Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Serwer FB-FreeBuild

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam buduję sobie mapę do serwera FreeBuild i po 3 dniach pracy z pluginami oraz 2 dniach z mapą, brakło mi pomysłu co można wybudować ? Mam już spawna, tablice zasad, działki, miejsce na surowce, biblioteke, rollercoaster oraz metro, więzienie oraz sklep. Co polecacie aby wybudować aby uatrakcyjnić mapę ? Co wy byście budowali ?

Z każdą odpowiedź dziękuję ;)

42985152343480391846.jpg
Opublikowano

Dzięki wielkie, już zabieram się do pracy, za każdą podpowiedź która się nie powtarza daje Lubie To !

42985152343480391846.jpg
Opublikowano

Do mapy został dodany hotel(90% budowy), karczma, trochę dróg, oznaczenia drogi oświetlenia. Kolejne budynki jutro ;) StasiuPro! Ja mam czas, dużo czasu :D Mój plan to, aby mapa powstała na wakacje ;) Każdy pomysł się przyda i każdy będę się starał zrealizować !

42985152343480391846.jpg
Opublikowano

Pinecha08 a te skiny administracji ? Jak je zrobić jest do tego jakiś plugin czy komendy ? Jak byś podesłał jakąś nazwę żeby sobie znaleźć albo linka to był bym wdzięczny !

Czekam na dalsze propozycje ;)

42985152343480391846.jpg
Opublikowano

Hmm..

Jakieś mechanizmy może?

Moje tutki:

"Bad Video Card Drivers" - Błąd w mc? Zobacz do mnie aby dowiedzieć się jak to naprawić!

Chcesz wyciągnąć maksymalną ilość fps w minecraft? Kliknij

tu!

Opublikowano

A co do tych skinów... To jest plugin Citizines;)

Żeby stworzyć npc'ta wpisujesz /npc create (nick) trzeba było wtedy nakierować chyba gdzie on miał się stworzyć lub tam stanąć nie pamiętam ;)

Opublikowano

Stołówkę xD

Moje tutki:

"Bad Video Card Drivers" - Błąd w mc? Zobacz do mnie aby dowiedzieć się jak to naprawić!

tu!

Opublikowano

logo z nazwa serwera

Moje tutki:

tu!

Opublikowano

Hmmm takie małe sprawozdanie ;) Serwer nosi nazwę MC-Polonia kto jest zainteresowany to wyszukiwarka znajdzie jeszcze moje stare czasy lub może ktoś pamięta tego serwa, który był w ocenach dostateczny. Teraz staram się zrobić serwa na ocenę co najmniej dobrą+ albo i nawet bardzo dobrą. Na serwer dzisiaj została dodana druga stacja metra oraz zostało nią połączone centrum wraz z wesołym miasteczkiem. W wesołym miasteczku na razie znajduje się rollercoaster oraz tor gokartowy(wyścigi wagoników). Z torem niestety było dużo żmudnej pracy aby ustawić go tak, aby podczas jednego wyścigu każdy z wagoników zmienił wszystkie 3 tory oraz aby jechały mniej więcej tym samym tempem. Po 6h walczenia w 2-wóch udało się to wykonać. Został dokończony hotel czyli urządzony, zrobiona sala dyskotekowa, sauna, basen, jacuzzi oraz zostały 24 pietra urządzone w jedno oraz dwu osobowe pokoje, oraz dwa piętra na których znajdują się apartamenty. Oczywiście każdy pokój posiada balkon. Na dachu jest wykonany taras widokowy wraz z basenem letnim oraz hotel posiada windę(tabliczkową). Zaczęte zostało tworzenie osiedla(aktualnie jest 8 domów gotowych i 4 rozpoczęte w trakcie budowy). Nie wiem czy jak na prace 3 osób w czasie 12 godzin to dużo wykonanej prac czy nie, to już oceńcie sami.

Oczywiście wciąż przyjmuję propozycje co budować na takim serwerze ? Za każdą podpowiedź nagradzam "Lubie To".

Pozdrawiam Bartek

P.S. Proszę administrację o zmianę nazwy tematu na "MC-Polonia [reaktywacja][FB][Dedyk] - przebieg budowy" oraz czy administracja wyda zgodę na umieszczenie w tym temacie odnośnika do forum serwera na którym oprócz formy pisanej znajdują się jego zdjęcia, czy jedyna opcja przebiegu budowy to forma pisana ?

42985152343480391846.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...