Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Moby , Komunikat Witamy - Szybka pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , trochę się już zapoznałem z całą strukturą serwera , PermissionsEx itd.

Bynajmniej napotkałem kilka trudności których zbytnio nie wiem jak rozwiązać :

1. Mam hosting na CraftServe . Posiadam także u nich domenę serwera . W liście serwerów w minecraft , gdy dodam swój serwer , to w opisie jest " Darmowe Domeny serwerów tylko na craftserve itd..."

Jak to zmienić aby była w tym miejscu zamiast tego , moja nazwa serwera ?

2. Na spawnie generuje się dużo Endermanów ,

-- a) Jaka jest komenda flag aby wyłączyć na danym obszarze spawn mobów ?

-- b)Gdy wpisuje komende np /spawnmob pig , to mob się nie spawnuje . Co gorsze na mapie chyba nigdzie się

niegenerują niektóre moby typu Creepery , Pig itd .

Więc co zrobić aby się one spawnowały , lecz nie mogły położyć itemów(enderman)/zniszczyć mapy ?

3. Gdy wchodzę mam dwa komunikaty "Welcome itd.." . Wiem że jeden pochodzi z CommandBook i już go spolszczyłem , co za razem idzie chcę go zostawić . Bynajmniej jaki plugin odpowiada za drugi komunikat , tak żeby go wyłączyć ?

Lista pluginów jakie posiadam :

Achiebements , AniCheat , AntiCreeper , AutoMessage , ChestShop , CommandBook , CraftBook , CraftBookCircuits, CraftBookMechanism , CraftBookVegicles , DynMap , Essentials , EsentialsAntiBuild , EssentialsChat , EssentialsProtect , EssentialsSpawn , FIgAdmin , FoundDIamonds , FrameProtect , HeavenlyMob , iConomy , Jobs , LWC , MagicCarpet , MineBackup , Minequery , MultiverseCore , MultiverseNetherPortals , MultiversePortals , Mywarp , NoCheatPlus, Orebfuscator , PermissionsEx ,

ProperTime , PvpToggle , RocketBoots , Stats , StopLava , WorldEdit , WorldGuard , xAuth

Gość piotrex43
Opublikowano

1 . Plik server.properties linijka motd

2 .

a) robisz cuba i komenda "/rg flag (nazwa_cuba) mob-spawning deny

b)Podejrzewam ten plugin gdyż on do tego służy - HeavenlyMob

3 . Folder pluginu essentials - plik motd

Mam nadzieję że pomogło ;)

Opublikowano

1. To chyba winna tych domen ,że tak wyświetla . Gdfy wróciłem do normalnego IP , opis serwera zaczął się normalnie wyświetlać . << Rozwiązane

2. a) Ok , dzięki <<Rozwiązane

3. Pomogło , <<Rozwiązane

2. W piekle wszystko jest git i majonez , są moby i jak atakują to nie niszczą otoczenia . Nawet po usunięciu pluginu HeavenlyMob zwierzęta się nie spawnują w normalnej mapie . Poza tym żadna z komend np /spawnmob creeper nie działa , bynajmniej czat informuje mnie że komenda została wykonana , lecz nigdzie nie ma spawnionego moba . Endermany , chyba już nie zagrażają gdyż zainstalowałem AntiEnderman

Więc :

1: Jak zrobić aby te komendy działały , a wszystkie zwierzęta się spawnowały na mapie ?

2: Zauważyłem , że np. w piekle tracę uprawnienia ( ?) , gdyż gdy wpisałem /fly to komenda została odrzucona . W przyszłości będę tworzył kilka nowych map za pomocą MultiverseCore (mapaPVP,spawn na oddzielnej mapie itd.) Jak zrobić aby grupy , uprawnienia , komendy działały na wszystkich z tych map ?

3: Mam AntiCheat i NoCheatPlus , jak w obu ustawić aby nie blokowało dla danej grupy pluginu RocketBoots ?

Opublikowano

W ustawieniach są włączone .

2. W piekle wszystko jest git i majonez , są moby i jak atakują to nie niszczą otoczenia . Nawet po usunięciu pluginu HeavenlyMob zwierzęta się nie spawnują w normalnej mapie . Poza tym żadna z komend np /spawnmob creeper nie działa , bynajmniej czat informuje mnie że komenda została wykonana , lecz nigdzie nie ma spawnionego moba . Endermany , chyba już nie zagrażają gdyż zainstalowałem AntiEnderman

Więc :

1: Jak zrobić aby te komendy działały , a wszystkie zwierzęta się spawnowały na mapie ?

2: Zauważyłem , że np. w piekle tracę uprawnienia ( ?) , gdyż gdy wpisałem /fly to komenda została odrzucona . W przyszłości będę tworzył kilka nowych map za pomocą MultiverseCore (mapaPVP,spawn na oddzielnej mapie itd.) Jak zrobić aby grupy , uprawnienia , komendy działały na wszystkich z tych map ?

3: Mam AntiCheat i NoCheatPlus , jak w obu ustawić aby nie blokowało dla danej grupy pluginu RocketBoots ?

4: Problem z pluginem AuthMe . Gdy ktoś się zarejestruje to ma grupę "default" mimo iż w permissionex mam wszystko skonfigurowane . Jak zrobić , aby plugin AuthMe po rejestracji automatycznie współgram z Permission i dawał grupę "Gracz" ?

Może coś w perrmisssion jest żle ? Jakby mógł ktoś sprawdzić , to w załączyłem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...