania.

0eab14ddf550.png

Opublikowano
Ale nie jeśli masz to nie sprzedawaj teraz skrzynia #30 jak dropiła kosztowała mało a teraz to dropi #40 i chodzi po 30keyi

Widzę, że nie dostosowałem składni dla poziomu niektórych osób.

@topic

Mógłbym polecić kupowanie NIEGRZECZNYCH SKRZYŃ po 0.11/0.33 i sprzedawanie za 1.00/0.66

Ja tak robię ;D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wejdz na ta strona :

http://backpack.tf/pricelist

Wpisz :

Crate

Zobacz po ile jakie skrzynie chodza

Wejdz na jakis serwer Trade lub tam gdzie grasz pisz ogloszenie

/t Kupie skrzynie : np. 39

Dawaj 1 randoma za taka skrzynie bo niektore nawet 2.33 sa warte :)

• 1 rok później...
Opublikowano

odpisze ktoś? o co chodzi z tymi ref itp na stronie backpack, czym to sie ima ta cena co patrzę na przedmioty swoje te refy? jak np skrzynia ma suggested value 0.11 ref to na stronie tf2 outpost za co moge ja sprzedać w sensie ile kluczy czy czegoś jak to porównać do czego te refy dzieki za pomoc

Opublikowano

odpisze ktoś? o co chodzi z tymi ref itp na stronie backpack, czym to sie ima ta cena co patrzę na przedmioty swoje te refy? jak np skrzynia ma suggested value 0.11 ref to na stronie tf2 outpost za co moge ja sprzedać w sensie ile kluczy czy czegoś jak to porównać do czego te refy dzieki za pomoc

Ref to skrót od refined metal (metal rafinowany), ta "cena" to wartość przedmiotu właśnie w tym metalu. Zwykłych skrzynek nikt Ci nie kupi.

Te ułamki to np. jest 1 metal rafinowany i 2 z odzysku.

461151420292002410470.png
Opublikowano

aha czyli 0,11 ref to 1 rafinowany i 1 z odzysku?

a powiedz mi bo tam w drugim temacie czytałem jak piszecie ile co jest warte i niektórzy piszą że na rynku steam jest coś warte 2 tyś euro gdzie jest ten rynek, czy można rzeczy z tf2 legalnie sprzedawać za realne pieniądze i jak to zrobić? Jakie to muszą być itemy, te premium? To znaczy że ja nie mam szans na znalezienie takich itemów za które mógłbym dostać pieniądze jeśli gram na darmowej wersji?

Opublikowano

aha czyli 0,11 ref to 1 rafinowany i 1 z odzysku?

a powiedz mi bo tam w drugim temacie czytałem jak piszecie ile co jest warte i niektórzy piszą że na rynku steam jest coś warte 2 tyś euro gdzie jest ten rynek, czy można rzeczy z tf2 legalnie sprzedawać za realne pieniądze i jak to zrobić? Jakie to muszą być itemy, te premium? To znaczy że ja nie mam szans na znalezienie takich itemów za które mógłbym dostać pieniądze jeśli gram na darmowej wersji?

Nie, 0,11 refa to jest 1 metal z odzysku.

Na rynku mozna sprzedawac legalnie itemy. Rynek steam znajdziesz w zakladce spolecznosc na steam. 2 tysiace euro to jedna z rekordowych cen i to chyba nie bylo na rynku steam. Wysokie ceny osiagaja czapki unusal (nietypowy okaz) ale one sa ze skrzynek i szansa na wypadniecie jest (podobno) 1 na 100. Skrzynki mozna otworzyc kluczami. Itemy musza byc "zbywalne" i musisz miec premium aby sprzedawac na rynku.

Opublikowano

Nie, 0,11 refa to jest 1 metal z odzysku.

Na rynku mozna sprzedawac legalnie itemy. Rynek steam znajdziesz w zakladce spolecznosc na steam. 2 tysiace euro to jedna z rekordowych cen i to chyba nie bylo na rynku steam. Wysokie ceny osiagaja czapki unusal (nietypowy okaz) ale one sa ze skrzynek i szansa na wypadniecie jest (podobno) 1 na 100. Skrzynki mozna otworzyc kluczami. Itemy musza byc "zbywalne" i musisz miec premium aby sprzedawac na rynku.

0,11 to 1 metal ze złomu...

Rynek masz jak najedziesz na górze na społecznosć i tam wybierzesz rynek.

Na rynku można sprzedawać za hajs do portfela steam. Itemy za pieniądze można dostać nawet w zwykłym dropie, ale osoba bez premium nic z nimi nie zrobi, i pojedyńczo nie są nic warte.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

nazbierałem trochę itemów z 50 lvl i wyższe i teraz pytanie bo nie moge nigdzie tego znalesc, jest taki warunek zeby sprzedac na rynku steam musze miec premium a premium jest za jakis dowolny zakup w sklepie mann, jak kupie cokolwiek najtanszego to na ile czasu jest ten premium, na stale?

Opublikowano

nazbierałem trochę itemów z 50 lvl i wyższe i teraz pytanie bo nie moge nigdzie tego znalesc, jest taki warunek zeby sprzedac na rynku steam musze miec premium a premium jest za jakis dowolny zakup w sklepie mann, jak kupie cokolwiek najtanszego to na ile czasu jest ten premium, na stale?

Jest na stałe, jednak zwykłych itemów na rynku steam nie sprzedasz.

Opublikowano

czyli mam premium na stałe i zacznają mi wypadać rzeczy premium, moge craftowac premium? za 1$?

Tak, możesz mieć premium nawet bodajże za 0.7 eurosa. (giftopult, daropulta czy jakoś tak).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...