Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft Multi..... Coś nie tak ?

DaN1o2pL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie :)

Mam problem, ponieważ gdy gram na multi często gra mi się baguje. tzn. , że mogę wszystko niszczyć itp. ,ale mogę pisać na czacie...

Za pomoc daje like

PS: net 100mb/s

Bez skypa tak samo :O

Opublikowano

@UP dołączam się + jeżeli chodziło ci o to, że NIE MOŻESZ niszczyć ale możesz pisać (bo napisanie w złym sensie się zdaża) to serwer ma cuboida, co to cuboid? w prosty sposób to blokada na niszczenie, żeby jakiś idio.. nie przyszedł i ci nie wysadził mpki TNT :)

1470jk.jpg
Opublikowano

@UP dołączam się + jeżeli chodziło ci o to, że NIE MOŻESZ niszczyć ale możesz pisać (bo napisanie w złym sensie się zdaża) to serwer ma cuboida, co to cuboid? w prosty sposób to blokada na niszczenie, żeby jakiś idio.. nie przyszedł i ci nie wysadził mpki TNT :)

Miałem 5 serwerów wiem co to cuboid.. -.- Chodzi o to, że mogę niszczyć na cuboidach (Niemam moda,adma,op itd.) ale nic nie wypada. Mogę pływać w lawie, moby stoją w bezruchu. Jedynie chat działa..0 modów ponieważ niemogę ich wgrywać (O tym zrobię inny temat...)

Opublikowano

Prawdopodobne przyczyny Twoich zachowań na serwerze to:

- Ogromne lagi

- Problem z chunkami ( serwer ma problem bądź ty, zalecam zainstalować Minecrafta od nowa na czysto )

- Włączony Freecam w Nodusie :D

Jak "reinstall" Minecrafta nie pomoże( graj na czystym nie wgrywaj nic ) to może zmień serwer albo poproś o pomoc kogoś innego :)

Opublikowano

Wg mnie nie renderowanie się terenu powoduje takie bugi . Może ... sprawdź czy jak daleko odejdziesz od danego miejsca to czy spotkasz miejsce gdzie urywa się świat . Jeżeli tak to prowdopodobnie masz coś dziwnego z minecraftem ...

Opublikowano

piotrex to prawda świat się urywa. Zapomnialem o tym napisać :D

Co mam robić ??

PS: Często w cs'ie ping mi skoczy na kilka minut z 18 do 400 :O

Opublikowano

to masz wolne renderowanie chunk's

Tez tak mialem

i musiałem resetować kompa az pomagało spróbuj może i tobie pomoże

Opublikowano

ale spróbuj zresetować kompa jak nie zadziała znowu tak do póki nie zadziała jak po 5 razach nie zadziała to zrób formata kompa lub napraw system może to pomoże

@300 POST :D

Opublikowano

Ten problem ciągnie się od miecha. Kompa wyłanczam i włanczam codziennie...

Nowy system niedługo wgram bo na dysku C mam tylko 157 mb :(

Opublikowano

Taaak tak to jest jeżeli Ci się urywa to oznacza że masz coś w stylu freeama na nodusie tzn stoisz w miejscu ale sam widzisz że się poruszasz ... To już sprawa sprzętu / minecrafta , ale nie potrafię określić czego Dokładnie :( Pozdrawiam i mam nadzieję że problem się rozwiąże :)

Opublikowano

Ogarnij gościu -.- Pisze w temacie MULTIPLAYER ...

piotrex w mc gram rok. Ten problem pojawił się miesąc temu..

Opublikowano

Może to przez ochrone spawnu?

Może masz ją za daleką?

Sprawdź to a jak nie podziała to spróbuj nową mape.

ooftop

300POST

Opublikowano

Kurczę... Napisałeś, że zostało Ci 157 mb, a jak wiemy Minecraft instaluje nam się na dysku C: Może po prostu braknie ci miejsca, ale dane pliki serwerowe (chunki) usuwają się po wyjściu. Jestem pewien w 90%, że jest to wina miejsca na dysku.

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

A może słaby serwer lub błędy z nim związane -_- Spróbuj na innym

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...