Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Problem z Lagami

iTaTaRaK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie głównym moim problemem są lagi a zaraz ping. Zdarzyło mi się, że podczas grania administrator gry wyrzucił mnie z powodu wysokiego pingu. Problem ten dotyka mnie na praktycznie wszystkich mapkach w jakich do tej pory grałem. W ustawieniach gry, ustawiłem już grafikę na niską chodź w zupełnie innych grach MMO jadę na lepszych ustawieniach. Zanim uruchomię grę wyłączam gg, używam ccleaner.

Moje parametry komputera:

Windows XP

Intel Core 2 CPU,

1 GB RAM,

Karta GeForce 9400 GT

Internet 5 mb/s

W czym może tkwić problem?

Opublikowano

Jak w temacie głównym moim problemem są lagi a zaraz ping. Zdarzyło mi się, że podczas grania administrator gry wyrzucił mnie z powodu wysokiego pingu. Problem ten dotyka mnie na praktycznie wszystkich mapkach w jakich do tej pory grałem. W ustawieniach gry, ustawiłem już grafikę na niską chodź w zupełnie innych grach MMO jadę na lepszych ustawieniach. Zanim uruchomię grę wyłączam gg, używam ccleaner.

Moje parametry komputera:

Windows XP

Intel Core 2 CPU,

1 GB RAM,

Karta GeForce 9400 GT

Internet 5 mb/s

W czym może tkwić problem?

Ta gra ma tak słabą optymalizacje, że laguje nawet na mocnym sprzęcie. Ale jeśli chcesz zmniejszyć ping to rób tak:

1. Otwórz wiersz poleceń i wpisz gpedit.msc

2. Dalej przejdź do zakładki szablony administracyjne > sieć> i harmonogram pakietów qos.

3. Wejdź w opcję ogranicz rezerwowalną przpustowość tam ustaw na włączone a w okienko wpisz cyfrę 0.

Uruchom ponownie komputer i sprawdź jaki masz ping w grze.

Opublikowano

Podaj wynik testu speedtesta, jakiego masz operatora.

Zreinstaluj grę i wtyczkę do przeglądarki,użyj innej przeglądarki.

To nie zależy od przeglądarki... znalazł się mądry..

Po prostu gra jest słabo zoptymalizowana. Mi też laguje, grałem na wysokiej grafice teraz zmniejszyłem do średniej grafiki. I co z tego jak mam 20 mb internet, jak nawet bym miał NET 1 GB to i tak bedzie mi lagowało .....

Opublikowano

Zależy też od systemu operacyjnego. Na windows 7 miałem dość duże lagi. Od kilku dni mam windows 8 i na średnich gra chodzi płynnie zero lagów.

Opublikowano

Bardzo możliwe, że problem leży w ilości twojej pamięci RAM. Samo włączenie systemu zżera ci 300mb, co w twoim przypadku zostaje 700, a to nie za dużo, wejdź w menadżer zadań i kliknij PPM na proces BFP4F.exe, po czym ustaw priorytet na wysoki. Druga opcja to reinstall PunkBustera, ale raczej problem nie leży po jego stronie. Trzecia opcja to po prostu zresetowanie modemu, niektórym użytkownikom to podziałało.

Jeśli masz kości ram DDR3 to za 100zł możesz kupić 2GB(tanio i według mnie wystarczająco). Jeśli natomiast masz DDR2 możesz za 150zł kupić 2GB(gorsza opcja, ale też nie najgorzej).

Możesz też uruchomić grę w oknie i zmienić ustawienia na super low i 800x600.

Kolejna opcja to ściągnięcie programu, który nazywa się GameBooster - usprawnia on komputer na czas gry, wyłączając niepotrzebne procesy, jest on za darmo na każdą wersję oprogramowania.

Prawdopodobnie jest to po prostu wina RAM'u. 1GB to strasznie mało jeśli chodzi o gry komputerowe, nawet jak na wymaganiach pisze 512.

Opublikowano

Ja mam 2 GB i tak mi coś laguje, a mam internet 20 mb. Więc to nie wina internetu, tylko RAM'u.

SamFlynN dzięki, mi też pomogłeś bo musze dokupić tego ramu. (Grałem na wysokiej grafice, teraz na średniej, jak dokupie RAMU to bede gral na wysokiej.)

Opublikowano

PING NIE MA NIC DO RAMU, KARTY GRAFICZNEJ I INNYCH BZDUR !

