Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki spell dla vayne?

Os1ek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ignite'a sie nie oplaca, przewaznie sie bierze cleanse'a ale to tez zalezy od tego ile w enemy team maja cc, na kazda sytuacje co innego moze pasowac

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

heal ssie, jak już chcesz coś takiego to bierz bariere.

Dla vayne ignite+flash lub cleanse+flash, najprzydatniejsze dla niej

Opublikowano

nie ma jakiegos stałego schematu, musisz patrzyć na enemy których bedziesz miał na lini, jesli bedzie to np. soraka która ma aż 2 heale to wg. mnie oczywiste, że bierzemy ignite, gdyż dwukrotnie oslabia on działanie efektów leczących, co w praktyce zrobi tyle, ze support enemy podczas ignita gówno uleczy. jesli w enemy jest naprawde dużo cc najlepszym wyjsciem będzie cleanse, np. jak w enemy jest leona która potrafi unieruchomić cię na dobre 3 sekundy E,Q+ulti. ja rzadko gram adc ale jak juz to zazwyczaj wybieram ignite, poprostu chce wycarrowac i na 1 dobre combo z supportem połączonym z ignitem zabić enemy, a cleanse i bariera to takie bardziej defensywne spelle.

Opublikowano

Ignite gdy idziesz z agresywnym supp np blitz nunu

Cleans gdy przeciwnicy maja tons of cc

Heal gdy cie skontrowali masz trudna linie albo chcesz by bezpieczniejszy

Bariera zastepuje heala bardziej nadaje sie do late i tf

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Heal po nerfie jest nie opłacalny. Cleanse biorę jak jest nawet 1 stun bo vayne jest papierowa jak każdy ADC, chyba że w team jest alistar, leona lub cos podobnego co może Ci uratować dupę jak masz stuna to biorę barierę.

Dopóki nie skorzystałem z Internetu,

nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.

Stanisław Lem

sygna_hnhpqsw.gif

Opublikowano

@up.

ale heal miał buffa....

@top.

Heal + flash z supportem bez heala

Barrier + flash na adc z mocnym burstem

Ignite + flash z supportem z healem

Clense + flash z hard cc w enemys teamie. np leona / ashe, sydnra, ww, jax.

Clense + heal / barrier na mocną konrę z cc ( corki i przyjaciele, ew leona )

graphic.png

Opublikowano

nigdy nie bierz ignite na vayne . ty masz byc kosą w late, ściągać gości na kilka hitów , po co ci ignite ? . ignite na adc to wedlug mnie pomyłka , no chyba ze na ezreala, to jeszcze ujdzie ( on ma robic siekie w early/mid game ) .

ja w sumie jak gram vayne to różnie . cleanse bierz wtedy, gdy w enemy team'ie widzisz champy, ktory bedą cię chciały focusowac za pomocą stuna lub czegos podobnego ( np. ww ), lub gdy przeciwnym supportem jest cos w stylu tarica/leony . heal i bariera to w sumie bierzesz wtedy, kiedy chcesz ;o . polecam Ci bariere, mniejszy cd i więcej daje o ile się nie myle :) . oczywiście nigdy nie zapomnij o flashu .

VeyPl.png

Jeśli pomogłem, daj tego like

Opublikowano

A ja IMO Polecam, flash + ghost na Vayne, + szybki QSS, wtedy jest nie do zabicia, a w late z ghostem jest taka rzeź, że masakra. :D

Ale to tylko moja rada.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Jeżeli enemy mają dużo cc bierz cleanse, kiedy nie mają za dużo to ignite lub barrier.

Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce! JKH GKS Jastrzębie!

T3ppazk4X19fZXVuZV9fXzU2M19fX05VTExfX18zX19fMTAwX19fVmlyZ2luIElzbGFuZHMgVVMucG5nX19fM19fXzJfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png

Opublikowano

Flash + cleanse jak enemy nie ma CC który cię bolą to flash + bariera.Czemu bariera?Bo ma podobny efekt do heala z tym, że tylko 1 target, ale za to mniejszy CD.

Opublikowano

Ja bym Ci tylko radził ignite + flash, a jak naprawdę nie lubisz ignita to można exhaust + flash. Tak jak wszyscy wyżej mówią, nie bierz heala.

Opublikowano

only clarity + flash, to ci daje spore możliwości ucieczki, a po co ci ignite skoro będziesz ich brał na kilka hitów?

Kto ci kurwa dał moda ja się pytam?

Ignite to kluczowy spell na lanie z mocnym leczeniem w którym team ma mało cc, cleanse bierzemy raczej tylko na mocne cc bez spellshota, gdyż wtedy jest, no cóż, przydatne, lecz quicksilver tworzący mercurian simitiar jest ostatnimi czasy mądrzejszym wyborem od cleanse (O ile nie mówimy o lanie vs. np. taricu i dravenie)

Opublikowano

Zależy od enemy bottomu jeśli maja CC to Cleanse a jeśli nie mają lub maja słabe to Barrier(to samo co heal tylko nie redukuje tego ignite + tylko dla cb.)

Gram aktualnie na

Nick :

Klasa :

Poziom :

Królestwo : Jinno

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...