Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Efekty w Sony Vegas 10

realcr7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie.Nie dawno zacząłem się bawić edycją filmików piłkarskich w Sony Vegas i tym sposobem zrodziło mi się pytanie.W jaki sposób stworzyć taki efekt jak na tym filmiku 0:46 http://www.youtube.com/watch?v=Ycx7Xvv8l3k .Chodzi o tą niebieską poświatę,która otacza Cristiano Ronaldo.

Również mam pytanie co do efektu w 1:49 min. tego filmiku.Chodzi o ten trójkącik,który otacza piłkę.

Z góry dziękuję za każdą pomoc :)

Opublikowano

1: Tą niebieską poświatę uzyskać można po dodaniu : Wideo Event Fx>> Sony Light Rays >> później pozostaje zabawa w ustawieniach itp. ( kolor, siła itp.) oraz dokładne ustawienie na osi czasu .

2: Ten trójkącik chyba nie był robiony w SV ale można go zrobić np poprzez flarę, (lans flare) tylko ustawić bez mocnego rozproszenia światła i prześwitu - musiałbyś to chyba robić na "nowej warstwie"

Mam nadzieję,że trochę Cię naprowadziłem :P pomógł bym bardziej ale aktualnie nie mam na kompie SV, więc nie pamiętam dokładnie co i jak.

Pozdrawiam

1363095337-U286162.png

Opublikowano

/Up

Po co bawić się tymi Light Rays'ami ? Lepiej pobrać Magic Bullet Looks, dodać i masz fajne CC nałożone, które dają taki sam / lepszy efekt.

Drugi efekt to maska + stroke. Szybciej zrobisz to w AAE. Coś na tej zasadzie:

http://www.youtube.com/watch?v=Ya_CLDbX80c

he?

Opublikowano

No widzisz, nie mam Sv aktualnie i nie pamiętam nazw pluginów itp podałem propozycję jak wykonać to tym co jest w podstawowym SV :D

Drugi efekt to maska + stroke. Szybciej zrobisz to w AAE. Coś na tej zasadzie:

Z tym się zgodzę, że o wiele łatwiej wykonać to w AAE, gdyż ten program jest do tego typu rzeczy stworzony .

A w SonyVegas zabawa na mask jest zrąbana.

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Wielkie dzięki wam za pomoc.Mam jeszcze jedno pytanko,jak się nazywa ten efekt , którym można wykonać tą niebieską poświatę w Magic Bullet Looks? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...