Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

​[Pytanie] M2bob - farmbot, ustawienie na rudy.

spik90

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc.

Potrzebuje małe info. Zrobiłem sobie 4 konta pod rudy, mam zrobioną trasę w Świątyni. Wszystko działa jak należy... (dwa konta latały luźno, jedno ban :D)

Mam takie pytanie, co do ustawień ;

- Jak ustawić, aby nie wchodziły na siebie? 4 postacie wbite w siebie, aż prosi się o ban... Coś na wzór aby dookoła obeszły rude, albo stanęły obok drugiej postaci.. baaaardzo zbliżone nicki, przyznam szczerze, nie myślałem o tym przy zakładaniu ich, moim celem był fishbot/bony zmianki/bodzie. CZytając, że za fb są bany narazie pozostaje na rudach.

- Czy szybkość poruszania się na poziomie 350-400 powoduje, że widzimy, jak inna postać kopie np kilka metrów od nas? Np stoimy przy tp i kopiemy, i widzimy postać która jest od nas tam 100 kratek i też kopie, nie dotykając rudy. Dzieje się to przez movement speed?

- Takie poza m2bobem, lepiej kopać w Świątyni, gdzie są rudy poza mapą, i łatwo zindentyfikować gracza, czy cisnąć na sohan? - w sumie, pytam taak informacyjnie, bo tu i tu jest to samo, zeby nie narazac sie na ban preferuje sohan, ale tak pytam, bo świątynia jest w miare mała i lepiej ją ogarniam.

- Albo na gieemów - jest funkcja, która wykrywa gracza na serwerze po nicku? Wpisywałoby się wtedy liste gmów z serwera, i gdyby wbili wywala wam komunikat ze są albo do razu wyłącza wszystko... Bo ja widząc komunikat z m2boba że jakiś gm jest online odruchowo wszystko wyłączam :D

Jedno wiem, musze zrobić inne postacie i inne nicki, aby nie byly takie same, by nikt się nie domyślił :D Pt oraz drophacka wyłączam bo gdy któryś wydropi to automatycznie inni przerywają kopanie... Ale to śmiesznie wygląda, jak na zuo :D podbiegają do rudy 4 boty i cisną xD Lepiej imo byłoby wbić po każdym ch po jednym, ale wtedy wydajności nie ma. Pisałem to jakieś 20 minut, przemyślałem chyba w miare, kopią teraz, około tysiąc ametystu, siedemset niebiańskich łez, to jest dobry patent :D Po 300 k za 100 i mogę sprzedawać na alledrogo yangi :D

Po nocach strach, bo cisnie gm na niewidoku i nie wykrywa, dlatego bana dostałem. Albo nie wiem, może losowo to robi.. na levelingu wykrywa na farmbocie nie..

Jak coś źle napisałem to mówcie :D

Licze na odpowiedzi, jakieś sensowne ;D

Opublikowano

To od razu ja mam pytanko co do farm bota. Czy tez was tak kickuje lub wylacza sie metek i wlacza spowrotem? bo mam tak co kilka minut z jakims metkiem, a mam zaktualizowanego metina i wersje premium m2boba 2.0 :) moze to przez to ze z folderu dawniejszego resource wzialem configi zebym nie musial ustawiac od poczatku wszystkiego i tras robic..

Weteran
Opublikowano

1. Próbowałeś wyłączyć wallhack?

2. Może być coś takiego, że wypadnie Ci już ruda, a Twoja postać w oczach innego gracza będzie dopiero dochodzić do rudy.

3. Osobiście polecam świątynie.

4. Nie do końca rozumiem.. Jest funkcja "Gdy GM jest w pobliżu to wyłącz bota" i na gracza też jest taka funkcja. Bot sam wykrywa nick gm, nie trzeba wpisywać wszystkich nazw gamemasterów.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Spróbuj właśnie wyłączyć wall hack

Taki kwadracik w pierwszej zakładce i taki sam w zakładce Anty-ban

Szczerze ja też ostatnio miałem sytuację bot expi a tu wychodzi info że GM taki i taki jest nie daleko :D

2401477507.png\
Opublikowano

- Wyłączałem wallhacka. Przy wyszukaniu na mapie biegnie na wprost do niego, nie po ścieżce której wyznaczyłem, dlatego koliduje się ze ścianami i d*pa....

- Raczej to speed sprawia takie wrażenie, że jedni są blisko inni daleko. Tylko hm, nie byłoby wydajności, gdybym wyłączył speeda....

- Ok, narazie zostane w świątyni

- Funkcja jest, ale nie działa chyba... Jedno konto dostało ban, na drugim się uratowałem, chodź był w tabelce SM Ulcośtam ale nie wywaliło:> I widniał znaczek bo tepnął się koło mnie i zniknął ;) Na mapce ładnie biegał za mną na speed'ie.

Na przykład teraz, stoje w ścianie koło głownej drogi w świątyni, ktoś podbija ss i koniec :<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...