Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Manu Admin Mod - Funmessages i Aliases.

naxi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupiłem serwer cod4 na zabijace.pl, zainstalowałem manu admin moda i mam problem z ustawieniem dwoma rzeczami typu : Funmessages i Aliases.

Wie może ktoś jak to ustawić, żeby działało poprawie bo próbowałem z Funmessages, ale nie wyszło mi więc jeśli ktoś potrafi to dobrze skonfigurować to proszę o pomoc.

O to mi chodzi : I nie wiem jak zrobić tych adminów którzy będą mogli używać komend w 30 % typu kick, zmiana mapy itp. Proszę o pomoc :

[aliases]
k = "kick"
b = "ban"
rm = "quitmod"
mr = "quitmod"
setlevel = "setgroup"
admincheck = "checkadmin"
owned = "fun owned"
pwned = "fun owned"
killed = "fun killed"
bye = "fun bye"
pizza = "fun pizza"
beer = "fun beer"
coke = "fun coke"
whoiam = "fun whoiam"
groups = "setgroup listgroups dummy"
f = "forgive"
y = "yes"
n = "no"
j = "yes"
ja = "yes"
nein = "no"
votekick = "vote kick"
votemap = "vote map"
voteban = "vote ban"
banlist = "pbbanlist"
unban = "pbunban"
godmode = "fun godmode"
aimbot = "fun aimbot"
sex = "fun sex"
kamikaze = "fun kamikaze"
death = "fun death"
bigadmin = "fun bigadmin"
off = "readconfig off"
on = "readconfig"

[funmessages]
enabled = 0
zasady = "^1Zakaz: Czitowania, Przeklinania, Obrazania, Meczennika, Granatnika, RPG, Claymore, C4, P90"
rules = "^1No: Cheating, Imprecation, Insult, Marty, Tube, RPG, Claymore, C4, P90"
strona = "^3www.gpzclan.hpu.pl"

Opublikowano

Wszystko masz w:

config/groups.cfg

WSZYSTKIE PLIKI W CHMURZE DLA MPCFORUM ZOSTAŁY USUNIĘTE. NIE KORZYSTAĆ Z MOICH PROGRAMÓW.

Proszę nie ingerować w moje posty/tematy, w razie potrzeby usunąć całą zawartość. Nie pomagam.

Opublikowano
enabled = 0

Daj na 1.

W pliku 'groups' masz wszystkie komendy, np:

Podstawowe

[master]
name = "Masteradmin"
commands = "*"
[admin]
name = "Admin"
commands = "vote,yes,no,forgive,tki,stats,fun,help,admintest,time,nextmap,uptime,status,info,me,ff,cmdlist,session,serverstats,resetmystats,skip,vmap,cointoss,pl,maps,checkadmin,kickme,kick,tempban,map,restart,maprotate,say,setnextmap,warn,gametype,ban,kickall,setpw,removepw,hardcore,oldschool,killcam,gravity,knockback,speed,setff,exec,avote,cancel,pass,resetplayerstats,paypack,getip"
[member]
name = "Clan-Member"
commands = "vote,yes,no,forgive,tki,stats,fun,help,admintest,time,nextmap,uptime,status,info,me,ff,cmdlist,session,serverstats,resetmystats,skip,vmap,cointoss,pl,maps,checkadmin,kickme,kick,tempban,map,restart,maprotate,say,setnextmap,warn"
[user]
name = "User"
commands = "vote,yes,no,forgive,tki,stats,fun,help,admintest,time,nextmap,uptime,status,info,me,ff,cmdlist,session,serverstats,resetmystats,skip,vmap,cointoss,pl,maps,checkadmin,kickme"
[default]
name = "Player"
commands = "vote,yes,no,forgive,tki,stats,fun,help,admintest,time,nextmap,uptime,status,info,me,ff,cmdlist,session,serverstats,resetmystats,skip,vmap"

I możesz sobie ustawić to tak:

[master]
name = "Masteradmin"
commands = "*"
[admin]
name = "Admin"
commands = "rules,stats,admintest,time,nextmap,status,info,me,cmdlist,session,pl,maps,checkadmin,kickme,kick,tempban,say,warn,online,pbgetss,aliases,ban"
[member]
name = "Clan-member"
commands = "rules,stats,admintest,time,nextmap,status,info,me,cmdlist,session,pl,maps,checkadmin,kickme,kick,say,warn,online,pbgetss,aliases"
[user]
name = "User"
commands = "rules,stats,help,time,nextmap,uptime,status,info,me,ff,cmdlist,session,serverstats,skip,vmap"
[default]
name = "Gracza"
commands = "rules,stats,help,time,nextmap,online,status,info,me"

Admina (plik "Admins") możesz dać na serwerze jak i ręcznie, np:

[Tu wpisujesz guid'a]
group = "tu wpisujesz w jakiej ma być grupie"
names = "tu wpisujesz nick'"
protected = tu wpisujesz 1 (chroniony) lub 0

Wchodzisz na serwer i wpisujesz !on, wyświetli Ci się komunikat "Ustawienia zostały zapisane" lub uruchom serwer ponownie, jeżeli nie masz admina.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...