Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rozdzielczość YT

Sh4ke

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, może niektórzy wiedzą, niektórzy nie, ale nagrywam na YT, wszystkie odcinki nagrywałem w 720p, ale mam pytanie co do rodzielczości gry, otóż mam monitor full HD, max rodzielczość to 1900 ileś, nie pamiętam dokładnie, jak wiecie nie ma sensu nagrywać a takiej rodzielczości, bo potem w Sony Vegasie i tak to renderuję do 720p, moje pytanie jak nagrywać w rodzielczości 1280x720 skoro mój monitor można powiedzieć nie obsługuje takiej, mam paski gigantyczne, prawie nic nie widzę. Wiem, że dla niektórych śmieszne jest to pytanie, można mnie wyśmiać ^^, ale chcę nagrywać jeszcze lepszej jakości materiały.

Opublikowano

Niestety nie mam aż tak dobrego PC'ta aby niektóre gry nagrywać w takiej rodzielczości : ( Jakieś pomysły?

Opublikowano

To na chłopski rozum -> kup monitor o rozdzielczości której potrzebujesz :D

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

Nagrywaj w 1024x768 lub 800x600 . Filmy w tych rozdzielczościach przekonwertowane na 720p wyglądają identycznie jak te nagrane w 1280x720 :) Kolejnym rozwiązaniem jest nagrywanie gry w oknie. Do tego użyj programu Sizer. Tylko przy ustawianiu rozdzielczości gry w okienku w tym programie trzeba uwzględnić te obramówki okna czyli ten pasek u góry z minimalizowaniem, powiększaniem i zamykaniem oraz te cieniutkie po prawej, lewej stronie i na dole. Youtuber SKKF nagrał poradnik o nagrywaniu let's playów w którym właśnie wyjaśnił o co chodzi z tym Sizerem. Link :

http://www.youtube.com/watch?v=EPVkCnu8LoY

Opublikowano

To na chłopski rozum -> kup monitor o rozdzielczości której potrzebujesz :D

No dokładnie ^^ po co się męczyć skoro taki monitor za pare zł kupisz ?^^

934ad7ae599ece9aa70c7c98b54e541c13544.pn
Nexaniaty już niedługo - www.nexanitymt2.com ZAPRASZAM NA FORUM

Opublikowano

Przecież mam Full Hd monitor, to się pomęczę z tym Sizerem, przecież nie będę kupował szmelcu na 100 zł jak mam 1000 lepszy ;d

Opublikowano

kogo obchodzi jaki masz monitor, rozdzielczość gry czy systemu zawsze możesz zmniejszyć do tej co chcesz, przecież to nie problem i nikt ci nie karze nagrywać w fullhd

jak nie możesz ostawić tej rozdzielczości ( 1280x720 ) kupiłeś badziewny monitor 16:10 ustaw podobną 1280x780

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...