Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Moderator i jego obowiązki

Zaid

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , obowiązkiem moderatora jest dbanie o dział od strony "technicznej" (warnowanie , tematy porządkowe i ogólne moderacja), według mnie jest to za mało , powinien on uczestniczyć i pomagać użytkownikom w ich dziale , jeżeli myślicie że tak wszędzie jest to się mylicie , nie chce podawać nicków , ale nie wszyscy interesują się tak bardzo ich działem (od strony pisania postów i pomagania innym) , dlatego chciałbym aby regulamin został sprecyzowany bo przecież jak sami piszecie "moderator nie jest od czyszczenia"

Opublikowano

Ale od zawsze jest tak że moderator ma udzielać się w dziale.

Najczęściej jest tak, zdobędę kida, moda i zaczyna się opierdalanie :)

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Opublikowano

Witam , obowiązkiem moderatora jest dbanie o dział od strony "technicznej" (warnowanie , tematy porządkowe i ogólne moderacja), według mnie jest to za mało , powinien on uczestniczyć i pomagać użytkownikom w ich dziale , jeżeli myślicie że tak wszędzie jest to się mylicie , nie chce podawać nicków , ale nie wszyscy interesują się tak bardzo ich działem (od strony pisania postów i pomagania innym) , dlatego chciałbym aby regulamin został sprecyzowany bo przecież jak sami piszecie "moderator nie jest od czyszczenia"

Możliwe, że mają urlop lub ZA, albo poprostu się opierdzielają.

Jeśli się opierdzielają, w końcu GM się tym zainteresuje i wyciągnie wnioski.

Nie martw się oni mają problemy z tym.

Opublikowano

Jestem za w moim dziale była taka sytuacja, że moderator nawet nie grał w WoTa... tylko wypełniał raporty nic więcej żadnej pomocy nie niósł.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Why , uwierz że nie , obserwuję pewną osobę , która właśnie tak się "opierdziela" , i od długiego czasu nie poniosła żadnych konsekwencji , urlopu również nie miała. Myślę że sprecyzowanie regulaminu załatwiło by sytuacje .

Opublikowano

Często jest po prostu tak, że niektóre osoby biorą pod opiekę parenaście działów na szpan, a nawet w te gry nie grają i jedne co robią to zajrzą czasem do tematu, wykonają raporty, zamkną tematy i czasem pomogą ale ze strony technicznej, bo z pomocą zwiazaną z grą nie pomogą gdyż w to nie grają ;x

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Jestem za w moim dziale była taka sytuacja, że moderator nawet nie grał w WoTa... tylko wypełniał raporty nic więcej żadnej pomocy nie niósł.

I co z tego że nie grał w wot'a Oo

Ja też ledwo co gram teraz w cs i jakoś wszystko wiem co i jak.

Opublikowano

Często , ale nie tylko , jest parę przykładów w których po dostaniu moda , ktoś wypełnia tylko raporty , jakieś tematy porządkowe i leci na "afk" jeżeli chodzi o rzeczywistą pomoc w dziale

Opublikowano

I co z tego że nie grał w wot'a Oo

Ja też ledwo co gram teraz w cs i jakoś wszystko wiem co i jak.

Dużo. Możesz sobie wiedzieć co i jak, bo nie wiem taki przypadek jesteś, ale typek co ja mówię nic nie wiedział.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Przypuszczam o kogo tutaj chodzi. Czyżby Reallskill?

Jeśli chcesz brnąć w zabawę w "podpierdalanie" siebie to szczerze radzę odpuść sobie. Wyjaśnij sobie spór z nim przez pw, a nie nam się użalasz na forum ;).

Nie radzę Ci próbować dalej tego co teraz próbujesz robić.

1334497071-U17330.png

Opublikowano

Nie chodzi , mi o skilla , ogólnie, nie raz widzę takie osoby , a nie chce się bawić w "podpierdalanie" jak to mówisz , dlatego nie wymieniam konkretnych osób , a chce tylko żeby regulamin był precyzyjny , bo zawsze nim taka osoba może się zasłonić , pozatym mam niższą rangę , więc nie zadziałam pisząc sam pw . a nie zamierzam kablować na moderatorów globalom i admininom , bo jestem "ich kolegą z pracy" i nienawidzę tego robić

Opublikowano

Jeśli nie chcesz jak to napisałeś "podpierdalać" to możesz porozmawiać sam z nimi. Lub możesz użyć supportu.

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

@Up support ssie.

@Top ja jestem za aby dodali takie coś, bo ogólnie raporty i tematy to wykonuje gm, i po części moderator.Jeżeli chodzi o główne czyszczenie to nikt tego nie zrobi//może tylko kid modzi ;) Więc to jest przydatne teoretycznie.

Opublikowano

Ja większość rzeczy związanych załatwiam w Supporcie, albo via Marselo :P. A co do sprzedawania kumpli z działu - zastanów się zanim co zrobisz, bo już jeden taki na forum jest i połowa użytkowników go hejtuje, więc się zastanów, czy warto. Pracuj na swój własny rachunek, ewentualnie wyjaśij sobie z tą osobą via pm co i jak, żeby nie było niedomówień.

A. Nieroby serio są ścigane, nie bójcie się :). Jeśli dziś nie polecieli za nieróbstwo to jutro.

Opublikowano

Zadaniem moderatora zawsze było utrzymywanie działu w porządku oraz jego rozwój. Nie wiem jaki cel ma ta sugestia. Jedni moderatorzy skupiają się czysto na poprawianiu prefix'ów, warnowaniu, czy zamykaniu tematów. Bez tej pracy żaden dział nie wyglądałby jak należy. Ponadto dobrze byłoby, gdyby moderator dbał o rozwój działu poprzez pisanie poradników, organizowanie konkursów i pomoc użytkownikom. Jednak moderator głównie jest rozliczny z pierwszego kryterium. GM'i ciągle czuwają nad pracą moderatorów i oni to wiedzą. Nie możemy ich zmuszać do pomocy, jeśli widać, że wyciskają z siebie siódme poty przy utrzymywaniu ładu w dziale.

1294477714-U1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...