Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Czy opłaca się kupić ten komputer?

BigBad

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym zapytać czy opłaca się kupić ten komputer. Chciałbym sprawić sobie nowego PC'ta bardziej pod gry. Mam tylko jedną wątpliwości co do tej karty graficznej: nVIDIA GeForce GT630. Czytałem na necie, że jak na gry to jest dość słaba a znów widziałem filmiki na YT jak ludzie grają na tej karcie w BF3 na (chyba) najwyższych lub średnich. Także daje link do PC'ta. Oceniajcie.

http://www.euro.com.pl/komputery-stacjonarne-pc/ntt-i5-3450-1tb-6gb-dos.bhtml#opis

Opublikowano

Matko boska. Nie kupuj ;x

Zdecyduj się na składaka.

Opublikowano

Hmmm dość dobry ten co mi zapodałeś pingwinek. Pomyślę nad nim.

P.S. Pójdzie mi Battlefield 3 na tym sprzęcie co mi podałeś? A i jeszcze jedno czy ten procesor jest dobry? Ile ma rdzeni? Osobiście myślałem nad Intel i5.

Opublikowano

Phenom jest lepszy bo ma więcej rdzeni :) Dopiero i5 najlepsza wersja wyprzedza AMD Phenom II X6 :) Chociaż intel daje mało rdzeni :(

Opublikowano

A ja bym polecal zmienic ten procek na i3 3,8ghz x4 ;)

pingwinek, intel lepszy do gier :>

i3 to najgorsze gówno jakie można wsadzić do zestawu, Phenom !! 965 gniecie i3, a w dodatku jest tańsza... Jeżeli brać coś to tylko i wyłącznie i5 2500k lub 2550k pod oc. Tyle w temacie.

19.png

Opublikowano

Bierz zestaw pingwina, w tej cenie jest ok.

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.

http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-266770/

to ta usługa lub pendrive, dokładnie ten

http://www.morele.net/pendrive-good-ram-gooddrive-twister-4gb-czarny-196953/

Jeśli będziesz zamawiał to przy zamówieniu w polu kod promocyjny wpisz

O6A2MVKEK1

i naciśnij obok wyślij to koszt montażu lub pendrive'a zmieni się na 1 złoty a wysyłka będzie darmowa.

Opublikowano

@UP Dzięki wielkie przyda się, bo już myślałem, że jak będę go składał to coś zepsuje :D. Łap like.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Phenom jest lepszy bo ma więcej rdzeni :) Dopiero i5 najlepsza wersja wyprzedza AMD Phenom II X6 :) Chociaż intel daje mało rdzeni :(

Co z tego, że mało rdzeni ? Po cholerę więcej ? Dla samych gier, które wykorzystują MAX 4 rdzenie (wyjątkiem jest CHYBA tylko Max Payne 3) Intel i5 i i7 pod podstawkę 1155 sprawują się znakomicie. Te dodatkowe rdzenie z modułów w FX-ach nie dają nic ponad dodatkową moc przy renderze/zadaniach wykorzystujących wielordzeniowość. Poza tym droższe i7 mają również HT czyli dodatkowe 4 rdzenie logiczne, z tego co pamiętam Xeony nawet 12/16.

Opublikowano

Oooo to nice. W moim staruszko mam tylko 4 porty USB 2.0 i mi właśnie troszkę brakuje miejsca :D Ale jak tam mam 10 wejść to już mi na pewno starczy :) Dzięki wielkie jeszcze raz za zestawik i odpowiedź :) Łap next like

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...