Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Mój serwer hamachi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Zrobiłem przed chwilą serwer hamachi żeby grać ze znajomymi. Ściągnąłem minecraft server.exe / .jar z "minecraft.net" i wszystko śmiga. Problem jest w tym że jak kumple wchodzą na serwer to spawnują się różnych częściach świata i musze ich teleportować bo tylko ja moge. Widziałem na innych forach że ludzie pisali o komendzie /setspawn niestety to nie działa. Jedyna taka komenda to /spawnpoint ale to tylko dla mnie. WIe ktoś może co zrobić żeby ludzie spawnowali się w jednym miejscu ? No chyba że chodzi o pluginy to prosiłbym o jakiegoś TuT'a jak je zainstalować.

Dpux7R0.jpg

Opublikowano

Zapewne nie działa Ci ta komenda bo potrzebny jest plugin .

Zrób serwer z tego filma :

https://www.youtube.com/watch?v=lqNlbBHHTlc

Ja z tego korzystałem i działa . Tylko nie patrz , że pliki 1.3.1 , bo one się Updatują .

nic

Opublikowano

Spoko.Bo jak pobierzesz ze strony

Minecraft.net

to za dużo nie zdziałasz bo nie dodasz pluginów.A na bukkicie możesz mase pluginów wstawiać i też Ci zadziałan na Hamachi.

nic

Opublikowano

@PiTeRovvvskyy

Powiem Ci tyle że jednak ten bukkit jest na 1.3. Na filmiku pisze 1.4.5 - jak pobierasz pisze 1.3 a jak już zrobiłem wszystko włączyłem MC to pisze że ten serwer dostępny na 1.3

@EDIT w CMD pisze nawet

11:23:15 [iNFO] Starting minecraft server version 1.3.1

Dpux7R0.jpg

Opublikowano

sciagnij bukkita ze strony bukkit.org wejd zdo pliku properties wpisz tam swoje ip motd na dole i nazwe swiata jaka chcesz, odpal serwa niech ci sie zaladuje. Sciagnij pluginy jakie chcesz i wrzuc do folderu plugins. Jak to zrobisz odpal jeszcze raz serwer i gotowe. ;0

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...