Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kody itemow

altrusita

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam w grze pewen bug.

Cały czas zalicza mi pewną misję i dodaje item.

Zastanawiam się czy dałoby się zmienić kod (kod HEX) itemu aby dodawał inny lepszy item.

Da sie jakos to odczytać?

Opublikowano

Witam

Mam w grze pewen bug.

Cały czas zalicza mi pewną misję i dodaje item.

Zastanawiam się czy dałoby się zmienić kod (kod HEX) itemu aby dodawał inny lepszy item.

Da sie jakos to odczytać?

Wątpię, bo questy są po stronie serwera i tam są zapisane ID np. <"151515" "Smocza kula"> wątpię aby dało się zmienić, a ten quest to taki jakby "tasiemiec" ;-)

udyr_signature_2_by_janitsu-d82aykp.png

Opublikowano

To quest ,który mozna robic caly czas.

Biore quest i od razu zalicza mi go i moge odebrac item ;]

Można prosic o inne kody?

Co rozumiesz przez kody ?

ID przedmiotów ? - Jak ID przedmiotów to nie znam bo przecież nikt jeszcze nie wypuścił prywatnego serwera czy coś w tym stylu, jak będę bawił się z rozpakowaniem clienta to poszukam.

udyr_signature_2_by_janitsu-d82aykp.png

Opublikowano

Tak ID

Chcialbym odczytać ID itemu znajdującego się w pierwszym kwadracie. I móc go zmienić.

beztytuuttd.png

(Item z 1 kwadratu wymazałem)

Wrzuć screena z tym itemkiem, jestem prawie pewien że chodzi ci o questa eventowego i to nie jest bug że możesz to oddawać w nieskończoność.

Opublikowano

Masz rację ale:

Aby dostać item trezba zrobić cały quest, aby dostać go kolejny raz trzeba kolejny raz zrobić od nowa cały quest.

A u mnie wystarczy ,że włączę quest i odrazu mam go zaliczonego i moge odebrać item.

Dowolną ilość razy.

Opublikowano

Masz rację ale:

Aby dostać item trezba zrobić cały quest, aby dostać go kolejny raz trzeba kolejny raz zrobić od nowa cały quest.

A u mnie wystarczy ,że włączę quest i odrazu mam go zaliczonego i moge odebrać item.

Dowolną ilość razy.

Znaczy co ten medal od bosa możesz brać ile razy chcesz ? Czy pusty quest tylko ? bo to że pustego questa można brać i oddawać w nieskończoność to wiem.

Opublikowano

Nie. Inny quest mam na myśli.

Wszystkie inne questy (po zastosowaniu buga) gra od razu nie zalicza.

Wiec ten quest może jest jakoś mniej zabezpieczony, albo jest po stronie klienta :]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...