Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Wycena] Trzy części

lackidacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Potrzebuję pieniędzy, więc chcę sprzedać kilka części z mojego PC. Nie wiem tylko za ile je sprzedać, więc chcę zapytać osoby, które mają pojęcie, jak dobrze kupić i po ile sprzedać. Przejdźmy do sedna. Chce sprzedać AMD FX-8120 razem z Fortisem HE1225 oraz AsRock 990FX Extreme3. Ile bym mógł sobie za to zażyczyć, żeby ktoś się tym zainteresował, ale bez dużej straty dla mnie? (części są w stanie idealnym, nic się nie grzało, procesora nie kręciłem do 8,9GHz)

PS: Czy w przyszłości dobrym wyjściem będzie zastąpić tego AMD'ka i5 2500k albi 3750k? Dodam, że będę po sprzedaży używał laptopa, który niestety parametrami nie powala.

7m9a.png

Opublikowano

Zmiana na i5 IB będzie miała sens, ale stracisz szybkość renderingu.

FX8120 400-450zł

Fortis 90-100zł

990FX 300-330zł

Opublikowano

Dzięki. A tak przyszłościowo: jaka MOBO do tego procka będzie dobra, w miarę tania i nie będzie problemu z sekcją zasilania przy małym kręceniu procka?

7m9a.png

Opublikowano

Nie niszcz mojego pozytywnego nastawienia :rolleyes:

@EDIT: A tak jeszcze pytanie, bo chcę wiedzieć na przyszłość: jak bardzo 3570k różni się od 2500k? Jakiś wysoki skok wydajności jeśli porównując te same taktowania?

7m9a.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...