Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Jak walczyć szczelbą ?

warchlak2255

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja lubie basre i sharqi a co do taktyki to biegniesz za jakimiś przeszkodami najlepiej od tyłu i jak ci ktoś wpadnie pod lufe to walisz i tyle.

Opublikowano

Nabyłem szczelbę Spas-12, i ciężko się nią gra, więc pytam się jakie są najlepsze mapy do grania szczelbą i jak skutecznie nią zabijać.

Pisze się strzelbą, a tak po za tym będziesz wyzywany za każdym razem jak kogoś zabijesz. Gdzie bym nie grał, jak ktoś zginie od spas 12 albo 870 combat zaraz grupy pojazd xD. Radziłbym zmianę broni. Ale jak już musisz tym strzelać to z bliska, na duże odległości raczej się nie sprawdzi.

Opublikowano

@UP

ta? a ja myślałem że to jest jasne.... kto ci będzie z shotguna na dystans próbował zabić? i kogo obchodzi że z shotguna dedniesz kogoś? nie gra się na servach gdzie shotgun zabroniony i tyle....

@TEMAT

sharq polecam i potem karkand :) nie graj na średni dystans a na blliski.... podchodz w miejsca gdzie jest dużo wrogów( polecam radar satelitarny od 14lvl w 2 drzewku)

jak już masz radar to widząc że ktoś idzie w twoją strone to nie wychylaj się tylko włączaj radar i patrz gdzie twój cel idzie a pewnie nawet nie zauważy jak już będzie miałł na ekranie *9 8 7 6.....*

YAY

Opublikowano

@UP

ta? a ja myślałem że to jest jasne.... kto ci będzie z shotguna na dystans próbował zabić? i kogo obchodzi że z shotguna dedniesz kogoś? nie gra się na servach gdzie shotgun zabroniony i tyle....

@TEMAT

sharq polecam i potem karkand :) nie graj na średni dystans a na blliski.... podchodz w miejsca gdzie jest dużo wrogów( polecam radar satelitarny od 14lvl w 2 drzewku)

jak już masz radar to widząc że ktoś idzie w twoją strone to nie wychylaj się tylko włączaj radar i patrz gdzie twój cel idzie a pewnie nawet nie zauważy jak już będzie miałł na ekranie *9 8 7 6.....*

Gram na serwach gdzie są zabronione shotguny i rpg. Nie ma jak dostać z rpg w łeb z bliska hehe. A admina jak zawsze nie ma.

Opublikowano

boże jak tu nie umieć grać ze strzelbą. dajesz jeden w sprint potem jak kolega napisał:

na 14 w satelite. I jestes nie pokonany. Jeszcze troche refleksu to oooojeju :D

Opublikowano

@UP

Np ja. Udało mi się spasem zrobić 112 metrów...

@TEMAT

Ja gram na only Karkand i jak dostajemy baty (jestem po stronie RUS) to mamy tylko D i cały czas fraguje przy bazie pomiędzy tym murkiem a budynkami koło D, tam są takie schody też (między D a B tą szczeliną taką), koleś się wychyla, nawet nie przymierzam (PPM) tylko od razu jebud mu z pompy i się chowie za róg by zrobił ruch łoża (zmienił pocisk - nabój) i powtórka jeśli nie zginął.

Najlepszy do SPAS-12 jest szturmowiec i do tego albo wylosować albo kupić zaawansowane strzykawki z adrenaliną i miazga... Wcale nie trzeba satelity już wolę wybuch po śmierci (ten granat) i jest o wiele lepiej.

Pozdro

PS:Prawym tylko celuj jeśli cel jest dalej niż ~20 metrów a jak bliżej to pierd... to wal bezpośrednio z biodra.

@EDIT:

Jeśli jesteś po stronie US to robisz prawie to samo. Jeśli macie wszystkie punkty a przeciwnik tylko D to respisz na B i lecisz taką kładką na domek i stąd napier... a jak nic już nie będzie widać to zeskakujesz tam do tej szczeliny i robisz to samo co wcześniej napisałem tylko w drugą stronę... NIE RASZUJ tu !! Czym mniej raszujesz, czyli czym więcej przeciwników przyjdzie tym więcej punktów zdobędziesz...

Mam nadzieje że pomogłem.

Opublikowano

Jak grasz np. snajperem jak ja i przerzucisz się na strzelbę to gra miodzio z taką bronią. Najlepiej grać nim z bliska jak widzisz wroga który cię zauważył chowasz się za ścianą, a następnie wyskakujesz, jak wróg podejdzie i j*b pada na jednego hita. Już gorzej ja jesteś na otwartej przestrzeni to 2 pistolecik i dobranoc.

;=)

Opublikowano

Jak grasz np. snajperem jak ja i przerzucisz się na strzelbę to gra miodzio z taką bronią. Najlepiej grać nim z bliska jak widzisz wroga który cię zauważył chowasz się za ścianą, a następnie wyskakujesz, jak wróg podejdzie i j*b pada na jednego hita. Już gorzej ja jesteś na otwartej przestrzeni to 2 pistolecik i dobranoc.

