Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Mechanik

iTaTaRaK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, zaczynam przygodę w grze głównie jako Mechanik(później planuję zrobić Snajpera). Potrzebuję jakichś dobrych rad, może jakiś ciekawy poradnik dotyczący tej klasy aby było mi łatwiej na starcie?

Jeżeli był podobny temat to z góry przepraszam.

Każda dobra wypowiedź otrzymuje Lajka.

Opublikowano

1.Najlepiej na początku kup sobie pakiet z mp5 masz w nim dobra bron, dodatki a także pistolet w dobrej cenie.

2. Kup sobie bosster na RPg to znacząco zwiększa moc rpg eliminuj wrogie pojazdy zanim one dostana się do flagi.

3. Stawiaj na drogach miny p.panc.

4. Moje drzewko skilli

post-383011-0-29003000-1356742735_thumb.png

Opublikowano

A tak z początku bo pan UP pokazał na około 26 lvl rozdzielenie... To proponuje dawać w większą ilość naboi do RPG bo to jest twoja główna siła a nie zawsze jakiś szturmowiec ci rzuci ammo... (na prawde rzadko aby jakiś szturm rzucił ammoboxa) Potem według uznania ale odradzam naprawę, potem miny pp jeśli chcesz jeszcze więcej punktów a potem prawe drzewko. Sprint, deads man triger (upadek granatu po śmierci), większa ilość HP jeśli chcesz być wytrzymalszy. Przydatne jest też szybsze dostrzeganie przeciwników. Akurat tego pan UP nie ma. W prawym drzewku drugie od lewej z góry, mam to wszędzie minimum na 1 i się bardzo przydaje...

POZDRO.

Opublikowano

Na początek kup pakiet z MP5, potem pakujesz w rpg (żeby mieć większą ilość pocisków).

Jak grać: Kożystaj z pistoletu na strzałki i szczel z rpg do pojazdu, na niski dystans masz pistolet maszynowy (MP5 ma niski rozrzut i sporo amunicji).

Potem kładziesz miny "ppanc" (kładź je w trudno widocznych miejsacach).

Opublikowano

Na początek kup pakiet z MP5, potem pakujesz w rpg (żeby mieć większą ilość pocisków).

Jak grać: Kożystaj Korzystaj z pistoletu na strzałki i szczel Strzel z rpg do pojazdu, na niski Każdy dystans masz pistolet maszynowy (MP5 ma niski rozrzut i sporo mało (bez dodatków) amunicji).

Potem kładziesz miny ppanc (kładź je w trudno widocznych miejsacach). w takich miejscach gdzie jest duży ruch pojazdów

Poprawione jest wytłuszczone...

Piszesz posty nie dość że brak ortografii to jeszcze bez sensu i wprowadzasz ludzi w błąd.

Opublikowano

@UPUP

do szkoły pierw a nie za udzielanie się na forum się zabierasz....i wytłumaczył byś jakoś logicznie...

@TEMAT

rozdziele ci um na 25 lvl :)

1 drzewko:

granaty max / rpg max

i miny na 3/5 :) czemu? tyle mi osobiście starcza ....

2 drzewko:

max oznaczanie celów ( czy jak to się tam zwie... to obok granatów)

i max orientacja ( to że jak ktoś strzela i cie trafi to widać z której strony)

max bieg/trucht

radar satelitarny max (żeby wiedzieć gdzie są wrogowie)

i tu 3 umki dałem sobie w pośmiertną detonacje :)

@DOMINIK

Nie wiem co ty za um podałeś.... losowo dawałeś um czy co?... ( bez obrazy)

YAY

Opublikowano

@Avium

@9fpS8

Dobra inaczej to wytłumaczę:

Najpierw trenuj skilla, inaczej kontrolowanie rozrzutu broni i strzelaj celnie.

Potem korzystaj z pojazdów, jak pojazd jest uszkodzony wycofaj się w bezpieczne miejsce i napraw go.

Jak jedzie w twoim kierunku czołg lub transporter, wystrzel w nego kierunku strzałkę naprowadzającą i strzel z RPG.

Inwestuj w umiejętność zwiększającą ilość pocisków RPG.

Później daj umiejętność "Mina ppanc", minę kładź na trawię lub w cieniu (nigdy na środku drogi, bo je widać).

