Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Sugestia] Dysortografia

sensus12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, chciałbym was się zapytać, co sądzicie o dysortografii, w sensie takim, że powinna być kara (np. 5%), a jak się będzie powtarzać to ban na 1 dzień za dysortografie, nic bym do tego nie miał gdyby nie wbudowana korekta pisowni. Denerwuje mnie to jak ktoś pisze niepoprawnie, bo to się zwie po prostu lenistwo skoro można mieć korektę pisowni i włączyć podkreślanie błędów.

Jak sądzicie czy powinni takie coś wprowadzić?

<>

Opublikowano

Nie. I co z tego że ktoś popełni błąd, każdemu się zdarza.

A jeśli chodzi o umyślnie popełnianie błędów, jest chyba za to jakaś kara.

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Opublikowano

4. Użytkownik, który swoimi wypowiedziami będzie zaniżał poziom dyskusji Forum lub spójność wątków, w szczególności poprzez: - pisanie postów odbiegających znacząco od tematu głównego - niestosowanie się do zasad ortografii - wulgarne wypowiedzi - wypowiedzi tzw. zaczepne pod adresem innych Użytkowników - wypowiedzi, które w swej treści mogą burzyć porządek i relacje między Użytkownikami Forum - pisanie językiem niezrozumiałym lub budzącym wątpliwości, co do intencji - wypowiedzi zaburzające poprawną komunikację między Użytkownikami Forum, - odsyłanie Użytkowników do innych serwisów w celu uzyskania odpowiedzi, może zostać upomniany prywatnie, publicznie, może otrzymać negatywną reputację, może otrzymać oficjalne ostrzeżenie, może zostać zablokowany na czas określony lub nieokreślony, a w ostateczności nawet usunięty z listy użytkowników Forum.

Pkt w regulaminie odnośnie tego problemu istnieje.

I moderator może bez problemu walić warny xD oczywiście moim zdaniem to lekka przesada...

Dostać bana za napisanie czegoś z błędem to już było by mega :)

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Dysortografia to choroba. Jestem na nie.

Nie ma, nie było i nie będzie takiej choroby to wymysł ludzi którym nie chce się uczyć poprawnej ortografii.

Co do sugestii, jestem na nie bez sensu.

udyr_signature_2_by_janitsu-d82aykp.png

Opublikowano

Dysortografia to choroba. Jestem na nie.

Nie. I co z tego że ktoś popełni błąd, każdemu się zdarza.

A jeśli chodzi o umyślnie popełnianie błędów, jest chyba za to jakaś kara.

nie

4. Użytkownik, który swoimi wypowiedziami będzie zaniżał poziom dyskusji Forum lub spójność wątków, w szczególności poprzez: - pisanie postów odbiegających znacząco od tematu głównego - niestosowanie się do zasad ortografii - wulgarne wypowiedzi - wypowiedzi tzw. zaczepne pod adresem innych Użytkowników - wypowiedzi, które w swej treści mogą burzyć porządek i relacje między Użytkownikami Forum - pisanie językiem niezrozumiałym lub budzącym wątpliwości, co do intencji - wypowiedzi zaburzające poprawną komunikację między Użytkownikami Forum, - odsyłanie Użytkowników do innych serwisów w celu uzyskania odpowiedzi, może zostać upomniany prywatnie, publicznie, może otrzymać negatywną reputację, może otrzymać oficjalne ostrzeżenie, może zostać zablokowany na czas określony lub nieokreślony, a w ostateczności nawet usunięty z listy użytkowników Forum.

Pkt w regulaminie odnośnie tego problemu istnieje.

I moderator może bez problemu walić warny xD oczywiście moim zdaniem to lekka przesada...

Dostać bana za napisanie czegoś z błędem to już było by mega :)

Nie ma, nie było i nie będzie takiej choroby to wymysł ludzi którym nie chce się uczyć poprawnej ortografii.

Co do sugestii, jestem na nie bez sensu.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

haha, dysortografia to choroba. Dysortografia to dysmózgia, lenistwo, chęć posiadania lepszych ocen w szkole przez udogodnienia. To nie jest kuźwa żadna choroba.

Opublikowano

Nie.

Szukać wszystkiego aby zrobić z tego więzienie. Niedługo jak ktoś nie zostanie przyjęty do MMT na recenzenta bo za dużo powtórzeń to dostanie bana. A później już będą dostawać wszyscy za to, że źle, postawili, przecinek, który, jest, zuy.

Opublikowano

Kiedys to sie po prostu idiota taka osobe nazywalo a teraz powymyslali kurwa dysortografia i inne ....

Na nie kazdy czasem popelnia bledy nawet nauczycielka od polskiego

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

no chyba Cie popierdoliło.

Dysortografia, to zwykła dusmuzgia, to że komuś się niechce pomyśleć to tylko idiotyzm.

Sam mam albo miałem dysortografie i inne te peirdoły, poprzez właśnie właśną głupotę, bo miałem za dzieciaka "wyjebane w to jak sie pisze". Ale zawsze jak coś źle napisze przyjmuje na klate i postaram się zapamiętać.

Jestem na nie. Najpierw karajcie wszystkich debili, za każdy głupi post, a potem za takie gówna.

W końcu kretyn to kretyn, nie widzę różnicy.

@SkrandeR

Widzisz, i o tym po części mówiłem ;)

dzięki.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Ale zawsze jak coś źle napisze przyjmuje na klate i pamietam zapamiętać.

Czy Ty również pamiętasz zapamiętać ? Jeżeli nie to jesteś leniem i będziesz dysortografem.

Tak btw.

Dlaczego mamy karać leni, którzy wchodzą tu po hacki a nie umieją pisać ? Może chcą zaczerpnąć pomocy. Pomocy, właśnie ! Więc dlaczego ludzi potrzebujących mamy karać ?

Opublikowano

no chyba Cie popierdoliło.

Dysortografia, to zwykła dusmuzgia, to że komuś się niechce pomyśleć to tylko idiotyzm.

Sam mam albo miałem dysortografie i inne te peirdoły, poprzez właśnie właśną głupotę, bo miałem za dzieciaka "wyjebane w to jak sie pisze". Ale zawsze jak coś źle napisze przyjmuje na klate i postaram się zapamiętać.

Jestem na nie. Najpierw karajcie wszystkich debili, za każdy głupi post, a potem za takie gówna.

W końcu kretyn to kretyn, nie widzę różnicy.

True, takie same zdanie ;)

Za krzywą twarz też karamy ?

Opublikowano

Hmm

- Niby to choroba, ale jak dla mnie to jest stworzone tylko po to, żeby rodzice pizdeczek (inaczej nie da się tego nazwać, wychuchane przez rodziców, które nie poradzą sobie w życiu) ułatwiali im przechodzenie przez świat - do dłuższego pisania egzaminów itp

- Jak już ktoś tam pisał, jeśli chce się z tego "wyleczyć" to nie ma większego problemu, nawet przy codziennym użytkowaniu kompa i poprawianiu błędów poprzez podkreślenie przeglądarki...

- Ale co by nie mówić, mają nazwane to chorobom, a za choroby kar nie powinno być

// dla mnie większość osób z wszelkimi "dys" to po prostu dzieci Minecrafta :D

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Opublikowano

Przecież wszystko masz w Regulaminie Globalnym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...