Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Mniejszy ping

Googlus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, gdzieś w odmętach mojego komputera znalazłem zapisaną zakładkę (ang) ze sposobem na mniejszy ping, znana jest od dawna a o ile dobrze widzę to nikt o tym tutaj nie wspomniał.

Automatycznie, przed rozpoczęciem robimy kopię zapasową plików !

Mamy dwa wyjścia, albo sami modyfikujemy odpowiednie wartości albo ściągamy program i pozwalamy, by zrobił to za nas.

Na piechotę

1.Wejdż w Wszystkie programy -> Akcesoria -> Uruchom i wpisz "regedit".

2. Przejdź do

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\Tcpip\Parameters\Interfaces

1356695996-U288487.png

3. Przejżyj wyniki w poszukiwaniu adresu IP (IPAddress), na który chcesz mieć wpływ (Standardowo adres IP LAN zaczyna się z 192.168 lub 10.0); jeżeli twoje IP jest automatycznie przydzielane przez serwer DHCP to możesz szukać DhcpIPAddress zamiast IPAddress.

1356696034-U288487.png

4. PPM na wcześniej znalezione pole New -> DWORD (32 bit) Value, nazwij to "TcpAckFrequency?.

5. PPM na TcpAckFrequency, wybierz Modify, wpisujemy 1 oraz zaznaczamy Hexadecimal.

6. Znowu PPM New -> DWORD (32 bit) Value, nazwij to ?TCPNoDelay?.

7. PPM na TCPNoDelay, wybierz Modify, wpisujemy 1 oraz zaznaczamy Hexadecimal.

1356696056-U288487.png

8. Upewnij się, że TcpAckFrequency i TCPNoDelay mają dopisek REG_DWORD oraz wartości 0×00000001.

1356696087-U288487.png

9. Wchodzimy w panel sterowania Programs -> Programs and Features -> Turn Windows features on or off -> Zaznaczamy wszystko pod Microsoft Messaging Queue (MSMQ) Server

1356696136-U288487.png

10. Przejdż do

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\MSMQ\Parameters

Jedyne co musimy tu zrobić to dodać ponownie "TCPNoDelay" DWORD (32 bit) Value a następnie modyfikować na 1.

1356696160-U288487.png

Gdyby ktoś miał problemy:

Program

Leatrix Latency Fix - gdy wpiszecie to w google pokaże wam się strona z dodatkami do WOW'a, od lat używają tego. Jest tam sporo dobroci i może coś z tego wyciągniecie dla siebie.

Wymagania systemowe:

Windows 8

Windows 7

Windows Vista (SP1 lub wyższy)

Windows XP (SP3)

Instrukcja

Wystarczy ściągnąć plik, wypakować i uruchomić Leatrix_Latency_Fix_3.00.exe. Kiedy program się załaduje naciśnij Install, zobaczysz zmianę z "Not installed" na "Installed". Potem już tylko restart komputera.

Program wymaga prawnień administratora by go zainstalować oraz usunąć.

Teraz wystarczy wejść do gry i cieszyć się mniejszym pingiem !

Download:

http://speedy.sh/S4FBj/Od-Googlusa.zip

Skan:

https://www.virustotal.com/file/46eb4cf727c2731ffeb60c3ab6592fd8f9e5984d6f45e8265470093f6cb7e301/analysis/

Opublikowano

Dobry tutek, na pewno komus sie przyda. ;) Sam z ciekawosci zobacze jak to u mnie bedzie smigac :P leci lajk ;]

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.6 GHz 
MOBO: MSI Z270 Tomahowk
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8gb DDR4 2133Mhz @ 3000Mhz
GPU: MSI Ventus RTX 2070 SUPER               
PSU:  SPC Vero L2 V2 650W 80+ gold  

Opublikowano

Kiedys z tego korzystalem ale przy każdym ponownym włączeniem PC musiałem wszystko robić od nowa i nie wiem co było zgrane . Dzięki za przypomnienie : )

pr0zniwiarz.png

Takie Tam Staty Z Bf'a 3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...