Jak będziesz miał wysoki lvl pakuj w umiejętności typowo szturmowe (dostrzeganie przeciwnika, szybszy sprint),

Warto też dać umiejętność "latanie helikopterem" i niszczyć czołgi i transportery.

No to tyle, oczywiście najlepszy trening to dużo grać i dość do perfekcji.

Opublikowano

Poprawione jest wytłuszczone...

Piszesz posty nie dość że brak ortografii to jeszcze bez sensu i wprowadzasz ludzi w błąd.

Nie jesteś tutaj od tego, aby poprawiać innych więc nie zgrywaj uczniaka, bo sam nie potrafisz stawiać przecinków gimbusie.

Nie wiesz, że przed "że" stawia się przecinki? Uczą tego w gimbazjum, do którego się zaliczasz.

@TOPIC

Na początek mechanikem radzę rozdawać tylko lewe drzewko, samoloty i helikoptery, RPG i miny, potem dopiero bawić się w prawe.

Najlepszy pilot to mechanik, tak na marginesie ;)

Opublikowano

Nie jesteś tutaj od tego, aby poprawiać innych więc nie zgrywaj uczniaka, bo sam nie potrafisz stawiać przecinków gimbusie.

Nie wiesz, że przed "że" stawia się przecinki? Uczą tego w gimbazjum, do którego się zaliczasz.

@TOPIC

Na początek mechanikem radzę rozdawać tylko lewe drzewko, samoloty i helikoptery, RPG i miny, potem dopiero bawić się w prawe.

Najlepszy pilot to mechanik, tak na marginesie ;)

Snajper xD Ty tez latałeś snajperem brudasie :D

Ja tam wole najpierw bieg 2/2 a pozniej pojazdy latajace bo z biegiem szybciej sie do nich dostaniesz.

OndteAw.png
Opublikowano

Cześć, zaczynam przygodę w grze głównie jako Mechanik(później planuję zrobić Snajpera). Potrzebuję jakichś dobrych rad, może jakiś ciekawy poradnik dotyczący tej klasy aby było mi łatwiej na starcie?

Jeżeli był podobny temat to z góry przepraszam.

Każda dobra wypowiedź otrzymuje Lajka.

Polecam pakiet gorączki sharqi za 7799 funds, śpiesz się bo wiecznie nie będzie.

Opublikowano

Później daj umiejętność "Mina ppanc", minę kładź na trawię lub w cieniu (nigdy na środku drogi, bo je widać).

Na superlow nie ma cienia ani trawy więc może Ci to nie wyjść. Ja kładę na środku... Ludzie nawet nie zwracają na to uwagi.

Potem korzystaj z pojazdów, jak pojazd jest uszkodzony wycofaj się w bezpieczne miejsce i napraw go.

Przy APC to ja nawet tego nie naprawiam. Zanim naprawie taki pojazd to zabije z 5 ludzi i 2 razy rpgiem strzelę.

Zobaczymy jaki Ty jesteś idealny z gramatyki. Chodzę do "gimbazjum" i leje na to i się tego nie wstydzę.

Jestem człowiekiem i też popełniam błędy. To że nie postawiłem jednego przecinka nie czyni ze mnie jakieś debila czy kogo sobie tam wyobrażasz.

To że jesteś starszy, młodszy, mądrzejszy, głupszy czy jaki tam jeszcze nie oznacza, że możesz komuś ubliżać.

Opublikowano

ja jestem gimbaza poziom 1.... i tak to popierdolony wiek i nie dziwie się że to jest *gimbaza* gimba za debil gimbaza ciul itp....

przecinków kropek czy zaczynania zdania z dużej litery NIGDY nie stosowałem.... umiem ale? po co mi to....

@Avium

@9fpS8

Dobra inaczej to wytłumaczę:

Najpierw trenuj skilla, inaczej kontrolowanie rozrzutu broni i strzelaj celnie.

Jak jedzie w twoim kierunku czołg lub transporter, wystrzel w nego kierunku strzałkę naprowadzającą i strzel z RPG.

Inwestuj w umiejętność zwiększającą ilość pocisków RPG.

Jak będziesz miał wysoki lvl pakuj w umiejętności typowo szturmowe (dostrzeganie przeciwnika, szybszy sprint),

Warto też dać umiejętność "latanie helikopterem" i niszczyć czołgi i transportery.

