Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Mozna przeniesc sie w drugim półroczu 1 klasy technikum do zawodowki?

kosaxdd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w temacie i jak to bedzie wygladalo z praktykami bo policzylem i wyszlo niby ze 23 dni bede musial dodadkowo nadrobic.

Opublikowano

Raczej nie ;c nie wiem bo ja już w 2kl ;c

Ale pewnie nie, poszukaj na stronach szkoły ;c

domineses.jpg

Antix Najlepszy GM MPC

Lord Makin Najlepszy Administrator i opiekun MPC

Opublikowano

u mnie kolega z klasy tera dopiero bedzie zmienial szkole wiec chyba mozna

Opublikowano

Witam tak jak w temacie i jak to bedzie wygladalo z praktykami bo policzylem i wyszlo niby ze 23 dni bede musial dodadkowo nadrobic.

tak, idziesz do dyrektora i mówisz tak i tak, dlaczego chcesz zmienić itd.

Opublikowano

TO wszystko zależy od szkoły i dyrektora, np. mój kolega z Liceum przeniósł się do zawodówki w 2 klasie - oczywiście musi zaliczyć to czego tam nie miał czyli zawodowe i odrobić praktyki.

Ale moja rada: Nie przenoś się do zawodówki, teraz wydaje ci się fajnie - mniej nauki rozpierdol na każdej lekcji ale za kilka-kilkanaście lat zrozumiesz że to był błąd, gdy ty nie będziesz mógł znaleźć pracy albo będziesz zarabiał marne 1000 zł a gość po technikum być może będzie tobą zamiatał, no chyba że masz "plecy" to idź do zawodówki :D

2nbcax2.jpg

Opublikowano

A może po prostu jest mu za ciężko w technikum i chce zrezygnować? Jego sprawa, przecież zawsze po zawodówce może iść na technikum, później ewentualnie jakieś studia. Po zawodówce też można się dalej kształcić, można iść do roboty lub dalej do budy.

Pozdrawiam,

" Wciąż szukam miejsca zwanego Arkadią.. "

Opublikowano

raczej bedziesz mogl, dlatego ze w 1kl. nie masz bardzo duzo praktyk, wiec mysle ze moglbys to nadrobic i spokojnie Cie przyjmią.

Fringe

Metin2.PL TORTUGA 

BODY 54lv SKILE -  ON 

Opublikowano

TO wszystko zależy od szkoły i dyrektora, np. mój kolega z Liceum przeniósł się do zawodówki w 2 klasie - oczywiście musi zaliczyć to czego tam nie miał czyli zawodowe i odrobić praktyki.

Ale moja rada: Nie przenoś się do zawodówki, teraz wydaje ci się fajnie - mniej nauki rozpierdol na każdej lekcji ale za kilka-kilkanaście lat zrozumiesz że to był błąd, gdy ty nie będziesz mógł znaleźć pracy albo będziesz zarabiał marne 1000 zł a gość po technikum być może będzie tobą zamiatał, no chyba że masz "plecy" to idź do zawodówki :D

Widzę że kolega żyje w cukierkowym świecie myśląc że jak skończył szkołę wyższą to wszędzie dostanie się do roboty. Liczą się znajomości obudź się...

Co do przenoszenia na 100% tak tylko to nie wygląda jak piszą inni że idziesz do dyrektora i mówisz mu że się przenosisz. Musisz najpierw mieć powód najlepiej oceny czyli zagrożenia, potem idziesz do wychowawcy i on pomaga ci napisać podanie o zmianę klasy, potem dyro na radzie rozpatruje prośbę i to koniec.

Opublikowano

Czasami szybciej znajdzie sie prace po zawodówce niż po technikum bo przeciez liczą sie chyba praktyki? no nie?

x

Opublikowano

Czasami szybciej znajdzie sie prace po zawodówce niż po technikum bo przeciez liczą sie chyba praktyki? no nie?

Liceum ? - porażka - ogólne wykstałcenie i zapierdalaj na studia.

Technikum ? - wg. mnie najlepsza opcja - matura, zawód, praktyki. Tylko masz tego nawał, i mało czasu wolnego.

Zawodówka ? - wg. mnie to nie jest tak jak wiele osób mówi: "ee do zawodówki!, Idiota i tępak, pracy nie znajdzie" itp. itd.

Ja sam idę chyba do technikum kierunek: Technik Eksploatacji Dworców, Terminali, Portów. Akurat mieszkam między Katowicami, a Krakowem..

"Za te wszystkie wybryki teraz najmocniej żałuje

powiem tylko przepraszam , bo tylko tyle umiem"

Opublikowano

u mnie w technikum było tak, że 2 kolesi sie przeniosło z innych szkół do mojej klasy, ale musieli zaliczać przedmioty zawodowe bo ich nie mieli, inne oceny zostały przepisane.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...