Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Photoshop - Sygnatura ze stocka

czujesienad

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, być może jest już taki tutorial, ale każdy inaczej tworzy sygnatury. Tzn. na swój sposób, więc ja wam pokaże jak zrobić bardzo fajną sygnaturę w bardzo krótkim czasie. Sygnaturę będę tworzył za pomocą programu Photoshop CS5. No to zaczynamy.

1. Otwieramy nowy dokument, o wymiarach 400x200

2jfa8ao.png

2. Wybieramy nasz stock i wklejamy go, oczywiście dopasowując go. U mnie wygląda to tak:

161j6he.png

3. Używamy opcji "Krzywe" i nadajemy naszej pracy wyglądu. Później ekspozycja i dodajemy światło, przesunięcie oraz korekta gamma. I ostatnia rzecz, to nasycenie oraz jaskrawość. Po małym modelingu, praca powinna wyglądać mniej więcej tak (zależy od upodobań):

161xp43.png

4. Teraz czas na "Mapa Gradietu". Wybieramy dwa kolory, po prawej stronie i lewej. W moim przypadku będzie to - blękitny i biały. Ustawiamy na "Nakładka" i zmniejszamy krycie, żeby praca nie była za jasna. Powinno to wyglądać mniej więcej tak:

2qldgfa.png

5. Wyostrzamy naszą pracę i zajmiemy się światłem. Wchodzimy w - filtr -> renderowanie -> efekty świetlne. Pokaże nam się okienko. Szukamy tam nazwy "Typ światła" i zmieniamy na - rozproszone. Pokaże nam się kółeczko do kierowania naszym światłem po pracy. Ja ustawiamy po prawej stronie obok jego głowy, troche zmniejszam i daję ok. Mniej więcej powinno wyglądać to tak:

m99lxf.png

6. Teraz zostało nam tylko dodanie jakiejś ładnej ramki i napisu. Oczywiście możemy też pobawić się dalej, nasyceniem, światłem itp. To już wszystko od Waszych upodobań. Ja jeszcze pobawiłem się efektami i mój out come wygląda tak:

szues1.png

Mam nadzieję, że tutorial komuś pomógł. Nie jestem profesjonalnym grafikiem, ale swoją wiedzę chętnie przekazuję początkującym grafikom. Tutorial jest zrobiony w 100% przeze mnie.

Do moderatorów - czy można zdjąć parę % warnów ?
2ufgk6u.png

Opublikowano

Zią za bardzo "wykrzywisłeś" prace. Chodzi tutaj o świateło zdecydowanie zaaa duże. Jeżeli byś to zmniejszył, out był by zdecydowanie lepszy ;) Gj poradnika.

Do moderatorów - czy można zdjąć parę % warnów ?

Możesz prawdopodobnie dostać za ten poradnik -5%//napisz do gm'a lub jakiegoś moderatora tego działu np.xamizo

Opublikowano

Zią za bardzo "wykrzywisłeś" prace. Chodzi tutaj o świateło zdecydowanie zaaa duże. Jeżeli byś to zmniejszył, out był by zdecydowanie lepszy ;) Gj poradnika.

Możesz prawdopodobnie dostać za ten poradnik -5%//napisz do gm'a lub jakiegoś moderatora tego działu np.xamizo

Tak wiem, mogłem zmniejszyć żeby tak nie nachodziło na jego twarz, lecz nie potrafię jeszcze tak dobrze ustawiać światła. Dzięki za info w sprawie warnów.

2ufgk6u.png

Opublikowano

@Up hmm..to masz kilka wyborów do światła ;)

-Krzywa

-Renderowanie > światło

-Brushe ;)

Osobiście polecam to ostatnie, dał byś góra/lewy róg raz brushem > rozmazanie gausa i po problemie :))

Opublikowano

W sumie tutorial nie ma czego uczyć, outcome nie najlepszy, wszystkie kroki zastosowane to praktycznie podstawa.. No, chociaż tyle :)

Ale dzięki za wkład w dział :)

Opublikowano

Out nie zachwyca. Prześwietlona praca, i pustka po bokach.

Napis zepsul calosc.

Opisane dobrze, i tak jak xamizo dziekuje za wklad w dzial.

| nie rozmawiaj z hejterami. banuj ich. | KLIK | GRAFIKA | TEKSTY |

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Chylę czoła przed panami – hiper super artystami.

Teraz żyć będziemy w zgodzie, skoro sztuka znowu w modzie.

@topic

Mi się out podoba. Prostota przezwycięża efekt :)

• 6 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...