Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[porada] akali

Yarker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli już wbijasz w teamfighta lub wchodzisz w krzaki w late game to używaj bańki ( W ). Nie buduj jej też full dmg, HP też się przyda, zwłaszcza teraz.

Opublikowano

Do 6 lvl graj defensywnie, farm i harrasuj z Q, na 6 lvl prawdopodobnie o ile nie zwaliłeś wcześniej masz killa.

Opublikowano

trolus. tylko.chodzi o to ze mam 22lvl wiec jjungler trafia sie raz na 10 meczy chyba ze ja gram olafikiem..

moze jeszcze jedno ~ akali jest dobra do tf czy lepiej ostroznie pagac i jak zostanie Im malo hp to dobijac ? widywalem takie akalki co wpierd... sie w tf,zabily 2 i ded. a widzialem takie ktore z szczesciem zbierali quadre...

jak jest lepiej ?

Kliknij ,, Lubię to '' a postaram się odwdzięczyć ;D

dlayarkera.png

by

+

Bonus ;D

Ex Moderator NosTale x2 I Gold Member

Opublikowano

trolus. tylko.chodzi o to ze mam 22lvl wiec jjungler trafia sie raz na 10 meczy chyba ze ja gram olafikiem..

moze jeszcze jedno ~ akali jest dobra do tf czy lepiej ostroznie pagac i jak zostanie Im malo hp to dobijac ? widywalem takie akalki co wpierd... sie w tf,zabily 2 i ded. a widzialem takie ktore z szczesciem zbierali quadre...

jak jest lepiej ?

zabijasz ad carry ,potem supporta ,mida ,topa ew potem jungle o ile jest

zabijasz tych co sa najbardziej mieccy

­

Opublikowano

Akali trzeba grać agresywnie w tf'ach. Musisz tylko mieć dobry team i bez problemu rzucasz swoją niewidke i rozkurwiasz wszystkich ze swoim teamem

Opublikowano

Teamfighty zaleza od calej drużyny. Jesli macie tanka/tanków to oni się wbijają, przeciwnik zużywa na nich spelle a pozniej wbijasz przykladowo Ty i zabijasz tych 'miękkich', no chyba ze grasz adc to trzymasz się z tyłu. Używasz bańki w środek teamfighta i bijesz :)

Opublikowano

A ja robie tak akali :

SS statów

http://scr.hu/0srk/pmagb

Ja robie tak gram na midzie deffuje do 6 lvl'a

Pakuje potem czekam na dwie esencje z ulti wbijam sie koles ma low hp (o ile sie nie na feedowal) walisz w tam gdzie on ucieka ma slowa + ty masz latwiej sie wbic z esencji .

A moj sposob na combo to Ulti 'Q' ulti 'W' 'Ulti' 'E' i koleś ma przerąbane w tej rundzie mialem tripla :>

(nie nie mam 30 lvl więc sie odwalcie )

Wróciłem.
664501451058467508490.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...