Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem GTA:SA Mało fps/lagi

rko2209

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Otóż mam następujący problem :

Zainstalowałem sobie 2 dni temu windows xp (wcześniej posiadałem win 7) na mój laptop. Oczekiwałem dużej różnicy w graniu... Instaluję najnowsze sterowniki i instaluję sobie na początek Gta SA. Kiedyś na xp Gta Sa = średnio/wysokie wymagania z 60 fps'ami. Teraz odpalam i chodzi bardzo podobnie jak na win 7 czyli najniższe i do tego klatkuje ! Bardzo mnie to zdenerwowało i teraz proszę was o pomoc. Co może być nie tak ? Co zrobić ? Mam to w większości gier. Dla przykładu kiedyś na win xp, cod 2 ze średnimi 60 fps-ów, teraz na xp najniższe i około 30 :( Bardzo was proszę o pomoc. Przypomnę że format na xp 2 dni temu, defragmentacja zrobiona, sterowniki też najnowsze.

Parametry laptopa (wiem że słaby, ale to nie odemnie zależy) :

Fujitsu Siemens Amilo Pro V3515 110 HDD

Ram : 1 Gb (2x 512mb)

Procesor : Intel Celeron M440 (1 x 1,86ghz)

Grafa : Zintegrowana karta VIA VN896 (256mb vram)

P.S : Nie życzę sobie żeby ktoś pisał komentarze typu ,,złom, kup nowy, zbieraj kasę''. Wiem że słaby, ale to wszystko co mam. Póki co. Bardzo liczę na waszą pomoc. Pozdrawiam

EDIT : Sory że nie napisałem na początku tematu [Problem].

Opublikowano

Powyłączaj zbędne programy, używaj GameBooster'a. Gra i system kupowane? ;)

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

Mam powyłączane. Używam GameBooster'a. Oba orginalne. Chodzi mi o to że wcześniej na win xp (4 lata temu) normalnie to chodziło, nawet odziwo włączyłem na nim cod 4 xD. A teraz tnie przy głupim Gta

Opublikowano

Odkręcałem całkiem niedawno laptopa ale sprawdzę jeszcze raz. Przy okazji odświeżę wiatraczek. Jak sprawdzę to edita dam.

EDIT : Nie pomogło. Może dodam że na dysku systemowym mam 9,5 gb a na D 102 gb. Przy aktualizacji minecrafta za każdym razem blue screen. Może to być wina małej partycji systemowej ? Format D był robiony po zainstalowaniu windowsa.

Opublikowano

Wcześniej miałem win 7 i denerowowała mnie wydajność i zainstalowałem win xp. Odpaliłem płytkę biosem bo inaczej by nie szło i tyle. Mam nadzieję że o to chodzi, bo jak nie to proszę o wyjaśnienie.

Opublikowano

Win 7 ma dobra wydajnosc ale musisz miec chociaz te 4gb pamieci ram bo "siodemka" sama w sobie potrzebuje 1gb ramu,

co do tej nakladki to wyglada to tak ze caly czas masz zainstalowana siodemke a xp jest "na niej" czyli masz oba sytemy, orginalnie windows 7 ma zabiezpiecznie ktore powoduje ze nie mozesz na niego zainstalowac starszej wersji czyli xp.

jezeli masz jakis dysk na ktorym jest xp zaistaluj gta i porownaj

ten windows 7 byl orginalnie zainstalowany na laptopie ?

Opublikowano

Nie orginalnie była vista. Po latach weszła mi siódemka a teraz chciałem xp. Czy jest jakiś sposób żeby mieć tylko xp ? Bo nie po to wgrywałem system. Pozdrawiam

Opublikowano

Zmniejsz detale w grze, przeinstaluj GTA. Miałem podobna specyfikację komputera jak Ty. Jeśli dysponujesz jakimiś funduszami, dokup sobie chociaż jeszcze ten 1gb ramu.

9amUS1C.png
Weteran
Opublikowano

Usuń całkowicie system Win7 tak samo xp nastepnie zainstaluj xp wgraj najnowsze sterowniki wszystko co jest potrzebne do uruchomienia GTA następnie je zainstaluj i zobacz czy działa jeśli nie to reinstall. Na drugim dysku zobacz jak zainstalujesz czy działa bez problemowo.

graphic.png

Nie otwierać pod żadnym pozorem :D

1358284006-U713459.png

1356566001-U334301.png

by

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...