Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Czy warto ?

FeHnE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam do was pytanko mianowicie czy warto iść w francuską artylerie ? Piszę ten temat da tego że po rozegraniu ponad 20 bitew sredni exp to 250 ( z premką ) co jest troszkę obciachem. Aktualnie mój główny sredni exp to 450/500 i nie chce żeby przez to mi spadł. W garażu mam ARL 44 ( do zarabiania free XP i kredytów ) i AMX M4 1945 do XP. Tak więc proszę o radę bo nie wiem czy jest sens psuć sobie średni XP i nerwy i po prostu później zrobić artylerie albo odblokować ją za Free XP ? Nie wiem, więc dla tego piszę do was.

Za każdą odpowiedz rozsądną i pomocną nagradzam +

Opublikowano

Zawsze jest jakiś sens grania artą zarówno francuską jak i inną. Cały problem twój tkwi w średnim doświadczenia(tak przeczytałem)? Jeżeli tak to nalepiej graj dalej AMX M4 1945 dla tego expa.

Opublikowano

Dowódca u nas w klanie ma 3k bitew prawie, prawie 2x kili, dmg od ch*****, procent trafień dobry, a EXP też. Szybki, jak wjedzie coś do bazy to uciekniesz, i ma obrotową wieżyczkę.. A jak Ci zależy na expie to albo nei graj, albo nie strzelaj po ścianach.. : ]

6cluij.gif

Opublikowano

Francuska artyleria ma kilka zalet i jedną zasadniczą wadę.

Z zalet:

1. Duża szybkostrzelność

2. Celność

3. Obrotowa wieża w najwyższym tierze

4. W przypadku wroga w bazie może szybko zmienić się w TD (bez pancerza ale zawsze)

5. Ogromna mobilność pozwalająca na szybką zmianę pozycji po każdym strzale lub ucieczkę przed wrogiem.

Wada: Brak splash damage.

Francuskie SPG rewelacyjnie nadają się do atakowania celów ruchomych, a jeśli współpracują z innymi arty to do wykańczania każdego tieru. Jeśli wróg zostanie zdetrackowany przez inną arty to francuskie najwyższego tieru z dobrym strzelcem zawsze go skończą.

Ja na razie mam tier 6 i jestem zachwycony :) Nie ma wprawdzie jeszcze magazynka ale celna jak diabli. :)

Opublikowano

Warto i to bardzo.

Francuskie artylerie to według mnie najlepsze.

Szczególnie BatChat.

Do tego masz obrotową wieżę co pozwala znakomicie się bronić przed scoutami.

Dosyć długie przeładowanie ale masz 4 strzały co daje naprawdę bardzo dużo możliwości.

Opublikowano

No ok all +. A teraz może jakaś rada bo jak gram artą to jak mówię mam exp 200/300 to kiedy ja wbije te 12000exp na IV i na następne ? C

Opublikowano

Artą trochę się trzeba pomęczyć by do tego 8 tieru dojść.

Zauważalny jest fakt ,że się dostaje mniej expa niż pozostałymi czołgami.A ten 200/300 expa na 3 tierze to i tak niezłe wyniki.

Jeżeli to dla Cb za mało to proponuję premke kupić ;)

@Down nie wiem co Ty masz do tego co ja pisze?

Opublikowano

Warto i to bardzo.

Francuskie artylerie to według mnie najlepsze.

Szczególnie BatChat.

Do tego masz obrotową wieżę co pozwala znakomicie się bronić przed scoutami.

Dosyć długie przeładowanie ale masz 4 strzały co daje naprawdę bardzo dużo możliwości.

Napisałeś to co 10 innych osób.

// spam || Unlike

Opublikowano

Ja gra równocześnie z kolegom artami.Ja nie niemiecka on francuska i powiem ci, że od VI tieru już się robi przyjemnie.Oczywiście dmg odstaje od innych ale na VII tierze lorr 51 ma przeładownie ok 20 s oO. Polecam grać w plutonach wtedy się gra lepiej, ponieważ ty zdejmujesz gąski kolega dobija itd.Dodatkowo są bardzo mobilne lorrki osiągają po 60km/h czyli możesz nawet jeździć za czołgami na flankach ..Ogólnie nie polecam francuskiej ale jak chcesz to twój wybór.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...