No to tyle, oczywiście najlepszy trening to dużo grać i dość do perfekcji.

po jakie gówno naprawiać czołgi?.... jak naprawie 300hp czołgu czy innego gówna to ja już w tym czasie 5 gościu zabije ..... ZBĘDNE

helli? jak się robi um to sie robi um POD 1 STYL MAPEK ( czy jak to tam nazwać...) czyli na karkand masbhur i maynar to te co ja podałem a na oman czy dalian czy dragon valley to można dać w helli.... ale na normalnych mapkach się ładuje w to co tam występuje ... chyba na sharq/basra nie wezme rpg czy min... wtedy full w 2 drzewku i jak ktoś lubi to granaty w 1....

YAY

Opublikowano

Dzięki wszystkim za podpowiedzi odnośnie właśnie Mechanika. Każdy dostanie Lajka, chodź nie chciałem aby w temacie wynikła wojna językowa.

Jednak zauważyłem, żeby dodać punkty do miny ppanc to trzeba wydać po lewej stronie wcześniej 5 punktów. 2 dodałem już na więcej pocisków RPG i się zastanawiam czy kolejne 3 punkty ładować po jedynym z każdego(tzn. Pilotowanie Śmigłowca/Odrzutowca oraz Pociski TOW)?

Opublikowano

Dzięki wszystkim za podpowiedzi odnośnie właśnie Mechanika. Każdy dostanie Lajka, chodź nie chciałem aby w temacie wynikła wojna językowa.

Jednak zauważyłem, żeby dodać punkty do miny ppanc to trzeba wydać po lewej stronie wcześniej 5 punktów. 2 dodałem już na więcej pocisków RPG i się zastanawiam czy kolejne 3 punkty ładować po jedynym z każdego(tzn. Pilotowanie Śmigłowca/Odrzutowca oraz Pociski TOW)?

2 punkty na granaty 2 na rpg 1 na pilotowanie.

Jak jesteś bogaty to kup sobie G53 to jest najskuteczniejsza broń jaką obecnie gram. Spudłować z tej broni nie da rady jest tak celna.

Opublikowano

Na co mechanikowi granaty? o_O Raczej na Omanie mapa jest zbyt duża żeby granatami ciskać a mechanik raczej na sharqi grać nie będzie

Itatarak te 3 pkt. daj na TOW jak lubisz jeździć APC a jak uwielbiasz latać to do helki daj i jeszcze 1 wytrzaśnij na rakiety PPC

LOL

Opublikowano

Na co mechanikowi granaty? o_O Raczej na Omanie mapa jest zbyt duża żeby granatami ciskać a mechanik raczej na sharqi grać nie będzie

Itatarak te 3 pkt. daj na TOW jak lubisz jeździć APC a jak uwielbiasz latać to do helki daj i jeszcze 1 wytrzaśnij na rakiety PPC

Granat zawsze się przyda mimo, ze są mało skuteczne.

Opublikowano

po co się przydadzą granaty na omanie? a kto normalny gra mechanikiem na omanie pfff tam w 60% przypadkach latają helli z dobrymi pilotami :)

3 na granaty... mimo iż rzadko się przydają to jednak przydają się... np ktoś się schował na jakimś budynku... można granata :) lub na masbhur tam gdzie zazwyczaj siedzi w takim budynku przy B z 3/4 osoby to granacik i lecą ze względu na małą ilość miejsca :)

zresztą mając bosta na rpg to są przydatne... czemu? rpg z bostem zabiera 450 HP czołgowi... x2 strzały=100hp zostaje=granacik(może 2) i dead :)

EDIT zapomniałem dodać:

APC dla mechanika jest jako podwózka .... mechanik je niszczy a nie w nich siedzi :)

YAY

Opublikowano

Ja gram mechanikiem na każdej mapie nawet na sharqi i basra gdzie nie ma pojazdów. A granaty przydają się, chociaż zdarzało mi się wrzucić pod nogi czterem wrogom i nic sie żądnemu nie stało o0.

Opublikowano

Snajper xD Ty tez latałeś snajperem brudasie :D

Ja tam wole najpierw bieg 2/2 a pozniej pojazdy latajace bo z biegiem szybciej sie do nich dostaniesz.

A no w sumie snajper, masz całkowitą rację. :D Bo wszystkie jego skille można wpakować w latanie, żaden nie jest wgl przydatny do niczego innego. xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...