Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Edycja Game

misiecki2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Jak otwieram game w ida, co wybrać. ELF czy binary, a jak binary to 32bit? To jak otworzę to np skąd mam wiedzieć które odpowiada za

co? IDE 5

@edit

ok 32 bit. Ale jak tu się połapać które jest które w tym binarnym :D

6fc086389b796c47.jpg
Siedzę na mpc gdy jest czas, dzięki temu dużo się od was uczę dzięki!!

Opublikowano

Ok mam wybrany elf. Tylko to:

0008B4C8 - w dif

a liczby w tym trochę się różnią a w binary było tak samo.

no i w elf nie może znaleźć np tego: 0008B4C8 a binary znajdowało. To jak się w tym tak mniej więcej połać bo interesowało mnie tu ilość itemów "razem" te 200 i te których się nie da żeby się dało (jeśli to tu, ale czytałem tu na forum ze to w game.). Też chciałem zmienić punkty w statusie z 125 na 127 - nie działa i ze 125 na 255 - też nie działa i też chciałem tam znaleźć, bo może jakbym miał te wpisy z game, to na pewno byłoby łatwiej pomóc. Bo ja sam zrobiłem wpis na 255 -_- <-- amator :D

@edytuj

Jeszcze teraz znalazłem, ze nie game się edytuje tylko plik auth - teraz to już wgl mam zamęt o co chodzi :).

@edit2

Mam czyste game, wgrałem dify jakie chciałem. Ale mam problem bo mam 95pkt w statucie. więc taki dif:

0008B4AF: 5F 7D
0008B4C8: 5F 7D
0008B4F9: 5F 7D
0008B661: 5F 7D
0008B67E: 5F 7D
0008B6A5: 5F 7D
0008B6C2: 5F 7D
0008B6F3: 5F 7D

No ale kurcze nic, dalej mam 95... A fajnie by było gdyby od razu 255 staty były :).

6fc086389b796c47.jpg
Siedzę na mpc gdy jest czas, dzięki temu dużo się od was uczę dzięki!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...