Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Cała filozofia grania w LoLa

SuchySpustWoko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć koledzy, to mój super poradnik jak wygrać każdą linie ! Opiszę wam tutaj co robić i w ogóle !

1. Farmimy

2. W miarę możliwości harrasujemy przeciwnika, tak aby nasz jungler mógł przyjść go zgankować i ewentualnie zabić.

3. Kupujemy jakiś sustain na linie, chyba, że mamy go wbudowanego (life steal, spell vamp) czyli poty zdrowia i many

4. Jeżeli przeciwnik nas kontruje, my się tym nie przejmujemy, tylko gramy na niego pasywnie, nie wychodzimy za daleko i zamiast skupić się na tym, żeby był martwy skupiamy się na farmie

5. Nie ma sprawdzonego buildu, na ŻADNĄ POSTAĆ. Budujemy się sytuacyjne pod wrogów, a nie coś typu

Vlad mid - 0/3

rene top - 0/3

Diana jungl - 6/0

graves - 0/3

taric 0/3

TO SOBIE KUHWA ZBUDUJE ARMOR <3<3<3

6. Nie flamujemy się, 23% gier WIĘCEJ przegrywamy przez złą atmosferę w drużynie, jeżeli trafimy na idiotów co się kłócą - ignore i gramy dalej

7. Przede wszystkim używamy takiego organu jaki dał nam pan Bóg jest to MÓZG, stawiamy wardy, piszemy ss, wycofujemy się jak zniknie ktoś z innej linii.

To na tyle kumple ! Możecie teraz iść grać i dalej robić 0/4 singedem, bo on jest hójofffy. elo.

80248860681839076892.png

Opublikowano

dobry poradnik, dzięki niemu wycarrowąłem się z 800 elo na 1500

Polecam

Opublikowano

Nigdy nie idziemy w afk, bo zdarza się tak, że nawet przeciwnicy się poddają pomimo, że wygrywają, czemu ? Często dzieje się tak dlatego, że są pewni siebie, albo po prostu młodszy brat wpisał /ff a inni dla jaj zgodzili się.

@sorden farmi się do stracenia turreta, potem zajmujemy się tf, dragonami, baronami, dziećmi (jak ktoś spłodził przypadkiem)

@ArronBaDo - no widzisz ! Polecam się na przyszłość!

80248860681839076892.png

Opublikowano

Niezły TuT, przyjęli mnie do Dignitas z otwartymi ramionami i jestem najlepszym kumplem Scarry, który uważa mnie za geniusza, a TSM i CLG dawają mi coraz wyższe sumy żebym do nich dołączył ;] Bo dzięki temu tutorialowi już wiem

jak wygrać każdą linie
i nigdy nie przegrywam !

A tak naprawdę: załosne i żenujące. Tak jak te wszystkie tutoriale o Elo Hell które nie istnieje.

Opublikowano

Wyjdź kurwa z tym poradnikiem, to gufno nie poradnik..

Dodałbym tu punkt

1) Jeżeli widzisz chujowy poradnik, to pisz do adminuf aby usunęli.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Piszemy SS - Zawsze jak gram, napisze ss, zapinguje miliardy razy jak się idioci nie cofają to nic, umierają i "noob where is ss? you fucking retarded idiot reported", tak wyglada gra na nordicu, pomimo, że moje W:L wynosi 489:367, to jest po prostu piękne, a piękniejsze jest to kiedy ktoś taki ma w nicku "PL", wtedy mam ochotę po prostu płakać jak mała dziewczynka...

Po drugie, poradniki tego typu są bez sensu, jeśli mamy taki narząd od boga - mózg, to potrafimy myślec i wiemy co robić a czego lepiej nie... Dodatkowo nigdy nie przegrałem lini na której jestem sam, nigdy nie przegrałem Topa, nigdy nie przegrałem jak byłem na midzie, często przegrywam jak jestem na bot lane, sytuacje kiedy taric na 100hp robi flash, wywala combo, exhaust na przeciwnika i umiera w sekunde, po czym pyta sie dlaczego nie pomogłem, nagle geniusz zauwaza ze też nie żyję, to jest boskie... Lub kiedy jestem supportem, ADC ma 54ad na start, przeciwnik ma 85 a ten genialny mózg pyta się dlaczego tak dostaje po ryju przy czym stoi sobie i wchodzi w każde skillshoty ezreala... Nawet kilka razy flasha w ulti ezreala uzyl... Dodatkowo ludzie twierdzący, że dobry racz wygra wszystko mają najebane w banie, jestem na topie olafem, mam 9/0, wybiegają na mnie to umierają, triple zrobilem 1v3, nagle ide z lini bo ją pushnąłem i na mida wyskakuje twitch który zabija mnie na 4 hity pomimo, że mam 160 armoru, minuta 18... To jest piękne, mój znajomy siedział na 800elo przez dobre 2 miesiace przez idiotów, nagle zła passa debili po 200 grach rankingowych na solo q minęła i wybił się na magiczne ~1850 :) Taki poradnik do takich ludzi za przeproszeniem chuja ci da ;o Nic z takimi ludźmi którzy potrafią tylko umierać i flejmić sojuszników nie zrobić, to wszystko...

Opublikowano

Według mnie:

1. Farmimy

2. Nie fedujemy (i specjalnie nie umieramy)

3. Nie flamujemy, zagrzewamy team do walki

4. Próbujemy doczekać do lategame

5. Czekamy na błąd przeciwnika (teamfight pod turretem) wtedy mamy czas na dobry push, ew. baronka robimy

6. Gramy "together"

7. Stawiamy wardy przy smoku i baronie i gdy można próbujemy go odbić

8. Gramy championami, które mają racje bytu i coś robia.

9. Odpowiednio dobieramy champy, muszą być jakieś cc (stun, slow)

@down

Nie każdy, np. shaco, typowy nob champ. W tf nic nie zrobi, jedynie co ma udane to gangi.

Opublikowano
8. Gramy championami, które mają racje bytu i coś robia.
Każdy champ ma prawo bytu. Każdy jest dobry

Co do poradnika to normalni gracze to wiedzą

Opublikowano

shaco akurat jest zajebistą postacią do stompu w solo q zwłaszcza w sezonie 3 gdzie itemy są przystosowane pod niego- mowa mi o hydrzę i statikku którę ułatwiają mu push/splitpush/backdoor,taką taktyką da się wygrać praktycznie każdą grę-bo nasz team gra 4vs4 ponieważ zawsze ktoś z enemy backnie żeby bronić towera/inhibitora

Opublikowano

Ogółem jeśli chodzi o mida tam gram, jak kontruje cię enemy to lecisz na gank na bot, dobra koordynacja i doublekill :)

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...