Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam]Kompa do 5 tyśiaków

LubieZielone

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pomógł by ktoś znaleść dobrego kompa do gierek i dobrej tzn zaje*****j grafiki :D

do 5 tysiaków polecą lajki za dobrego kompa.

chodzi tylko o skrzynke, bez ekranu, myszki, klawiatury.

Opublikowano
Procesor: Intel CORE I5 2500K 3.3GHz LGA1155 – 875 złotych
Płyta główna: ASRock P67 PRO3 (B3) Intel P67 LGA 1155 – 315 złotych
Pamięć RAM: Crucial Ballistix 8GB (2X4GB) 1600MHz – 136 złotych
Karta graficzna: Gigabyte GTX680 (GV-N680OC-2GD) - 1861
Dysk twardy: Seagate Barracuda 500GB ST500DM002 – 229 złotych
Obudowa: SilentiumPC Regnum L50 Pure Black – 315 złotych
Zasilacz XFX Core 550W 120mm 80+ ( P1-550S-XXB9 ) – 249 złotych
Nagrywarka: Asus DRW-24B5ST – 69 złotych

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

Napisz w dziale komputery tam ci pomogą.

A co to za dział jak nie komputery ???

6789550154.png

Opublikowano

Grafika na Sapphire GHz Edition, płyta na Z77 GD55, RAM na Cruciale Ballistix 2x4GB, buda na Regnum L50 lub Z9 (ta ma średniawy obieg powietrza ponoć)

Opublikowano

Jaki masz monitor? O rozdzielczość mi chodzi, model sobie możesz darować.

1366 X 768

czekam na więcej i wybierzcie z allegro tam łatwiej sie też kupuje :P

Opublikowano

Jak taka rozdziałka to nie ma sensu pakować więcej niż HD7850. Jeśli będziesz zmieniał monitor w najbliższym czasie to jak najbardziej 7970.

Opublikowano

Jak taka rozdziałka to nie ma sensu pakować więcej niż HD7850. Jeśli będziesz zmieniał monitor w najbliższym czasie to jak najbardziej 7970.

no monitor napewno będe zmieniał no to podaj kompa do 4,5 albo do tego 5 tyś a potem pozbieram troche kasy to kupie nowy monitorek :P

Opublikowano

Za mniej niż 5 od razu z monitorem

http://www.morele.net/inventory/info/skjuHr/

W podanym przeze mnie zestawie zmień tylko procesor na:

Jeśli ma być taniej

http://www.morele.net/procesor-intel-core-i5-2550k-3-40ghz-6mb-lga1155-32nm-95w-box-bx80623i52550k-450859/

jeśli chcesz maks budżetu

http://www.morele.net/procesor-intel-core-i7-2700k-3-5-ghz-box-lga1155-64bit-95w-bx80623i72700k-426402/

Tyle w temacie.

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.

http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-266770/

to ta usługa.

Jeśli będziesz zamawiał to przy zamówieniu w polu kod promocyjny wpisz

O6A2MVKEK1

i naciśnij obok wyślij to koszt montażu zmieni się na 1 złoty a wysyłka będzie darmowa.

Opublikowano

Veloci - Z11 to niedopracowana buda ze słabym obiegiem powietrza. Zmienić to na Z9 lub Regnum L50, a płytkę jak dla mnie na MSI Z77 GD55 (jakos kazdy ja poleca :f) Co do grafy to na GHz edition warto dac bo to calkiem inny lepszy rdzeń. Prócz tej budy i grafy bez zarzutu, chociaż jak autor zamierza renderować etc. warto brać i7 2700k (w grach to to samo co i5 jednakowoż ma 8HT co daje kopa w renderze streamie etc.)

Opublikowano

@TrueFaith

Ghz edition - to taka kupa, nic poza tym że ma "lepsze" chłodzenie, to niczym innym się nie różni.

W dodatku, na morele, teraz 2700k w atrakcyjnej cenie nie całe tysiąc złotych.

@TOP

Weź, to dałem ci tam 16 GB Ram'u Balistix'y bo 8 GB na razie na morelkach nie ma. Akurat, możesz sobie dobrać, do mojego zestawu jakiś dobry monitor, bo wyszło 4,5k

50dea4ba1935f.png

Opublikowano

@TrueFaith

Ghz edition - to taka kupa, nic poza tym że ma "lepsze" chłodzenie, to niczym innym się nie różni.

Poprawiony rdzeń, który jest 6.5-7.5% wydajniejszy nazywasz kupą? Poczytaj sobie o GE to się dowiesz o istnieniu Tahiti XT2. Normalne wersje mają Tahiti XT, a GE Tahiti XT2

Opublikowano

@TrueFaith

W dodatku, na morele, teraz 2700k w atrakcyjnej cenie nie całe tysiąc złotych.

@TOP

Weź, to dałem ci tam 16 GB Ram'u Balistix'y bo 8 GB na razie na morelkach nie ma. Akurat, możesz sobie dobrać, do mojego zestawu jakiś dobry monitor, bo wyszło 4,5k

hmm a jak myślisz czy gta 4, Far cry 3 need for speed most wanted 2012 poszło by na max detalach ? :D

Opublikowano

hmm a jak myślisz czy gta 4, Far cry 3 need for speed most wanted 2012 poszło by na max detalach ? :D

Jak może nie pójść jak, to najwydajniejsza GPU od AMD?

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Veloci - Z11 to niedopracowana buda ze słabym obiegiem powietrza. Zmienić to na Z9

Skąd takie twierdzenie skoro Z11 i Z9 oparte są na tym samym szkielecie, mają w tych samych miejscach wentyle a Z11 ma tylko te dodatkowe piździki 80mm na boku?

Opublikowano
Skąd takie twierdzenie skoro Z11 i Z9 oparte są na tym samym szkielecie, mają w tych samych miejscach wentyle a Z11 ma tylko te dodatkowe piździki 80mm na boku?

Tak usłyszałem ;f

Opublikowano

Tak usłyszałem ;f

.....

To ja Ci teraz powiem, że GTX660 jest lepszy w grach od HD7970, idź głoś tą nowinę.

Serio tak ciężko jest coś najpierw samemu sprawdzić zamiast chodzić i pisać, że ktoś tak czy srak powiedział?

Proszę bardzo nawet za Ciebie poszukam

http://www.google.pl/search?hl=pl&q=zalman+z9&lr=&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=zznkUOP8CpGYhQeV1oGABg&biw=1680&bih=860&sei=9znkUNOQJoXOhAfI4YHYBQ

http://www.google.pl/search?hl=pl&q=zalman+z11&lr=&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=2TnkUI2yL4uThgfp3oHICQ&biw=1680&bih=860&sei=_DnkUJHLG8OBhQeahIDwBQ

Przyjrzyj się dokładnie zdjęciom tej budy. Szkielet jest taki sam, jedynie inne obudowanie tego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...