Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] Lagi na dobrym komputerze

japanes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem wr tnie mi sie na dobrym laptopie

Procesor AMD A6 3420m 1,5 -24 ghz 4 rdzenie

4gb ram

win7 64bit

karta graficzna radeon hd 7670m 1gb ram ddr3 + crosfire z karta 512mb

I tak jak pisałem wr mi sie tnie i niewiem dlaczego w laptopie robilem formata dokładnie 5h temu sterowniki mam najnowsze i nie wiem co dalej

Opublikowano

Spróbuj przed każdą nową grą zawsze klikać save jak klikasz esc>options>graphics. Niby mała rzecz, ale mnie pomaga, a mam gorszego kompa od twojego.

Opublikowano

Mam podobny sprzęt. Wg. mnie to AMD. Tzw. "puste ghz" czy jakoś tak. Czytałem o tym tutaj na forum.

"Za te wszystkie wybryki teraz najmocniej żałuje

powiem tylko przepraszam , bo tylko tyle umiem"

Opublikowano

gry używają tak czy tak 1 rdzenia i o to w tym wszystkim chodzi... weź spróbuj na najniższe detale dać wszystko może podziała, jak nie to gamebooster'a ściągnij ... Jeżeli to nie to to weź kompozycje pulpitu daj na klasyczną windows i wejdz ppm na m komputer i wydajność i tam daj niech system ustawi coś tam dla najwyższej wydajności.. mi to pomogło choć mam p4 i tylko 3.0 i 1gb ram i karte 512mb ;)

Opublikowano

Skoro to co napisałem nie zadziałało to może masz jakieś niepotrzebne programy włączone, takie jak gg, skype, ares, torrenty itd. jeśli tak to wyłącz je wszystkie. Jak to nie zadziała to ściągnij program CCleaner i przeczyść sobie nim komputer.

Opublikowano

Przeczyść komputer CCleanerem i odkurzaczem .

Sądzę że, zwiększenie częstotliwości odświeżania i wyłączenie pakietów QoS powinno pomóc.

Pobierz Gameboostera , będziesz miał częste raczej Part Program Detcted ale za niedługo wprowadzą do wyjątków HackShielda ;)

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Dzięki za informacje ale niestety nic nie pomogło grałem na niskich detalach i tam samo klatkuje . Ja już nie mam pomysłu na ta grę

Opublikowano

A zauważyłeś nagły wzrost temperatury ? tzn. Gdy włączyłeś już WR i zaczyna klatkować to nagle temperatura rośnie ?

Jeszcze możesz spróbować zrobić tak: Pobierz program Speccy z oficjalnej strony piriform, ten program jest łatwy w obsłudze, ale nie o to chodzi. Gdy go włączyć będziesz miał rozpiskę jaki procesor, karta, dysk itp. a przy tym będziesz miał ciągle aktualizujące się temperatury. Wtedy włącz wr'a i zacznij grać i obserwuj temperaturę.

PS.Ogólnie jak dla mnie procesory AMD i karty graficzne Radeon to są słabe i wolę procesory Intel i kartę grafiki od GeForce ;)

Opublikowano

moj kolega tak mial ale wina bylo to ze trzymal lapka na kolanach i przegrzewal mu sie teraz jak wchodzi do gry nieto ze ma lagi to tez on ma bardziej sciny moze ci sie przegrzewa procek :D

// i co to ma wspólnego z tematem ?

a jak myslisz ? moze mu sie przegrzewa nie wazne czy ma dobry sprzet jak mu sie grze je na WR to sobie nie pogra twoje dawanie mi 5% tutaj bylo bez sensu czytaj ze zrozumieniem .

Twoje uda czynią cuda <3

Opublikowano

Powyłączaj gg, skype i innego rodzaju programy.

1357040469-U286162.png
Opublikowano

Może włączyleś shadery? One też obciążają gre. Spróbuj grać na medium, a nie na high (chodzi mi o grafike) ew. zmniejsz roździelczość

1361453243-U739101.png

Opublikowano

gry używają tak czy tak 1 rdzenia i o to w tym wszystkim chodzi... weź spróbuj na najniższe detale dać wszystko może podziała, jak nie to gamebooster'a ściągnij ... Jeżeli to nie to to weź kompozycje pulpitu daj na klasyczną windows i wejdz ppm na m komputer i wydajność i tam daj niech system ustawi coś tam dla najwyższej wydajności.. mi to pomogło choć mam p4 i tylko 3.0 i 1gb ram i karte 512mb ;)

e nie mów ze gameboster bo deced !!! :/

Proszę o zniesienie mi ostrzeżeń ponieważ mam już niestety 90% i za to przepraszam !

Opublikowano

Up@

Ale za używanie GameBoostera nie ma już bana

Co z tego , że się wyświetla Party Program Detected :P

Można go śmiało używać btw. coś z tym PPD zrobią :) Cierpliwości !

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Up@

Ale za używanie GameBoostera nie ma już bana

Co z tego , że się wyświetla Party Program Detected :P

Można go śmiało używać btw. coś z tym PPD zrobią :) Cierpliwości !

co z tego ? graj sobie co 3 min z relogiem to zobaczysz ! mi pomoglo to http://www.mpcforum.pl/topic/210404-tut-lagi-w-wr-przyspiesz-komputer/page__st__40

Twoje uda czynią cuda <3

Opublikowano

Jaki masz internet bo widzę, że tego nikt nie poruszył.

Nie wiem czy wiecie ale w tej grze liczy się również internet.

Ewentualnie to ile stopni ma twój procek.

Może pora pastę wymienić ? :D

blck.png

CPU: Intel Core I7 2700k // Mobo: ASRock Fatal1ty Z68 Proffesional Gen 3 // GPU: Sapphire Radeon HD7850 1024 MB/DDR5/256b // RAM: Kingston HyperX 2x4GB 2133MHz DDR3 // Zasilacz: OCZ Fatal1ty 550W // HDD: Western

Digtal Caviar Blue, 3.5", 500GB, SATA III, 7200RPM // Obudowa: Antec Dark Fleet DF10 ATX

Opublikowano

pisze ze ma dobry sprzet wiec powinno byc bez zastrzezen... ale krystian ma racje podaj parametry neta bo to faktycznie moze byc jego wina a i mam pytanie czy masz na zlaczu bo bez niego tez wolniej idzie

Twoje uda czynią cuda <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...