Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Hamachi metin2 lub dedyk...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo jestem zainteresowany zrobieniem wlasnego servera prywatnego i chcialbym wiedziec czy np komp do servera hamachi musi byc caly czas wlaczony????

Ps////Czy Trudno sie robi:)???

Ps2//// i czy na balantii sie trudno gra i wgl ile ku do g itp ,,,(lepsza niz balmora??)

Opublikowano

Chlopie to nie ten dziel zeby zrobic hamaka to pare godzin dla zielonego

Server hamachi stoi na twoim kompie bodz kolegi od - do jakiejs godziny

Balantia lepsza od balmory

Po 2 nie spam takimi tematami, masz do tego odpowiedzie przyklejone tematy/ dzialy

@DOWN

Jesli ogarnia to pare godzin (max pol dnia) i dojdzie do edytowania npc, bo trudne to nie jest

Opublikowano

CZy to hamachi czy to vps czy to dedyk to na kazdym z tych opcji mozesz edytowac itemy przedmioty itp itd przykladowo z kd woja +5 zamiast 40% na woja mozesz zrobic 15%

Server hamachi potrzebuje polaczenie poprzez program hamachi aby gracz z innego komputera mogl sie polaczyc z Twoim serverem

Opublikowano

a czym sie rozni detyk od ts oprocz tego ze przy detyku musi byc komp wlaczony podam przyklad:

Chciałbym zrobić hamachi w stylu balmory taki podobny exp itp eq i grafika i nw czy tak da rade??pomocy

Opublikowano

Dedyk- to jest maszyna, którą wykupujesz np. z ovh.pl, kimusfu.pl. , i stawiasz na niej serwer metin2 na którym możesz robić co chcesz dodać na swój serwer metin2 ;)... Owszem możesz zrobić wszystko tak samo jak na balmorze jeśli wszystko wystarczająco wiesz co tam się znajduje ;)

TS[TeamSpeak](chyba oto Ci chodzi, tak wywnioskowałem ze skrótu ts ;])-- Jest to komunikator głosowy, też możesz go postawić na serwerze dedykowanym ;)

45450230365060091770.jpg

Opublikowano

Dedyk to zwykły komputer/serwer, najczęściej dostępne z dużym pasmem łącza i stałym ip.

hamachi pozwala przesyłać dane poprzez komputery o zmiennym ip.

wpisz w google jak cię to interesuje np. na wiki.

PS. Balmora jest bardziej profesjonalna <3

Opublikowano

Bardzo jestem zainteresowany zrobieniem wlasnego servera prywatnego i chcialbym wiedziec czy np komp do servera hamachi musi byc caly czas wlaczony????

Ps////Czy Trudno sie robi:)???To już zależy od ciebie czy jesteś ogarnięty masz tutaj tutka

http://www.mpcforum.pl/topic/501837-mega-tutorial-serwer-metin2-od-podstaw-na-32-i-64-bitowym-freebsd-82/

Ps2//// i czy na balantii sie trudno gra i wgl ile ku do g itp ,,,(lepsza niz balmora??)

Balmora lepsza , więcej graczy , zawalista atmosfera :)

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

gram na balantii i jest mi tam lepiej ale mam pytanie czym rozni sie dedyk od hamachi oprocz tego ze na dedyku jest server

wpisz sobie w google "hamahi wiki" potem "serwer dedykowany wiki" tam najlepiej opisane, trzeba nauczyć się googla obsługiwać ^^

Opublikowano

ale mam pytanie na czym polega hamachi

PS///czy na servach hamachi mozna robic swoje wlasne itemki i eventy

tak mozna :)

to jest serwer tylko gracze muszą być w Twoich sieciach hamachi :)

1382793664-U576448.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...