Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Komputer wyłącza się gdy trochę pogram.

WidziszTo?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, jak już wiecie po tytule tematu komp wyłącza mi się po 5-10 czasami 30 minutach grania. Mam tak już chyba od tygodnia. Może to wina przegrzewania się czegoś? Nie wywala blue screena. Po prostu komp się wyłącza. Mam screeny z HW Monitora, ale nic z tego nie rozumiem. Oto one:

Screen przed graniem:

Screen w trakcie grania:

Mam nadzieję, ze znacie rozwiązanie, dodam tylko, że mam 14 lat i nie zbyt widzi mi się grzebanie w środku komputera. ;)

Opublikowano

Zasilacz koniecznie do wymiany. Na 12V daje 7V, błąd pomiarowy to max 2V co daje w najlepszym razie 9V, a minimum to 11+

Po za tym procesor się grzeje.

Opublikowano

Przede wszystkim proc się grzeje, tyle stopni dla takiego proca to za dużo. Wyczyść komputer z kurzu, daj nową pastę.

Zasilacz np. Chieftec GPA 450W, około 140 zł kosztuje

Opublikowano

Ja polecam pastę Noctua NT-H1, droga ale najlepsza. Sam jej używam i jestem bardzo zadowolony. Prosto się nakłada i łatwo schodzi :P

MOBO-Asus P8Z68-V/GEN3 CPU-Intel Core i5 2500K(4,7GHz)+SilentiumPC Fortis HE1225

GPU-2xAsus 7870 DCII HDD-Western Digital 500GB, SATA/600, 64MB

PSU-OCZ ZX-Series 850W SLI Modular PSU 80Plus Gold CASE-Zalman Z9 U3

RAM-Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz DDR3 NAP-Samsung DVD -/+ R/RW 22x

Opublikowano

No nic, świąteczne pieniążki od rodziców trzeba wydać :( A szkoda, bo w Fife miałem zamiar grać. xD

@Edit

A do 100 zł zasilaczu dobrego nie znajde?

Opublikowano

Eh.. Szkoda, bo mam troszkę pieniędzy przy sobie i jutro miałem do Media Marktu wstąpić ;/

@edit

A zmiana pasty i odkurzanie coś tutaj pomoże ? Czy bez zasilacza mimo to będzie wyłączało kompa?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...