Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] o windows 7

Toxic98

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam windows 7 ultimate na plytce a wgranego windowsa xp i czy jak wejde w f://setup.exe i odpale to i klikne instalacja to bede mogl gi zainstalowac usuwajac xpeka?

Opublikowano

Zastępując nowym systemem (w tym przypadku Win7), stary XP - tak

Pod warunkiem, że zainstalujesz go na tej samej partycji i sformatujesz ją, postępując według instrukcji na ekranie.

Również jest możliwość instalacji Win 7 na drugiej partycji i posiadania XP na pierwszej, co niesie ze sobą błędy itp.

"Alea iacta est!"

Opublikowano

Z poziomu biosa i aktualnie odpalonym systemie. Jeśli masz wszystkie pliki to możesz instalować. Powinno puścić informację co i jak i później dostajesz dostęp do chęci wyboru format or not. :D

"Alea iacta est!"

Opublikowano

Zastępując nowym systemem (w tym przypadku Win7), stary XP - tak

Pod warunkiem, że zainstalujesz go na tej samej partycji i sformatujesz ją, postępując według instrukcji na ekranie.

wcale nie musi robić formatu

wystarczy uruchomić instalkę i jako dysk wskazać dysk z poprzednim systemem ( C: ) , instalka SKOPIUJE sobie stare katalogi poprzedniego systemu do konkretnego utworzonego przez nią katalogu na dysku ( można go potem skasować albo użyć plików profili do odzyskania ustawień profili w nowym systemie; programów, poczty, torrentów, skype, gg itp pierdół , tak przy okazji ustawienia profili są wymienne i bez problemu działają pod każdym Windowsem ) i zacznie instalacje nowego systemu

format nigdy nie jest wymagany jeśli go nie potrzeba przy instalacji systemu i jeśli chcemy zachować pliki i katalogi znajdujące się na dysku

Również jest możliwość instalacji Win 7 na drugiej partycji i posiadania XP na pierwszej, co niesie ze sobą błędy itp.

instalacja windows 7 albo wisty na innym dysku obok windowsa XP nie powoduje NIGDY żadnych błędów bo to oddzielny i niezależny system

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano
format nigdy nie jest wymagany jeśli go nie potrzeba przy instalacji systemu i jeśli chcemy zachować pliki i katalogi znajdujące się na dysku

każda kolejna instalacja danego przez siebie systemu, przebiega w procesie formatowania partycji systemowej.

instalacja windows 7 albo wisty na innym dysku obok windowsa XP nie powoduje NIGDY żadnych błędów bo to oddzielny i niezależny system

a próbowałeś?

"Alea iacta est!"

Opublikowano

człowieku ja tak zarabiam na życie i tygodniowo robię więcej instalacji niż tu zrobiłeś pewnie w życiu !

pokaz mi albo znajdź kogoś kto ci powie to samo co ty że KAŻDA INSTALACJA SYSTEMU WINDOWS FORMATUJE DYSK , nie bądź śmieszny i zrób kiedyś instalacje a nie zdawaj sie na kogoś kto ci to zrobi

to ty jak widać nigdy nie próbowałeś nawet zainstalować systemu skoro nie wiesz że jest taka opcja którą PROPONUJE i WYKONUJE instalka systemu przenosząc stare pliki systemu do innego katalogu , jak pisałem można to :

- skasować

- użyć pliki z profili

- odinstalować obecny windows czyli cofnąć instalacje

p.s. weź przestań sie wydurniać czasem i to co piszesz oprzyj przynajmniej na doświadczeniu a nie na opiniach z drugiej ręki albo tym co przeczytałeś

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

każda kolejna instalacja danego przez siebie systemu, przebiega w procesie formatowania partycji systemowej.

a próbowałeś?

Ja próbowałem, na kompie mam windows xp a obok na tym samym dysku [inna partycja] windows 7. Żadnych konfliktów

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

jak by nie było powinien też się spytać autora postu który właśnie tak zrobił instalkę i dokładnie jak opisałem stary system znalazł sie mu w innym katalogu WINDOWS.OLD

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...