To wszystko zależy od neta, jeśli go wyrzuciło z powodu pingu niech szuka rozwiązania w necie !

Podaj wynik speed testu i jakiego masz dostawce, wtedy się da określić czy to przez neta masz za wysoki ping.

A w innych grach też masz za duży ping?

LOL

Opublikowano

Ja mam 2 GB i tak mi coś laguje, a mam internet 20 mb. Więc to nie wina internetu, tylko RAM'u.

SamFlynN dzięki, mi też pomogłeś bo musze dokupić tego ramu. (Grałem na wysokiej grafice, teraz na średniej, jak dokupie RAMU to bede gral na wysokiej.)

Z 2 Gb ramu powinno ci lekko iść na wysokich. Problem leży gdzie indziej

MINIMALNE WYMAGANIA SPRZĘTOWE

• System operacyjny: Windows XP lub Windows Vista
  • Procesor: Intel Pentium 4 1,7 GHz
  • Pamięć: 512 MB (1 GB w przypadku Windows Vista)
  • Karta graficzna: 256 MB, Pixel shader 2.0, DirectX 9.0c
  • Karta dźwiękowa: Zgodna z DirectX 9.0c
  • Miejsce na dysku twardym: 2,5 GB
  • Łącze internetowe: 256 kbit

Opublikowano

PING NIE MA NIC DO RAMU, KARTY GRAFICZNEJ I INNYCH BZDUR !

To wszystko zależy od neta, jeśli go wyrzuciło z powodu pingu niech szuka rozwiązania w necie !

Podaj wynik speed testu i jakiego masz dostawce, wtedy się da określić czy to przez neta masz za wysoki ping.

A w innych grach też masz za duży ping?

Jak strasznie ci się gra tnie to administrator wyrzuca za ping, nawet jak pingu masz 10.Wystarczy, że komp będzie ci spowalniał i ci się gra będzie ścinać, administrator i tak cię za ping wywali, są takie komendy jak handshaking itp.

Więc jak się nie znasz, to się nie wypowiadaj, tak na przyszłość

Zależy też od tego jaki masz system operacyjny, ja mam 4GB ramu na win XP i nie mam żadnych lagów/ścin, wszystko gra płynnie, na średniej grafice, a RAM nie jest taki drogi jak dziś, tanio można dokupić spore ilości ramu nawet na jednej kości.

A te minimalne wymagania to dla osób, które chcą grać na JAK NAJNIŻSZEJrozdzielczości(480x720?) i jakości grafiki(super low), a i tak będzie im się ścinać.

a ta minimalna szybkość neta to totalna bujda, z takim łączem to nawet tej gry nie ściągnąłbyś :s

Opublikowano

2GB ramu to minimum. Co z tego że masz 5MB/s jak jakość internetu jest słaba (ping). Dokup sobie 1GB ramu za 30 dyszki i ci będzie dobrze chodzić. Najlepiej gdybyś kupił drugą taką samą kość.

E8400 E0 @4,2GHz 1,4V Co Scythe Mugen II

4x2GB DDR2 Hyperx Black Edition @1240mhz -- Gigabyte EP45-UD3R

Saphire HD7770 1GB @1400mhz AccereloExtreme

OCZ VERTEX 2 128GB i 750GB WD Black 64mb

Tagan 600W -- Silentum PC Gladius 800 FAKE

Opublikowano

SamyFlyn jeśli ktoś pisze o pingu to ja też mówię o pingu: moim problemem są lagi a zaraz ping więc proszę tu bez atakowania bo co ma ping do ramu i innych dupereli? omg

Itatarak a jeśli chodzi tu o to że pc ci po prostu grę laguje i to nie chodzi o ping to dołóż ramu i pomoże

LOL

Opublikowano

Ściągnij CCleaner i przeczyść kompa. Odinstaluj niepotrzebne rzeczy, gry i ogólnie zwolnij miejsce na kompie. Jeśli masz słaby net, to może też być przyczyna tego.

Opublikowano

Witam

Mnie gra nie laguje ,ale mam wysoki ping 999+ ???. Czasem wywala mnie ze serwera. Mój komp :E5300 2x2600 GHz, 4 GB ramu, Karta Nvidia 9800 gt 1 GB ramu ,net 30mb, windows xp, przeglądarka Chrome. Normalnie w innych grach mam ping 15-25. O co tu chodzi ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...