Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Czy ten quest jest prawidłowy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak u góry.

quest boss begin
state start begin
when 2206.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zabil Ognistego Krola! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 2291.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zabil Czerwonego Smoka! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 2092.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zabil Krola Pajakow! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 2091.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zabil Krolowa Pajakow! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 2191.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zabil Olbrzymiego Zolwia! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 1093.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zabil Umarlego Rozpruwacza! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 1095.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zabil Niebieska Smierc! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 8001.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zniszczyl Metin Cierpienia! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 8002.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zniszczyl Metin Walki! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 8003.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zniszczyl Metin Bitwy! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 8004.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zniszczyl Metin Chciwosci! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 8005.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zniszczyl Metin Czerni! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 8006.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zniszczyl Metin Ciemnosci! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 8007.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zniszczyl Metin Zazdrosci! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 8008.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zniszczyl Metin Duszy! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 8009.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zniszczyl Metin Cienia! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 8010.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zniszczyl Metin Twardosci! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 8011.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zniszczyl Metin Diabla! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 8012.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zniszczyl Metin Upadku! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 8013.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zniszczyl Metin Smierci! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 8014.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zniszczyl Metin Morderstwa! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 8015.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zniszczyl Metin Twardosci! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 8016.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zniszczyl Metin Diabla! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 8017.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zniszczyl Metin Upadku! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 8018.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zniszczyl Metin Smierci! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 8019.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zniszczyl Metin Morderstwa! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 8024.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zniszczyl Metin Pung-Ma! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 8025.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zniszczyl Metin Ma-An! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 8026.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zniszczyl Metin Tu-Young! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 8027.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zniszczyl Metin Jeon-Un! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 2307.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zabil Wladce Duchow Drzew! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 1304.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zabil Zjawe Zoltego Tygrysa! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 691.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zabil Wodza Orkow! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 1901.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zabil Dziewiec Ogonow! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 993.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zabil Olbrzymiego Nosiciela Plagi! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 792.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zabil Reinkar. Ezot. Przywolywacza! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 1403.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zabil Tysiecznego Wojownika! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 1192.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zabil Silna Lodowa Wiedzme! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 1091.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zabil Krola Demonow! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 1092.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zabil Elitarnego Krola Demonow! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 5163.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zabil Lorda Malp! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 1191.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zabil Lodowa Wiedzme! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 2093.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zabil Elitarna Krolowa Pajakow! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 692.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zabil Elitarnego Wodza Orkow! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 693.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zabil Odrodzonego Wodza Orkow! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 791.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zabil Ezota Przywolywacza! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 792.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zabil Reinkarnacje Ezota Przywolywacza! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 793.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zabil Elitarnego Ezota Przywolywacza! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 794.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zabil Elitarnego Ducha Ezota Przywolywacza! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 491.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zabil Mohona! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 492.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zabil Bo! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 493.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zabil Goo-Pae! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 494.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zabil Chounga! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 591.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zabil Best Kapitana! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 191.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zabil Lykosa! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 192.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zabil Scrofe! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 193.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zabil Bere! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 194.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zabil Tigrisa! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 2492.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zabil Generala Yonghana! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
when 5001.kill begin
notice_all(pc.get_name().." zabil Pirata Tanake! Zyczymy dalszych sukcesów, team xxxMt2.")
end
end
end

#Edit: Jeżeli wgrałem już przedtem questa, a teraz go zedytowalem i chcialbym zamienić z tym wgranym to muszę od nowa cd /usr/.... itd., czy wystarczy tylko w grze /reload q?

1377019234-U697852.png

Opublikowano

Dobry jest ,(znawca questow nie jestem ale uwazam ze jest on dobry) ale liczba endów może byc za mala najlepiej napisz w dziale pisanie/poprawa questow

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Na moje oko jest sprawny w 100%.

Najlepiej będzie jak go wgrasz. ;)

@up, liczba endów jest dobra

end zamykasz w tym queście:

quest

state

when

KONIEC

-----------------------------------------

2013-08-15

Opublikowano

A co z tym questem wgranym? Jak teraz go zedytowałem w kawałku i wgram to znowu cd /usr/... i wgl czy wystarczy wtedy tylko w grze z poziomu GM'a wpisać /reload q? :)

1377019234-U697852.png

Opublikowano

jak edytujesz quest to pozniej go podmieniasz.

jak wpisywales wczescniej cd /usr.../quest i pozniej nie wpisywales znowu cd /cos/tam

to dajesz ./qc nazwa.quest

i w grze dajesz /reload q i to tyle

athlonsygnaturka.png

Opublikowano

Eee, chyba nie rozumiem.... ;o

Podsumujmy. Gdy wcześniej wgrałem quest tak o: cd /usr/home/... następnie ./qc nazwa.quest

to teraz gdy go zedytowałem i podmieniłem z tym wcześniejszym to w konsoli muszę wpisać tylko ./qc nazwa.quest i to wystarczy?..

1377019234-U697852.png

Opublikowano

Nie działa tak, pisze ''Comand not found". Spróbowałem tak jak z wgrywaniem questa, czyli jakby od poczatku, zrobiłem reset, ale nic się nie zmieniło. Jest tak jak przed zedytowaniem questa. Zrobiłem reload q (po tym nie resetowalem serwa, nie trzeba chyba, nie? ;x) i nadal jest to samo.. ;d

1377019234-U697852.png

Opublikowano

Eee, chyba nie rozumiem.... ;o

Podsumujmy. Gdy wcześniej wgrałem quest tak o: cd /usr/home/... następnie ./qc nazwa.quest

to teraz gdy go zedytowałem i podmieniłem z tym wcześniejszym to w konsoli muszę wpisać tylko ./qc nazwa.quest i to wystarczy?..

i jeszcze musisz w grze wpisac /reload q

athlonsygnaturka.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...