Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin - podstawowe informacje

Enjo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio poszukuje jakiegoś fajnego MMO na długie zimowe wieczorki. W oko wpadł mi metin, głownie dzięki działowi na tym właśnie forum. Zdziwiłem się że w temacie metina jest tak głośno, osobiście uważałem tę grę za martwą. Graczy było mało, a na dodatek większość to dzieci poniżej 12 lat. Między innymi z tej przyczyny odszedłem z metina po chyba 15 lvl. Jednak jakiś sentyment do tej gry mi pozostał i może znowu chciałbym spróbować. Mam więc garść pytaj odnośnie gry:

1. Podstawowe pytanie. Czy warto ??? Tak jak pisałem długo uważałem metina za umierającą produkcję, myliłem się czy jednak nie ???

2. Jeśli jednak grać, to gdzie ??? Lepiej globalne europejskie serwery czy lepiej jakieś privy(mowa tu oczywiście o normalnych privach gdzie nie ma np expa x10 czy eq +9 na starcie).

a) Jeśli jednak privy to może ktoś jakiegoś polecić ???

B) A jeśli jednak global top na jakim serwie ??? Pytam bo chcę się zorientować odnośnie tego gdzie są dogodne ceny, trochę ludzi do grania(ale nie za dużo) i ogólnie rozwinięty świat(obecność wysokich lvl)

3. Jaką klasą zagrać. Kiedyś grałem Surą, chyba był weapon ale pewności nie mam i dobrze mi się nim grało. Niestety teraz z gry nie pamiętam już nic więc nie wiem czy go ogarnę. Jaką inną klasę polecacie ???

4. Czy coś się zmieniło w metinie od około roku. A jeśli tak to co ??? Chciałbym być zorientowany ;)

5. Jest ktoś chętny do wspólnej gry, ktoś kto też dopiero zaczyna lub ktoś z wysokim lvl który mógłby mi być w pewnym sensie mentorem :D Fajnie też by było gdyby ta osoba miała mikrofon i chęć do rozmowy.

To chyba tyle, dziękuję i pozdrawiam.

Opublikowano

Jak chcesz grać to na prywatnych, chyba, że masz od cholery kasy na is.

Zmieniło się duzo, jezeli chodzi o serwer na pl to s26 a jak prywatny to balantia, ravia(klimaty pl-a)

Opublikowano

Nie warto w metina grac. Szkoda czasu.

Jeśli chcesz globale to tylko sg. Jednak lepiej na privach zawsze 4fun a nie to co na PL czyli exp exp i tyle.

Jeśli chcesz postać typowo pvm do Sura Wp. Zauważ ze Sura wp na wyższym levelu wymiata podczas pvp.

Tutaj napisz o kogoś do gry

http://www.mpcforum.pl/topic/512061-szukasz-przyjaciol-do-grypomocy-na-serwerze-lub-potrzebujesz-pomocy-z-zadaniem-zajrzyj/

1385378412-U477327.png

By Miyoshi

Opublikowano

Witam

Ostatnio poszukuje jakiegoś fajnego MMO na długie zimowe wieczorki. W oko wpadł mi metin, głownie dzięki działowi na tym właśnie forum. Zdziwiłem się że w temacie metina jest tak głośno, osobiście uważałem tę grę za martwą. Graczy było mało, a na dodatek większość to dzieci poniżej 12 lat. Między innymi z tej przyczyny odszedłem z metina po chyba 15 lvl. Jednak jakiś sentyment do tej gry mi pozostał i może znowu chciałbym spróbować. Mam więc garść pytaj odnośnie gry:

1. Podstawowe pytanie. Czy warto ??? Tak jak pisałem długo uważałem metina za umierającą produkcję, myliłem się czy jednak nie ???

2. Jeśli jednak grać, to gdzie ??? Lepiej globalne europejskie serwery czy lepiej jakieś privy(mowa tu oczywiście o normalnych privach gdzie nie ma np expa x10 czy eq +9 na starcie).

a) Jeśli jednak privy to może ktoś jakiegoś polecić ???

