Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak wgrac te zbroje na serwer LAJKI + 5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Em no rozpakować w locale_item proto dodać tam wpisy od zbroji potem msmy . Query do bazy icony i gotowe

Opublikowano

1.Wypakowywujesz icon za pomoca FileArchivera2

Extract-->Extract Archive-->icon-->Pack-->Zapisz

Dodajesz icony do icon/item dodajesz wpisy do icon.xml , pakujesz : extracted-->icon.xml-->Pack Archive

Wypakowywujesz locale_pl: Extract-->Extract Archve-->locale_pl-->Pack-->Zapisz dodajesz wpisy do itemlist.txt,wypakowywujesz item_proto: Extract-->item_proto-->Unpack dodajesz wpisy

Wypakowywujesz PC: Extract-->Extract Archive-->PC-->pack-->Zapisz dodajesz pliki do folderow ,dodajesz wpisy do PC.xml pakujesz : extracted-->PC.xml-->Pack Archive

Wypakowywujesz pc2: Extract-->Extract Archive--->pc2-->Pack-->Zapisz dodajesz pliki do folderow,dodajesz wpisy do pc2.xml pakujesz :extracted-->pc2.xml-->pack archive

Wypakowywujesz root: Extract-->Extract Archive-->root-->pack-->zapisz dodajesz wpisy do plikow .msm w shapeindex dajesz id za koleja

Wchodzisz w item_proto dodajesz w value3 id z shapeindex z root

Pakujesz item_proto: Extract-->item_proto-->Pack, pakujesz locale_pl: extracted-->locale_pl.xml-->pack archive

pakujesz root: extracted-->root.xml-->Pack archive

Navicat-->player-->ppm-->console-->wklejasz zapytania,enter

Navicat-->player-->item_proto ustawiasz w value3 id z shapeindex

Reset

Koniec

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Dobra wszystko rozumiem. ALe jest jedno ale ;f. Wkleilem icony do icon/item, ale nie wiem co mam wkleic (jakie wpisy) do icon.xml, niech ktos wytlumaczy ;p

Opublikowano

Otwierasz icon,xml notatnikiem lub notepadem kopiujesz 1 linijke wpisu dajesz 2x Enter wklejasz wpis zmieniasz id i gotowe.

2252770056.png

Opublikowano

Czyli do tego

49100.tga

bedzie taki wpis?

<File archivedPath="icon/item/49100.tga" type="2"><![CDATA[extracted\icon\icon\item\71158.tga]]></File>

?

Opublikowano

[CDATA[extracted\icon\icon\item\71158.tga]]></File>

Na koncu wpisu tez zmieniasz id

2252770056.png

Opublikowano

Lub uzywasz metin2tools by terenzo w ktorym jest xml creator ;)

Opublikowano

tak tylko znajdz:

Group ShapeData65

{

ShapeIndex 61

Model "assassin_tailcoat1.gr2"

SourceSkin "assassin_tailcoat1.dds"

TargetSkin "assassin_tailcoat1.dds"

}

}

na czerwono zmieniasz liczbe wedle kolejnosci np z Group ShapeData65 na ShapeData66

na zielono masz shape_index tam tez wpisujesz sobie wedle kolejnosci id (pamietaj ze potem wpisujesz te id w value3) bo jak nie wpiszesz to nie bedziesz zbrojki widzial musisz w item_proto z locale_pl dac w value3 takie id i w item_proto serwerowym

na czarno masz plik gr2(model) jej nie zmieniasz (przykladowo jak chcesz dodac nowa zbrojke to zmieniasz tylko te 2 na niebiesko pliki (pliki .dds) nazwy (kazda zbrojka ma swoj model tzn ten wyglad hwang inaczej wyglada od stalki nie chodzi mi o kolor tylko wyglad i wlasnie to sie w pliku gr2 znajduje

na niebiesko jak juz pisalem masz pliki .dds to wlasnie one odpowiadaja za kolor stalki itp sa to tak zwane textury

Najwazniejsze jest to :>> ShapeDataCount 66 << (tutaj radze wpisac 99 czyli ma to wygladac tak: ShapeDataCount 99

wyjasniam od czego to jest za kazdym razem jak dodajesz Group ShapeData to wpisujesz jakas liczbe i zeby ci stalka dzialala wlasnie w tabeli shapedatacount musisz zwiekszyc o 1 a przez wpisanie tam liczby 99 ulatwiasz to sobie i mozesz spokojnie Group ShapeData dac do 98 czyli ma wygladac tak: Group ShapeData98

2252770056.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...