Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Diablo 3 , odpowiedzi na parę pytań "newbie"

dearw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Zastanawiam sie nad kupnem Diablo3. Jednak nie zbyt się znam na tej grzę , z tego co czytałem nie trzeba przechodzić 1 i 2 żeby zrozumieć 3 , jednak nurtuje mnie parę pytań mianowicie .

Przeszedłem grę w trybię normalnym , osiągnąłem np. 35lvl . Na czym dobić ten 60? Czy zaczynając tą samą postacią w trybię następnym będę miał nowe questy , dungeony itp? Bardzo proszę o opisanie tego.

Jaki jest sens po wbiciu 60 lvl i np 100 mistrzowskiego dalsza gra tą postacią , bo widzę ,że ludzie tutaj na max lvlu pytają co zmienić w eq.. :D nie zbyt to rozumiem:P Po co zmieniać skoro już mamy wszystko osiągnięte:P? - Może o czymś nie wiem ^^ Na pewno z resztą:P - Proszę także o opisanie:P

Załóżmy mam broń legendarną na 60 poziom , bardzo dobrą , lecz dropnąłem 2-gą taką samą i chcę ją sprzedać na allegro , jaka jest szansa ,że zejdzie i czy to jest legalne;)? Dziękuję za odpowiedź na tę serię pytań , nie bawem następne :D BAJ :)

Opublikowano

1 Gre przechodzisz tak jakby kilka razy jedną postacią bo masz poziomy trudności

2.Po wbiciu tego 100 mistrzowskiego masz zwiększoną szanse na drop i lepszą postać a co za tym idzie dropisz pro itemy na których możesz zarobić nawet kilka tysięcy zależy od maniaków i itemów

3.To jest legalne nawet masz opcje do sprzedaży za prawidzwe pieniądze na domu aukcyjnym walutowym

Tak jak wspomniałem maniacy skupują najlepsze itemy

Opublikowano

Dzięki:). Czyli w miarę szybko mi się zwróci za grę;). A słuchajcie , ile się zbiera na 100 lvl mistrzowskim 100kk golda? Bo na allegro po 90 zł jest:P

Opublikowano

to zależy po prostu od dropu masz legende sprzedajesz i masz golda i sie pętla z tego robi wszystko zależy od szczęśćia

Opublikowano

Jest 10 poziomów siły potworów. Oczywiście z każdym poziomem leci więcej expa i golda więc to zależy od mp czyli tego poziomu oraz swojego eq :> 100 lvl'a mistrzowskiego szybko raczej nie wbijesz więc warto pograć.

Opublikowano

Ale jestem napalony , tylko mam ten problem - http://www.mpcforum.pl/topic/805824-instalacja-problem/ , wymagania mam dobre , uruchamiam w trybie zgodnosci z XP sp3 , jako administarator, mam wylaczone zabezpieczenia itp.. a jednak nie chce odpalic z niewiadomych przyczynb:P A systemu na win.7 raczej nei zmienie bo musialbym z piratki a wiecie jak to jest.. pzt nie jestem do konca pewien czy bym mogl bo to nie moj laptop:P Jeśli ktoś może jakoś pomóc to dzięki .

BTW. Ktoś z was ma 100lvl mistrzowski? jakie macie największe;)?

Opublikowano

60 [33. Mistrzowski]

A te antywirusy i zapory wyłączyłeś tak jak pisałem Ci na PW ??

Jeśli tak, a dalej nie działa to pobierz instalatora w inne miejsce (najlepiej inna partycja), bo może "antyshit" zablokował D3.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Up , za niedłguo to zrobię i zdam raport , dzięki za pomoc:). A słuchajcie , oglądam teraaz to :

i widzę ,że koleś dawno po przejściu gry , i moje pytanie jest takie czy te potworki się spotyka w fabule? Znaczy w normalny przejsciu gry i oni się do nich jakby cofneli? Czy po przejsciu mozna wlasnie sie bic na tym MP? Prosze o omowienie tego;P Jeśli sami wiecie ,lecz spodziewam się ,że tak :) Jak to jest , jak sie tam wchodzi itP:P Dzięki:)
Opublikowano

1. To co jest na filmiku to ubery z Infernalnej Machiny (po zebraniu 3 kluczy z Kluczników i Schematu).

2. Każdego z tych bosów, które są na tym filmiku zabijasz solo przechodząc grę.

3. MP - Moc Potworów - możesz sobie to ustawić w zależności od możliwości twojej postaci od 0 do 10.

Z praktyki jednak wiem że każdy gra na 0-1 żeby szybko wybijać potworki i robić fast runy.

Większe MP takie jak 5+ używa się tylko do Kaprysowa, na Kluczników (aby szybciej wydropić te klucze) i na Ubery.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

A jeszcze jedno pytanko nasuwa mi się na myśl , oglądam ich , każdy ma max lvl (60) i tak , oni są na MP7 i ledwo dają radę tym bossom a zakładam ,że mają już bardzo dobre eq;P I nie wiem jak mają zdobyć lepsze żeby np. ogarnąć MP10 , czy to zalezy od poziomu mistrzowskiego? Im wiekszy mamy tym lepsze itemki?

Opublikowano

Każdy poziom Mistrzowski (jest ich 100) nieznacznie polepsza twoje staty (1-3pkt) +3% GF/MF.

