Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WoT] Dodawanie modów do gry

Fernox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w moim pierwszym poradniku na MPC chciałbym Wam zaprezentować jak dodać mody do WoT'a

Myślę ,że niektórym osobm się przyda.

1.Pobieramy sobie interesujący nas mod( Polecam stronę http://wotskins.ucoz.ru/news/7 może jest po rosyjsku ale na prawdę dużo ciekawych i fajnych modyfikacji)

2.Gdy już pobierzemy moda wypakowywujemy pliki najlepiej na pulpit(Ja zaprezentuje to na dodatku KoreanRandoms)(Tak samo robimy z innymi modami)

dodanie9.png

3.Gdy już wypakujemy pliki wchodzimy do folderu z grą:

A dokładniej miejsce lokalizacji gry(Tam gdzie ją zainstalowaliśmy)

W moim przypadku to: Dysk Lokalny D>WorldOfTanks>res_mods>0.8.2

dodanie4.png

4.Gdy już wejdziemy do podanego miejsca kopiujemy folder vehicles i wklejamy go do: Dysk Lokalny D(Miejsce instalacji gry)>WorldOfTanks>res_mods>0.8.2.(Tak samo z innymi modami)

dodanie8.png

Włączamy grę i cieszymy się danym modem.

Poradnik by Fernox

Opublikowano

Takich tutów było mnustwo+ na YT filmiki są jak dodać .

Ale dobra niech ci będzie dam ci tego like.. ^^

Edit@

By!

Opublikowano

Jest to mod który pokazuje strefy penetracji każdego czołgu.

Takie jak amunicja,silnik,zbiornik paliwa,czy załoga.

up@

To zależy od tego jakiego moda pobrałeś

Ten plik co pobrałeś masz wkleić Do: res_mods>0.8.2

Nie masz nic tworzyć.

@Imper dzięki.Przepraszam za błąd poprawione :D

Opublikowano

Na MPC jakoś jeszcze nie widziałem więc postanowiłem zrobić.

A "Tutoriale do modów" w podpiętym spisie modyfikacji to dla jaj są... -.-

9e5d547b6355b67b.jpg

Opublikowano

A "Tutoriale do modów" w podpiętym spisie modyfikacji to dla jaj są... -.-

Nie zauważyłem.

Poza tym Ty masz wyjaśnione jak wgrać danego moda a ja to zrobiłem ogólnie do każdej modyfikacji.

@Down Zbędny temat?

Przynajmniej wszystko dokładnie pokazane i opisane a nie linijka wyjaśnienia jak u CB.

Skoro tak uważasz to masz opcje zgłoś a nie pisz zbędne posty.

Opublikowano

To bądź łaskaw na drugi raz dokładnie poszukać, zanim napiszesz zbędny temat. Bez urazy ;)

9e5d547b6355b67b.jpg

Opublikowano

Poza tym Ty masz wyjaśnione jak wgrać danego moda a ja to zrobiłem ogólnie do każdej modyfikacji.

Większej BZDURY nie słyszałem. Kolego, twój "sposób" jest TAK ZAJEBIŚCIE OGÓLNY że się można pochlastać. Piszesz, że należy wypakować folder vehicles do 0.8.2 - okej. Ale nie pisz, że to działa dla każdej modyfikacji gdyż ponieważ bo jeżeli w pobranej paczce nie będzie od razu ścieżki tylko same pliki to trzeba wiedzieć gdzie je wsadzić - nie widzę takich ewentualnych ścieżek u cb. Żywy dowód:

Pobrałem plik ztej strony lecz brak w nim folderu vehicles czy mam sam go stworzyć??

Poza tym, jeżeli w paczce znajdą się już ścieżki, załóżmy że w paczce jest folder maps i scripts. Według twojego rozumowania powinienem te dwa foldery wrzucić do 0.8.2 - BŁĄD! scripts wrzucamy do 0.8.2, okej, ale maps trzeba już wrzucić do gui!

Przynajmniej wszystko dokładnie pokazane i opisane a nie linijka wyjaśnienia jak u CB.

Wiesz, nie będę chyba wstawiał obrazków pokazujących że trzeba najechać kursorem na plik, wypakować go, a następnie otworzyć lokalizacje wota, zaznaczyć pliki i przeciągnąć je do lokalizacji wota BO TO CHYBA UMIE KAŻDY ?? Wyjaśniasz nie potrzebnie OCZYWISTE OCZYWISTOŚCI, typu "aby włączyć komputer, należy podłączyć go do kontaktu i wcisnąć duży przycisk na jednostce centralnej". o.O

Podsumowując, moim zdaniem niniejszy "tutorial" jest niejednoznaczny i BARDZO ogólny, przez co może stwarzać wątpliwości i wprowadzać ludzi w błąd. Nie chcę się wywyższać i lekceważyć innych :) Wygłaszam tylko moje zdanie na ten temat ;)

Dziękuję za uwagę :)

@edit: nie wszędzie u mnie jest "linijka" wyjaśnienia, zobacz sobie na "Jak wgrać skina na czołg".

9e5d547b6355b67b.jpg

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

A mam pytanie co mam zrobić jak mam windows 8.U was widać Windows 7 home premium itp. niestety ja mam 8 i (jeżeli się znacie) nie ma startu,a ja sie nie znam na windows 8.

Pozdro ;)

PS.Nie wkurzać sie, że pisze ciągle windows 8

Opublikowano

A mam pytanie co mam zrobić jak mam windows 8.U was widać Windows 7 home premium itp. niestety ja mam 8 i (jeżeli się znacie) nie ma startu,a ja sie nie znam na windows 8.

Pozdro ;)

PS.Nie wkurzać sie, że pisze ciągle windows 8

Co ma do tego start? Wypakowujesz do res_mods>0.8.9 zawartość spakowanego folderu i działa

ps. Górnik lvl zaawnsowany, bo expert od odkopuje tematy sprzed 3 lat

Opublikowano

Co ma do tego start? Wypakowujesz do res_mods>0.8.9 zawartość spakowanego folderu i działa

ps. Górnik lvl zaawnsowany, bo expert od odkopuje tematy sprzed 3 lat

Ok.Dzięki.Oco ci chodzi z górnikiem :D bo nie rozumiem ??

Opublikowano

Ok.Dzięki.Oco ci chodzi z górnikiem :D bo nie rozumiem ??

Że odkopujesz tematy które mają rok.

top:

każdy to wie, a jak nie to zawsze przy dl pisze jak zainstalować ;)

• 8 miesięcy temu...
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Według mnie nie powinno być modów co jedynie zmieniający grafikę na bardziej estetyczną i to tyle. Kto nie wie temu taki poradnik się przyda.

• Biter. zmienił(a) tytuł na [WoT] Dodawanie modów do gry

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...