Snajperem długo nie popstrykasz, a szturmowcem masz no no no no no no there's no limit :) No wiecie o co chodzi ;p

Opublikowano

Szkoda, że na niektórych serwerach dostaje się kicka jak za dużo ludu eliminujesz shotgunem lub jest płacz i lament na czacie "shotgun noob".

@up Chodziło w sensie o celność, bo jak się wyćwiczyć na snajpie to strzelba to pikuś. Bo ja widać inni sobie z nią nie radzą czyli nie potrafią celować i robić uników, a snajperem w starciach 1v1 trzeba być opanowanym, a nie panikować i spieprzać, gdzie pieprz rośnie i w akcie desperacji atakować z noża cel który jest trochę poza naszym zasięgiem. A strzelbę mam na mechaniku i też jest nie najgorzej, bo amunicji jak dla mnie jest pod dostatkiem.

;=)

Opublikowano

Szkoda, że na niektórych serwerach dostaje się kicka jak za dużo ludu eliminujesz shotgunem lub jest płacz i lament na czacie "shotgun noob".

@up Chodziło w sensie o celność, bo jak się wyćwiczyć na snajpie to strzelba to pikuś. Bo ja widać inni sobie z nią nie radzą czyli nie potrafią celować i robić uników, a snajperem w starciach 1v1 trzeba być opanowanym, a nie panikować i spieprzać, gdzie pieprz rośnie i w akcie desperacji atakować z noża cel który jest trochę poza naszym zasięgiem. A strzelbę mam na mechaniku i też jest nie najgorzej, bo amunicji jak dla mnie jest pod dostatkiem.

Nie szkoda tylko bardzo dobrze. Gdy ginę od shotguna to normalnie z siebie wychodzę ze złości. Nikt tego nie lubi, ale niestety nawet na serwerach no shotguns znajdzie się jakiś pajac który używa i nic mu nie zrobisz.

Opublikowano

Wole 1000x% shotguny niż famasy/l85a2,żeby wkurwiać się na shotguna to nie wiem jakim trzeba być noobem i beztalenciem.Wywalanie ludzi za shotguny to czysty imbecylizm za przeproszeniem i nie rozumiem ludzi te shotguny mają być tylko na pokaz by się przyglądać ??.A im więcej osób gra shotgunami tym lepiej dla mnie gdyż mam większe pole do popisu.

I nie gram żadnym shotgunem,ale i też nic nie mam do ludzi,którzy nimi grają,ale wkurwiają mnie tacy którzy mają coś do tych shotgunów.

Co do tematu to najlepiej na małych mapkach z małą przestrzenią.

Opublikowano

Nie szkoda tylko bardzo dobrze. Gdy ginę od shotguna to normalnie z siebie wychodzę ze złości. Nikt tego nie lubi, ale niestety nawet na serwerach no shotguns znajdzie się jakiś pajac który używa i nic mu nie zrobisz.

Też niedawno wbiło mnie na serwer, gdzie pisało "no shotgun", ale co zrobić jak masz ją ustawioną na główną broń, przecież nie chce się człowiekowi wychodzić i wchodzić z powrotem na serva. Starałem się grać, używając tylko pojazdów i pistoletu, ale raz zabiłem jednego typa ''pompą'' i od razu kick.(bezsens)

Przecież po coś dodali tą broń i nie wiem czemu ją wszyscy tępią, nie wiem ma być na pokaz jak kolega wyżej napisał. A typa ze strzelbą łatwo zabić z niedalekiego dystansu bo wtedy musi oddać dwa strzały.

;=)

Opublikowano

@UP :

Kup sobie boosta na dwie główne bronie noś strzelbę i karabin, będziesz niepokonany !

Też uważam to za nonsens, przecież żeby zabić sztrzelbą trzeba mieć nie lada skilla i celności.

Opublikowano

@UP :

Kup sobie boosta na dwie główne bronie noś strzelbę i karabin, będziesz niepokonany !

Też uważam to za nonsens, przecież żeby zabić sztrzelbą trzeba mieć nie lada skilla i celności.

Po co drugi karabin ? Na dalszy dystans wyciągasz deagla czy co to tam masz i lejesz.

Opublikowano

Na shotguny, to najlepsze plansze są Sharaqi, ale z shotgunem, to tylko nooby grają, które się uczą. Na większości serverów wyrzucają za shotguny - bardzo dobrze. :)

Opublikowano

Nabyłem szczelbę Spas-12, i ciężko się nią gra, więc pytam się jakie są najlepsze mapy do grania szczelbą i jak skutecznie nią zabijać.

Najlepiej grać na takich mapach jak basra, sharqi myanmar. A zabijać oczywiście z bliska.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...