Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zmiana komputera - Minecraft.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Obecnie mam komputer Windows XP 32 bit 2 GB RAM. Po Nowym Roku zmieniam na Windows 7 i wymieniam pamięć RAM na 8GB. Obecnie Minecraft zużywa mi 1 GB RAM max, i raz na kilka minut laguje masakrycznie i muszę od nowa włączyć. Dodatkowo gram na serwerze z dużą ilością modów, i oprócz FPS odczuwam dyskomfort, gdyż moja postać na tym serwerze nie porusza się zbyt płynnie. W związku z tym wszystkim parę pytań:

1. Na MCPatcher można zmienić ilość RAM przydzielanej do Minecrafta. Gdy będę miał 8 GB RAM będę mógł około 4 GB RAM tam wpisać?

2. Czy Windows 7 32 bit lub 64 bit to nie robi różnicy dla Minecrafta pod względem RAM? I czy mogę wgrać Windows 7 64 bit na mój sprzęt? Screen mój procesor:http://zapodaj.net/images/daaf334c4ad57.jpg

3. Ile kosztuje w miarę dobra pamięć RAM 8 GB?

Z góry dzięki za odpowiedzi. Daję lajki. ^^

Opublikowano

1. Na MCPatcher można zmienić ilość RAM przydzielanej do Minecrafta. Gdy będę miał 8 GB RAM będę mógł około 4 GB RAM tam wpisać?

2. Czy Windows 7 32 bit lub 64 bit to nie robi różnicy dla Minecrafta pod względem RAM? I czy mogę wgrać Windows 7 64 bit na mój sprzęt? Gdzie sprawdzić czy będę mógł?

3. Ile kosztuje w miarę dobra pamięć RAM 8 GB?

1 nie wiem

2 Windows 7 jest o wiele wydajniejszy to na pewno i minecraft bedzie lepiej działał z pewnością.

3. ok 150/200zl ;p

Opublikowano

3.Jeśli chodzi o ram to nie możesz dać takiego, od tak.Musi być specjalny, do karty.Jutro(mam nadzieję) dojedzie moje 4gb ram, które kupiłem za 220złoty.Nie powiem, że tanio.

2.Na WIN 7 leci lepiej Minecraft.

Opublikowano

Wiem, RAM i system będzie zmieniał znajomy mojego ojca, dobry informatyk, także wybierze najlepiej. Co do zmiany RAM na większe nikt mi jeszcze nie odpowiedział. Czytałem że można i to na MPC, ale chce się upewnić. Na razie nie mogę spróbować zmienić, bo mam tylko 2 GB RAM.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...