Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Karta graficzna 520MX + Gry

Delma™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Około 2 miesiące temu zakupiłem laptop. Wszystko mi się w nim podoba, lecz tylko zaniepokoiła mnie karta graficzna i działanie na niej gier. Jest to karta graficzna 520MX (Proszę nie pisać, że ta karta graficzna jest najgorsza, nie nadaje się do gier itp), iż na youtube znalazłem bardzo dużo gameplay'ów z nowszych gier np. Call of Duty: MW3, Crysis 2 itp i na filmikach gry chodzą bardzo dobrze, no a u mnie... Zainstalowałem sobie wczoraj Gothic IV - ArcaniA, no i cóż włączyłem, ustawiłem wszystko na minimalne, wyłączyłem synchronizację pionową, lecz gra i tak płynnie nie chodzi. Mam też NFS: The Run i chodzi mi ledwo na minimalnych ustawieniach (Chyba, że dam rozdzielczość 640x480). Skoro na gameplay'ach na tej samej specyfikacji komputera działało, to dlaczego u mnie jest tak marnie? Nie zależy mi aż tak bardzo na dobrej grafice w grze, tylko najważniejsze, by chodziła płynnie. Mam pobrane najnowsze sterowniki. Bardzo prosiłbym o pomoc. Może trzeba specjalnie skonfigurować

Dziękuję, Pozdrawiam. Poniżej specyfikacja komputera.

----------------------

LAPTOP Samsung z serii 300e5a 17,3 cal.

Procesor: Intel Core i5-2450M CPU @ 2,50GhZ

Pamięci Ram: 6GB DDR3

Dysk twardy: 500GB

Karta graficzna: GeForce 520MX

Oprogramowanie: Windows 7 Home Premium SP1

222e8ae1733713323837f5d.jpg
Opublikowano

Tak jest. Zrobione tak jest. W dodatku zapomniałem dodać, że posiadam jeszcze zintegrowaną dodatkową kartę graficzną Intel HD Graphics 3000.

123ib.png

Opublikowano

Bo na GP kłamią widziałem typa co "grał" na GT210 w BF3 na ultra

Nie możliwym było by grać na low i 640x480, a typek grał na full HD

Tu masz opis + FPS w niektórych grach:

http://www.notebookcheck.pl/NVIDIA-GeForce-GT-520MX.54734.0.html

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

@2UP

O to chodzi, że to jest domyślna, czyli to znaczy, że wcześniej też na niej grałem i to to samo. :P

@UP

Już sprawdzam.

--------------------------

Mogę jakoś zobaczyć, ile ja mam FPS w grze?

Opublikowano

no to daj grafike 0 , textury 0 choć dziwne że masz tak mało fps przy tym sprzęćie

Dziwne? Przy tak chujowej grafice, to nie jest dziwne

1372333810-U137250.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...