Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Kilka problemów i pytań dotyczących serwera Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jako że to forum obfituje w specjalistów od Minecraft'a i problemów z nich związanych, postanowiłem założyć ten temat, aby ktoś pomógł mi w niektórych usterkach na moim budującym się serwerze. Ok, to jedziemy.

1.

Przy logowaniu na serwerze oraz wychodzeniu z niego w konsoli wywala mi taki oto komunikat. Jak to coś zredukować? BTW W momencie logowania wyskakuje informacja na czerwono: "An internal error occurred while attemping to perform this command."

problem.png

2.

Mam problem z rangami. Dokładniej z ich kolorami oraz prefixami. Pobrałem paczkę od Br3nd'a. W niej jak wiemy znajdowało się kilkanaście rang (W perrmisionie) Niepotrzebne usunąłem, zostawiłem tylko te które mi by się przydały. Dodałem chyba 2 swoje. Tak samo zrobiłem w variables.yml pluginu iChat. I zaczął się problem... Niektóre z rang nie działają poprawnie.

M. in. "Gracz" - Nie dotykałem go

oraz

"SuperVIP" - Tego także

Prefixy znikają, zostaje sam nick białym kolorem. Nie wiem czemu tak się dzieje. Przy "SuperVIPie" jest tak już automatycznie po jego przyznaniu dla gracza. Przy Graczu najczęściej dzieje się tak po jakiejś sytuacji, np użyciu jakiejś komendy o ile pamiętam ;/ Gracz po wejściu na serwer jest sprawny i działa jak trzeba.

3.

Lekki problem z Jobsami. Po dołączeniu do danej pracy np. Drwal nie nalicza mi expa i pieniędzy. W perrmisionie u Heada (czyli ja) mam ustawione - '*' U pozostałych graczy dałem następujące permy:

- jobs.join.*

- jobs.world.*

4.

Zmiana napisu tuż po logowaniu :P Wszystkie inne wiadomości udało mi się zmienić, oprócz tej jednej przy logowaniu... Wszędzie jej szukałem ale o dziwo nie znalazłem. Chodzi oczywiście o " Pliki stworzone przez BR3NDA dla MPCforum.pl! "

Owy problem naprawiłem. Dla potomnych jak coś to szukajcie tego w ostatniej linijce pliku 'config.yml' oraz 'modt.txt' w folderze Essentials :)

To narazie tyle. Jeżeli napotkam się na kolejne błędy zamiast spamić dodam ową usterkę do tego tematu. Liczę, że ktoś pomoże mi przynajmniej w części opisanych problemów :/

Pozdrawiam.

76927000250324050710.png

Opublikowano

Ad. 1

Dodaj dla gracza permisje z AuthMe:

| /register | authme.register

| /login | authme.login

| /logout | authme.logout

| /changepassword | authme.changepassword

| /unregister | authme.unregister

Ad. 2

Pokaż variables.

Opublikowano

@adam200

Ad.1

Niestety po dodaniu permisji które mi podałeś nic się nie zmieniło. Konsola dalej jest zaspamiona jakimś errorem, a przy wejściu nadal wywala to info.

Ad.2

# iChat Variable Config
# This is now the only method for defining variables
users:
groups:
   prefix: '&4'
   suffix: ''
 Administrator:
   prefix: '&4'
 Super VIP:
   prefix: '&a'
 Vice:
   prefix: '&9'
 Moderator:
   prefix: '&1'
 VIP:
   prefix: '&6'
 Gracz:
   prefix: '&7'
 Architekt:
   prefix: '&e'
 Mistrz:
   prefix: '&9'
 KidMod:
   prefix: '&c'
world:
 users:
 wName: ''

76927000250324050710.png

Opublikowano

zmien authme na xauth . Powinno pomóc .

Co sie tyczy rang sprawdz czy w pluginie od czatu nie ma dodawania koloru do danej rangi

logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...