Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Nowy portal ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, ostatnio wpadłem na pomysł utworzenia portalu coś jak planetminecraft tylko że w wersji polskiej. Chcę zrobić miejsce gdzie ludzie mogliby pochwalić się swoją budowlą. Napiszcie co o tym pomyśle myślicie, a może macie inny pomysł na stronę ? Czekam na pomysły.

Opublikowano

Myślę, że to dobry pomysł, nie każdy zna język angielski, i niektórzy nawet nie znają strony planetminecraft więc mogą się w niej zaplątać. Każdy pomysł jest dobry, trzeba tylko wiedzieć jak go wykorzystać.

6ydVTxs.jpg

Opublikowano

Spokojnie, znam się na programowaniu w php, zapytania do mysql, stworzyłem parę fajnych stronek (przykładzik), tylko jest jeden szkopuł: layout. Grafikiem nie jestem i stworzenie layoutu który da się używać i fajnie wygląda zajmuje mi parę tygodni z pomocą poradników do css.

Drugim problemem jest reklama. Czy wypali ? Dlatego chciałbym się zapytać czy wy, wrzucalibyście swoje projekty na taką stronkę? Czy jesteście takim czymś zainteresowani ?

Opublikowano

Na tym forum jest pełno grafików, na pewno się z kimś dogadasz. Oczywiście, że znajdzie się ktoś kto będzie wrzucał swoje projekty map, skinów czy co tam jeszcze wymyśli. Na początku będzie trudno ale Rzymu od razu nie zbudowano :)

6ydVTxs.jpg

Opublikowano

Wow, nie spodziewałem się takiego odzewu.

@Zoh4n ktoś inny już do mnie napisał. Jeśli mi się nie spodoba to napiszę do ciebie ok?

@Kaś Już zacząłem realizować :) Mam nawet upatrzony płatny hosting, kasa już idzie na konto.

Dobra, ja wziąłem się już za tworzenie kodu strony.Może macie pomysł na nazwę ? Myślałem nad MCzone, macie jakieś pomysły ?

Opublikowano

Dobra, zrobiłem już Dodawanie projektów, ich wyświetlanie, tworzenie kont, logowanie i wylogowywanie. Tylko że wygląd strony to jest kaszka z mleczkiem...

Teraz pytanie do was macie jakiś pomysł na nazwę ?

@edit

Hmm, nawet nie zaóważyłem że zostałem przeniesiony do działu Tworzenie stron ... Wy raczej nie wymyślicie nazwy związanej z minecraftem xD

Opublikowano

Witam, zainteresował mnie ten projekt. Nie gram w minecraft, nigdy nie grałem ale znam dosyć dobrze php i xhtml, wykonałem już pare projektów i jeżeli potrzebujesz kogoś do pomocy to pisz na pw i życze powodzenia.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...