Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Metin2 dla własnych potrzeb - wymagania

Rekomendowane odpowiedzi

Specjalista
Opublikowano

Witam was :)

Kiedyś, dawno z 5 lat temu bawiłem się z metinem :)

Również przyszło mi to i teraz !

Problem w tym, że nie posiadam już kompa na którym bym to wszystko robił.

A mam laptopa, nie jest jakoś specialnie dobry, także nie wiem czy podoła.

Chce odpalić metin2 na vritual boxie tylko dla swoich potrzeb !

Czy będzie mi działał bez zarzutów na tym sprzęcie ?

2GB RAM i ss poniej co dotycz kart graf, proc i reszt

KRm8m.png

Oraz jakie są minimalne wymagania dla virtual boxa, żebym mógł tam spokojnie odpalić metina ?

Dzięki z góry :)

Opublikowano

Hyper-V / VirtualBox i SBS2003 Wymagania sprzętowe

SBS2003 dla wirtualnej maszyny Hyper-V można uruchomić na komputerze z systemem operacyjnymi: Hyper-V Server (licencja darmowa) lub Windows 2008+Hyper-V (licencja płatna)

SBS2003 dla wirtualnej maszyny VirtualBox można uruchomić na komputerze z systemem operacyjnymi: Linux / Windows XP / Windows Vista / Windows7(licencja płatna)

Wymagania, dzięki którym SBS2003 będzie działał poprawnie na maszynie wirtualnej uruchomionej w systemie Hyper-V / VirtualBox:

• Pamięć RAM: 1 GB RAM wolnej pamięci po uruchomieniu systemu Hyper-V / VirtualBox
  • Dysk twardy: minimum 30 GB wolnego miejsca
  • Karty sieciowe: 2 karty sieciowe obsługiwane przez system Hyper-V / VirtualBox

1385378412-U477327.png

By Miyoshi

Specjalista
Opublikowano

Czyli raczej na lapku nie pójdzie.

Po samym włączeniu laptopa zżera mi 40-45% ramu, doszłoby tutaj 1Gb, czyli fall

A co powiedziałbyś o taki VPS, oczywiście ten VPS z 512mb ram

QbBrP.png

Nie orientuje się, jak już wymagania od tamtego czasu wzrosły co do hostowania pliczków

ablo ten vps

Xn2WX.png

Specjalista
Opublikowano

100Mbit, ale to chce tylko wykorzystać półki co dla siebie.

Aby podciągnąć zaległości w odnajdowaniu/edytowaniu plików później z czymś rusze jak wypali :)

Opublikowano

mam prawie identycznego kompa(procek 2.1ghz xD) i na serwer daje 1gb ramu i nie ma najmniejszych problemow zarowno z praca kompa jak i plikow

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...