Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

straszne lagi, co robić ?

hlz12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dość słabego kompa i prędkość internetu tylko 1 mb. C o mam zrobić, żeby zminimalizować lagi ?

Po pierwsze chciałbym zrobić więcej kąt na górnika teraz działają mi tylko 2 a t trochę mało, poza tym w niedzielę mogę korzystać tylko z jednego bo są za duże lagi , po 2 nie dam rady wejść do m1 na ch 2, więc nie mam jak kupić czegoś fajnego , po 3 nie dam rady uruchomić bufa w v2, razem z głównym kontem , a więc ne wyexpie postaci.

A więc co mam zrobić , aby zmniejszyć lagi, wyłączyłem już w opcjach gry linie czatu, info o traf, nazwę sklepu i nazwy , co jeszcze mógłbym zrobić ?

Opublikowano

Jeśli komputer ma takie możliwości,a nie inne,to nic się z tym nie da zrobić.Te wszystkie programy mające poprawić szybkość,moim zdaniem nic nie pomagają.

Możesz zrobić formata,jeśli dawno nie robiłeś.

Gość PoweRade™
Opublikowano

Tak jak użytkownik wyżej : "Programy przyspieczające" są stworzone po to by za nie płacić . Tak naprawdę nie przyspieszają one komputera , a w niektórzych przypadkach nawet zamulają komputer . Najlepszym rozwiązaniem jest wyłączenie wszystkich programów , oczysczenie ccleaner'em lub odkurzaczem ( taki program :) ). Jeżeli nie da rady to nowy komputer bo net nie ma duzo do tego .

Opublikowano

Najpierw to powiedz, jaki masz procesor i grafikę, bo prędkość internetu nie tylko się liczy. Ale skoro piszesz, że masz aż taką zamułę na m1 i m2, to nic nie zrobisz bo inaczej Ci komputer padnie, jak się przeciąży.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

przy grze w metka na tak słabym kompie , na 100% nie miej włączonych programów takich jak : gg, skype , przeglądarka internetowa , torrenty i inne programy które wykorzystują prace procesora i pamięci ram oraz karty graficznej .

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Przeczyść komputer CClanerem, odkurzaczem, ewentualnie zrób format lub pousuwaj niepotrzebne rzeczy z dysku.

Pamiętaj- czystszy komputer to sprawniejszy komputer.

Opublikowano

Jeżeli chcesz zmniejszyć lagi na jednym metku na raz, to łatwym sposobem jest ustaw w menadżerze zadań wysoki priorytet procesu metina :) ctrl+alt+del ---> procesy ---> prawym na metin2 ---> ustaw priorytet ---> wysoki .

Sygnatura.

Opublikowano

Jeżeli chcesz zmniejszyć lagi na jednym metku na raz, to łatwym sposobem jest ustaw w menadżerze zadań wysoki priorytet procesu metina :) ctrl+alt+del ---> procesy ---> prawym na metin2 ---> ustaw priorytet ---> wysoki .

Tak, wtedy lagują inne rzeczy... nie polecam tego sposobu.

I tak to dużo nie da, najwyżej kompa zmuli jak jest słaby procesor..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...