Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champion] na rankedy

VanMatiX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuje dobrego, rzadko banowanego chempiona. Wszystko jedno na jakiego line.

Kwota- wszystko jedno

Like za pomoc !

VmFuTWF0aVhfX19ldW5lX19fNTEwX19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19ub25lLnBuZ19fXzhfX19ub25lX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png
Opublikowano

Jeżeli rzadko banowanego to Darius i Kata (jeżeli dopiero zaczynasz swoją karierę rankedową :D) są banowane (wiem bo sam jestem w tym przedziale ;x)

Rzadko banowane postacie to (podam postaci na mida bo to głównie moja linia i ona mnie interesuje)

- Ahri - leczenie co kilka skilli, dobry haras z q, ładne wejście do TFa z ulti

- Ryze - mocne kombo, które robi w 2s; czas CDka skraca sie o 1s za każdy użyty skill(!)

- Karthus - tutaj wszystko zależy od naszego przeciwnika bo możliwe, że nic po za dobitką innych linii nic nie zrobimy

- Syndra - postać z potencjałem (mocne kombo) - nigdy jej na rankedzie nie widziałem (ani banowanej, ani pisckowanej)

- LeBlanc - nie widziałem jej jeszcze na rankedzie, ale czuję, że to się może wkrótce zmienić

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Zed, Darius, LeBlanc, Master Yi, Xin zhao.

LeBlanc - Omdlenie, doskok, dwie fazy ulti, nice dmg z q.

Xin zhao - Op postać, robisz go pod Ad i cerruje gre samym q.d

Master Yi - Leczenie, q doskok, niezły do farmy i solo 1vs1 daje rade.

2ufgk6u.png

Opublikowano

Jax jest najlepszy, łatwo się nim carruje, nawet na 1500 +

oczywiście musisz go ogarniać, a nie że kupisz 1 raz na rankedzie, przegrasz i powiesz że noob champ

<>

Gość ArronBaDo
Opublikowano

Fizz !

już nie raz go chwaliłem i zrobie to jeszcze raz.

ma bardzo łatwego mida, cięzko go kontrować, ma łatwą farmę, na 3 lvlu wbija się w przeciwnika zabierając mu 2/3 hp, za drugim razem combo + ignite i mamy killa 100%.

ma doskok, zmniejszanie heala i odskok, który służy też jako system ucieczki, mamy aoe ulta, jesteśmy mobilni i w ogóle pro.

łatwo się nafeedować i łatwo carrować grę, dzięki naszej mobilności ciężko nas złapać i możemy biegać po liniach pomagajac sojusznikom łapać kille lub samemu je zbierać.

Opublikowano

Kog?Maw jest jednym z czołowych AD carrych. Jest typowym hypercarry ? dzięki swoim umiejętnościom jest jedną z najlepszych postaci w late game. Zadaje niesamowite obrażenia bez względu na to, czy przeciwnik jest wytrzymały czy papierowy. Dawniej był grany również pod AP, ale po solidnym nerfie kosztu many ulta (zwiększenie maksymalnego kosztu z 200 do 400) stracił sporo na popularności. Zmorą Koga są wszelkiego rodzaju asasyni i bruiserzy z doskokiem (Jarvan, Irelia) ? robaczek nie ma żadnego mechanizmu repozycjoniwania, co zmusza drużynę do opiekowania się nim i narzuca określony styl gry.

Plusy

• świetne skalowanie
  • ogromny zasięg ulta oraz autoattacku (z włączonym W)
  • niezłe obszarowe obrażenia
  • ulti z największym zasięgiem w grze (nie licząc TF?a, Pantheona, GP itp.)
  • obrażenia mieszane ? zarówno magiczne jak i fizyczne
  • pasyw zadający true dmg
  • słodziutkie animacje, sporo skinów
  • mocny obszarowy slow
  • strategie typu ?4 protect kog?

Minusy

• umiejętności mają przeliczniki pod AP
  • papierowy
  • łatwo odciąć go od farmy na początku rozgrywki
  • podatny na poke oraz kill linie
  • wymaga współpracy z drużyną ? potrzebuje stałej ochrony
  • brak escape mechanizmu
  • bez dobrego pozycjonowania sobie nie pograsz

Opublikowano

Akali:

-Burst

-Niewidka

-Słaba w early

-Mocna w mid/late game

-Dash

-Niskie cd

-Spell vamp&dodatkowy dmg z pasywa

-Dodatkowy dmg z Q

-Łatwa farma

-Slow

-Łatwy harass

-Mini escape mechanizm ( W + R do miniona jak się nada okazja )

Niby prosta do skontrowania ale jednak ludzie nie myślą wcale o kupieniu oracla czy chociażby żeby picknąć Lee ;]

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Darius, Katarina, Evelynn, Akali, Ahri, Twisted Fate, Diana ( po kolejnym patch ). Tym najłatwiej wycarrować gówna z elohell, ze względu na mobilność, i dmg tych postaci :)

Opublikowano

Teemo:

• Trutka, ktora sporo pomaga.
  • Dobre Q
  • Wbijasz w predkosc ataku i w obrazenia
  • Daleki zasieg razenia ze strzalek
  • Ulti slabe ale spowolnic moze, wiec sie przydaje.

Pozdrawiam FullMix

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...