B) A jeśli jednak global top na jakim serwie ??? Pytam bo chcę się zorientować odnośnie tego gdzie są dogodne ceny, trochę ludzi do grania(ale nie za dużo) i ogólnie rozwinięty świat(obecność wysokich lvl)

3. Jaką klasą zagrać. Kiedyś grałem Surą, chyba był weapon ale pewności nie mam i dobrze mi się nim grało. Niestety teraz z gry nie pamiętam już nic więc nie wiem czy go ogarnę. Jaką inną klasę polecacie ???

4. Czy coś się zmieniło w metinie od około roku. A jeśli tak to co ??? Chciałbym być zorientowany ;)

5. Jest ktoś chętny do wspólnej gry, ktoś kto też dopiero zaczyna lub ktoś z wysokim lvl który mógłby mi być w pewnym sensie mentorem :D Fajnie też by było gdyby ta osoba miała mikrofon i chęć do rozmowy.

1.Nie graj na plu :) Hardy lub Us/sg

2.priv, balantia,ravia

3.do tego jest odpowiednit temat

4. na globalu? skrzynie ucznia co 10lv, wiecej gowien w is

5. do tego jest odpowiednit temat

Opublikowano

Na początek polecam s26. Najwięcej ludzi, łatwo dostać itemy i wgl. Metin zmienił się, teraz troche na lepsze, ale i tak jest dużo neosów i dzieci, na innych serwerach nie opłaca się grać, bo mało ludzi. Na początek polecam ci Surę WP albo Woja Body, ale wojownik droższy.

2rp9q8l.jpg

Opublikowano

1.Powiem ci tak, jak dla mnie gra jest bardzo dobrze zrobiona. Jeżeli masz mało czasu dziennie to nie zaczynaj nawet grać na PL'u, polecam zagrać na początek na Prywatnych Serverach.

2.Tak jak już wpsomniałem, jeżeli masz mało czasu nie ma sensu zaczynać gry na serverach glibalnych.

3.Na początek, polecam zagrać Wojownikiem Body oraz Ninja Daggerem. To są moje ulubione postacie...

4.Dodano, szkaty które dostaje się co ileś tam leveli a są w nich jakieś zmianiki itp. teraz mają być łączone servery.

5.http://www.mpcforum.pl/topic/512061-szukasz-przyjaciol-do-grypomocy-na-serwerze-lub-potrzebujesz-pomocy-z-zadaniem-zajrzyj/

Jeżeli masz jakiś problem i będę ci w stanie pomóc zapraszam na PW.   B) 

Opublikowano

Witam

1. Podstawowe pytanie. Czy warto ??? Tak jak pisałem długo uważałem metina za umierającą produkcję, myliłem się czy jednak nie ??? Nie zaczynaj napewno w grę w metina pod adresem www.metin2.pl bo to porażka , polecam balmora.pl

a) Jeśli jednak privy to może ktoś jakiegoś polecić ???Balmora.pl

B) A jeśli jednak global top na jakim serwie ??? Global to ździerstwo na kase.Pytam bo chcę się zorientować odnośnie tego gdzie są dogodne ceny, trochę ludzi do grania(ale nie za dużo) i ogólnie rozwinięty świat(obecność wysokich lvl)

Każda klasa jest dobra , lecz proponuje ci zacząć gre wojem body najłatwiejsza klasa ;)

4. Czy coś się zmieniło w metinie od około roku. A jeśli tak to co ??? Chciałbym być zorientowany ;)Dużo rzeczy jednakże to już zostaw dla siebie bo będziesz mieć niespodzianke ^^

http://www.mpcforum....daniem-zajrzyj/

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Dzięki wszystkim za odpowiedzi, chyba mnie przekonaliście. Spróbuje sobie zagrać na jakimś provie. Chyba wybiorę Balmorę ale to się jeszcze zobaczy.

Pozdrawiam i dzięki za pomoc.

Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...