Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Który serwer hard byś wybrał/a ?

Dєנω

Który serwer byś wybrał/a ?  

70 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który serwer by? wybra?/a ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Pewnie wielu z was zastanawiało się, który serwer hard ( z wymienionych ) po zupełnym restarcie cieszył by się " największą popularnością ".

Dlatego postanowiłem stworzyć taką oto właśnie dyskusję.

Może coś o serwerach :

Tiveria (wcześniej Triadica ) - serwer medium / hard, prowadzony przez " informatyków " :

• Balon
  • Sui
  • Greg
  • soon
  • Tomasz

Serwer ten cieszy się ogromną popularnością, szczególnie na początku jego istnienia. Liczba graczy wynosiła wtedy ponad 1000 graczy online. Teraz jest około 500-700, co nie zmienia faktu, że i tak na ponad rok istnienia jest wciąż oryginalny.

Prezentacja : http://www.mpcforum.pl/topic/372974-tiveria-dedyk/

Strona : www.tiveria.pl

___________________________________________________________________________________________________________________________

Ravia - serwer hard, kojarzony głównie dzięki IsAmu oraz GodWeles'owi. Jest z nimi także Nymfa.

Serwer mający sporą rzeszę fanów ( można to zobaczyć wchodząc choćby na facebook'a ). Jest uznawany za jednego z najlepszych serwerów hard.

Prezentacja : http://www.mpcforum.pl/topic/667446-raviaeu-dedyk/

Strona : www.ravia.eu

___________________________________________________________________________________________________________________________

Balmora - serwer oczywiście hard, przez jednych krytykowany przez drugich chwalony, a to z jakiego powodu ? Oczywiście chodzi o znanego z globalnego serwera " FuBu " i jednego z najlepszych twórców serwerów prywatnych " Bambuska ".

Jest to chyba jedyny serwer hard, który od samego początku trzyma przy sobie ogromną liczbę graczy online.

Lecz jest krytykowany głównie przez tzw. " serwer pod IS". Ale to chyba głównie dzięki właśnie item shopowi dalej tak świetnie funkcjonuje.

Prezentacja : brak prezentacji

Strona : www.balmora.pl

Czekam na wasze komentarze oraz głosy w ankiecie, a także uwagi dot. tej dyskusji.

Jeśli macie pisać bez sensu to lepiej nie piszcie w ogóle.

Pozdrawiam

Opublikowano

Oczywiście, że tiveria, najlepsza administracja, bardzo dopracowany serwer. Serwer stworzony z pasja, na serwerze nie panoszy sie zadne na nawi.

Na drugim miejscu stawiam oczywiście Ravie, doskonale dopracowany, dobra administracja.

No i na ostatnim Balmora, przekrety na serwerze prowadzone przez fubu, sprzedaż kont, yang stawia ten serwer na ostatniej pozycji według mnie:)

Opublikowano

Kiedyś może Tiveria była najlepsza ale aktualnie olewka administracji jest coraz bardziej widoczna :) A jeżeli chodzi o ankietę to chyba wybrałbym Ravię ale to tylko minimalnie przed Balmorą, bo tam też trochę pograłem.

Pozdrawiam

Opublikowano

Ravia jak już wybierać :D

Motocykle :*

Mój ustrój..

Mój wybór..

Moje życie.

Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat..

Opublikowano

Wiadomo że mało osób wybierze serwer - Tiveria.pl z prostego powodu - nigdy tam nie grali. Ale ten serwer bije ten cały shit :Balmora,Balantia,Ravia,Draenor; swoim profesjonalizmem :)

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Ravia :)

Czemu?

bo jest bardzo dobrym serwerem grałem bardzo mi się podobało :)

Czemu nie balmora? Bo FuBu zjechał opinie tym że sprzedawał EQ/konta za kasiorkę na nowy wózek :)

Tu możecie mnie hejtować że się z niego zbijam ale mi to wisi xD wiem że nie jeździ na wózku tylko ma monobrew xD

kiritoc.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...