Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Podmiana istniejącego questa z nowym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Moj problem polega na tym, ze na serwerze wczesniej wgralem juz quest, a teraz go zedytowalem i chcialem zamienic. a wiec wszedlem w file, dałem podmien istniejący z nowym plikiem w konsoli cd /usr/.... potem ./qc nazwa.quest [enter]. wszystko w bazie poszło jak powinno tzn. tak jak wgrywalem zeszlym razem (byl to quest na info o zabiciu bossa) i teraz WHEN id.kill i tak wszystkie id.kill mobow, ktore byly w quescie. w grze wpisuje /reload q, ale tak jakby quest nie zalapal. bo dalem np. tylko info o zniszczeniu metka 75+ lvl, a zabijajac metka 65 i tak info wyskakuje... co jest? ;x

Tak samo z bossami. np z questa usunalem wodza orków a i tak w grze jak go zabije to jest info.

#EDIT: Tzn to co jest w nowym quescie to jest. ale co zrobić, żeby nie pokazywalo tego info np. o zabiciu metka 50? bo w quescie nowym mam dopiero od metka 75 lvl

maarius.png

Kliknij "Lubię to" - to nic nie kosztuje.. :D

Opublikowano

Wchodzisz w folder object --> szukasz id moba , którego wcześniej miałeś, a teraz już nie chcesz mieć w queście , otwierasz każdy z zawartych w nim folderów, i usuwasz wszystkie pliki , które mają nazwę wgranego przez Ciebie questa.

nexi.png

CYTOWAĆ MOJE POSTY, JEŚLI LICZYCIE NA POMOC !!

Opublikowano

Lub zrob sh make :

cd /usr/home/game/locale/share/germany/quest

sh make

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Questy najlepiej wgrywac poprzez sh make, ponieważ komenda ./qc tylko tak jakby wgrywa quest drugi raz i nie czyści wcześciej wgranego questa.

Opublikowano

to zrobić normalnie jakbym wgrywał od nowa quest? tylko zamiast ./qc .... dać sh make i po wszystkim? reset serwa reload q i bedzie all git? ;x

maarius.png

Opublikowano

to zrobić normalnie jakbym wgrywał od nowa quest? tylko zamiast ./qc .... dać sh make i po wszystkim? reset serwa reload q i bedzie all git? ;x

Tak, tylko pamietaj zeby wszystkie questy ktore chcesz miec byly wypisane w locale_list.
Opublikowano

EngraveR, wiem, ale mam nadzieję, że team wybaczy mi ten jednorazowy ''występek'' :D

Proszę o zamknięcie :) Temat wyjaśniony.

maarius.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...