Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Portal do endu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, może to i trochę śmieszne, ale nie mogę znaleźć w necie, jak zrobić portal do endu na wersji 1.4.6, bez żadnych modów itd ... Prosiłbym o jakieś filmiki lub podpowiedź .

Opublikowano

śmieszne owszem, ale to jest forum od pytań :)

4 obsydiany na dole 5 po bokach i w to krzesiwo to tyle :D

Taki prostokąt :

|

|

| 5 obsydianów

|

____ - 4 obsydiany

5 obsydianów - 1 obsydian jest też taki z tych na dole tzn. normalnie 4 obsydiany na tych dolnych i taki prostokąt powinien wyjść i krzesiwem podpalasz

Gość piotrex43
Opublikowano

@up Przeczytałeś temat czy poprostu sobie tak .. Zlałeś ? Portalu nie da się "zrobić" generuje się on w twierdzak które możesz zlokalizować za pomocą ok kresu . Polecam minecraft wiki .

Opublikowano

Trochę nie rozumiem tego stwierdzenia, że ,, nie da się zrobić " , bo np. widziałem na innych serwerach ten portal na spawnie . A jeśli bym znalazł ten portal w Twierdzy to co wtedy ? Chyba nie mogę go ,, przenieść " do siebie na serwer na spawn ?

Gość piotrex43
Opublikowano

Na każdej mapce się generuje i owszem "można" stworzyć taki portal . Spróbuj wpisać /give (nick) 119 . 119 to blok portalu endu jeżeli go przyozdobisz o ramę to będzie portal do endu ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...