MP zwiększa ilość HP oraz DMG bossom, dlatego ledwo co dają radę.

Szczerze - żeby iść na ubery MP7 trzeba mieć super itemki co dla początkującego gracza jest prawie niemożliwe (chyba że ma kolegów albo inwestuje real kasę).

Opublikowano

Ale jestem napalony , tylko mam ten problem - http://www.mpcforum....alacja-problem/ , wymagania mam dobre , uruchamiam w trybie zgodnosci z XP sp3 , jako administarator, mam wylaczone zabezpieczenia itp.. a jednak nie chce odpalic z niewiadomych przyczynb:P A systemu na win.7 raczej nei zmienie bo musialbym z piratki a wiecie jak to jest.. pzt nie jestem do konca pewien czy bym mogl bo to nie moj laptop:P Jeśli ktoś może jakoś pomóc to dzięki .

BTW. Ktoś z was ma 100lvl mistrzowski? jakie macie największe;)?

Ja mam 60[100 mistrzowski] ale to tak BTW.

Trzeba troszkę kasy wwalić bo za golda w grze to troche nocek byś musiał zawalić.

bez gif.

Opublikowano

dziękuję wszystkim za podzpowiedzi:). Jeszcze chciałbym zapyta o skróty , wime ,że -

DPS - Damage per seconds (ONS) obrażenia na sekundę :P'

MF - Magic find

GF - Gold find

To wyżej wiem , lecz jest tego więcej , gdyby mógł ktoś to popowiedzieć +

Po max lvl etc. inferno przeszedłem np. Wizzem bo mam zamiar nim grać (Proszę też o podpowiedź czy warto) i chcę farmić , i moje pytanie to jestr takie czy musze farmic na ubarach? tzn. na inferalnej machinie? Czy są jakieś dungeony itp z mobkami? Proszę o rozpisanie teog;) Z góry dzięki:)

Opublikowano

Tutaj masz wszystkie skróty używane w D3: http://eu.battle.net/d3/pl/forum/topic/4310136160

Farmić możesz w każdym miejscu. Polecam szczególnie Akt 3 od Wyłom w twierdzy.

Każda postać jest dobra - nie ma słabych, każda ma wady i zalety.

Ogólnie grałem Szamanem, jest spoko ale nie polecam.

Barb - idealny dla początkującego, uznawany za OP.

DH - jak do tej pory moja ulubiona postać, ale żeby zrobić dobrego seta to trzeba wydać majątek.

Wizard - duży dps, jak grasz solo to spoko, jak pod bota to tak średnio widzę bo musisz mieć wypas seta.

Innymi nie grałem to się nie wypowiadam.

Opublikowano

Dzięki:P A jak wrócić do aktu? ZNaczy jest to możliwe tak? I jak zresetowac dungeona? Bo w koncu jak sie go wyczysci to w nim pusto;P Wiec jak farmic;)?

Opublikowano

Wychodzisz do Menu i dajesz Wybierz Misję ... jakoś tak.

I zaczynasz od nowa.

Ale to dopiero jak 4x ukończysz Diablo i wbijesz 60Lv.

Opublikowano

No więc kolejne pytanie , chodzi mi o poziom normalny a poziom inferno. Jak zauwazyłem na poziomie normalnym w inferalnej machinie są słabsze o wiele potwory ,a jest większy drop itemków natomiast w inferno jest na odwrót;P Ale wszyscy robią to na mpoziomie inferno , o co więc chodzi? Czemu nie robić tej machiny na normalu skoro więcej dropi?

Opublikowano

Na inferno lecą lepsze itemki .. a na Normal szkoda nawet chodzić bo same śmieci.

PS. Nie dubluj postów - używaj opcji edytuj.

Opublikowano

Aha , czyli ,że sam z dobrym eq dam rade do MP 4 a z kolegami z dobrym eq mogę próbować do dziesiątki? Jak tak to gdzie szukać w miarę ogarniętych ludzi? Tzn w sensie ,że umią się zgadać na daną godzinę na wyprawę itp:)? Dzięki za podpowiedzi;)

A jak jest z wizzem? On nosi tylko rozdzki czy np tez kostur 2 reczny czy cos w tym stylu?

Jaka kombinacja broni jest?

Opublikowano

Sam solo z wypasionym setem i bronią dasz radę MP10 ... ale to jest totalny hardcore.

Fajną ekipę można wykminić na oficjalnym forum D3.

Co do wizka poczytaj sobie na necie jakieś tutki.

Bo tak to można w nieskończoność ciągnąć ten temat.

Opublikowano

Kuzyn ma tak samo Vistę 32bit (zaktualizowaną - oryginał) i gra normalnie działa.

Może czegoś nie masz pobranego z dostępnych aktualizacji ??

Kolesie na forum D3 piszą że mieli ten problem ale po instalacji najnowszych SP wszystko działa (w większości przypadków).

Windows Vista BUG ... najgorszy system w historii - niestety po raz kolejny to się sprawdza.

Opublikowano

Zaktualizowałem najnowsze SP z windows Update , może są jakieś nowsze do pobrania ale nie tam? Może ktoś jakoś pomóc jeszcze? Ja się zbyt na tym nie znam:P Może się nie zaktualizowało?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...